تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833082326




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انرژی خورشیدی، ظرفیت پنهان خطه کویری یزد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

انرژی خورشیدی، ظرفیت پنهان خطه کویری یزد یزد - ایرنا - با وجود ایجاد نخستین نیروگاه خورشیدی ایران در سال 1372 در روستای دربید یزد و ظرفیت های بالا برای تولید و استفاده از انرژی خورشیدی بدلایلی این ظرفیت کمتر مورد توجه قرار گرفته و چندان برای مردم شناخته شده نیست.


به گزارش ایرنا، با توجه به شرایط اقلیمی استان یزد هر روز بطور متوسط می توان 10ساعت از خورشید برای تولید انرژی در صنعت برق، کارگاهها و منازل استفاده کرد.
هر چند نیروگاه خورشیدی دربید برای تامین انرژی 20 خانوار راه اندازی شد، با توجه به اغلب روزهای آفتابی استفاده از انرژی خورشیدی فراگیر نشده است.
استفاده از آفتاب برای تولید برق مزایایی دارد که می توان به کاهش مصرف سوخت های فسیلی، کاهش آلاینده های زیست محیطی و صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد.
متوسط ساعت آفتابی سالانه در یزد سه هزار و 200 ساعت است به همین دلیل توان زیادی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در استان فراهم خواهد بود.
کمبود وگرانی سوخت های فسیلی و آلودگی های زیست محیطی از یکسو و دسترسی آسان و ارزان به خورشید و نبود محدودیت برای دسترسی به استفاده از آفتاب ایجاب می کند که توسعه نیروگاه های خورشیدی بیش از این مورد توجه قرار گیرد.

** ارایه تسهیلات بلاعوض برای استفاده از انرژی خورشیدی
معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای یزد، علت توسعه نیافتن نیروگاه های خورشیدی را پایین بودن قیمت تمام شده انرژی الکتریکی حاصل از سوخت های فسیلی و بالا بودن هزینه سرمایه گذاری اولیه نیروگاه های خورشیدی عنوان کرد.
ˈابوالفضل اسدیˈ در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به رشد سریع تکنولوژی در زمینه فتوولتائیک و روند کاهش قیمت آن و واقعی شدن هزینه حامل های انرژی در قانون هدفمندی یارانه ها، امید می رود شاهد توسعه بیشتر نیروگاه های خورشیدی در استان باشیم.
وی اظهار کرد: طبق بند 69 ماده واحده بودجه کل کشور در سال 1392 خورشیدی، وزارت نیرو علاوه بر دریافت بهای برق به ازای هر کیلو وات ساعت برق فروخته شده مبلغ 30 ریال به عنوان عوارض برق در قبوض مربوطه درج و از مشترکان برق به استثنای مشترکان خانگی روستایی دریافت می کند.
این مسوول خاطرنشان کرد: این وجوه صرفا بابت حمایت از توسعه و نگهداری شبکه های روستایی و تولید برق از انرژی های تجدید پذیر و پاک هزینه می شود که سال گذشته شرکت برق منطقه ای یزد با استفاده از این منابع به اجرای طرح های فتوولتائیک در استان بصورت پایلوت اقدام کرد.
به گفته این مسوول، در اجرای طرح های فتوولتائیک از انرژی آفتاب برای روشنایی در معابر استفاده می شود که در این ارتباط نیمی از هزینه سرمایه گذاری اولیه بصورت وام بلاعوض در اختیار متقاضیان قرار گرفته که این روند در سال جاری ادامه خواهد داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد واحدهای صنعتی، منازل و کارگاه های تولیدی استان از انرژی خورشیدی استفاده می کنند؟ اضافه کرد: بهره برداری از انرژی خورشیدی را می توان به دو گروه استفاده از حرارت خورشید و برق خورشیدی تقسیم کرد.
این کارشناس ارشد صنعت برق استان یزد ادامه داد: در زمینه گروه اول می توان به نیروگاه 17 مگاواتی حرارتی- خورشیدی در حال احداث اشاره کرد که در آن از حرارت خورشید به عنوان پیش گرمکن آب واحدهای بخار نیروگاه استفاده می شود.
به گفته وی، زمینه دیگر استفاده از حرارت خورشید، آبگرمکن های خورشیدی است که در سال های 1380 تا 1382، از 302 عدد آبگرمکن خورشیدی،240 عدد در اماکن خصوصی با یارانه 70درصد و بقیه در اماکن عمومی با یارانه 90 نصب شد.
اسدی اضافه کرد: در مورد برق خورشیدی با توجه به ماده 69 قانون بودجه سال1392خورشیدی و حمایت های دولت، شرکت برق منطقه ای اقدام به نصب سامانه های فتوولتائیک با ظرفیت مجموع 160 کیلووات شد که 140 کیلووات آن در ساختمان های اداری و بقیه در منازل مسکونی به صورت پایلوت توسط برق منطقه ای اجرا شده است.
این کارشناس برق گفت: شرکت توزیع نیروی برق یزد نیز در همین راستا به نصب سامانه های فتوولتائیک به میزان 339 کیلووات در تعدادی از ساختمان های مسکونی، مسجد و مدرسه اقدام کرده است.

**خورشید سوزان ظرفیتی مغفول برای تولید برق
همچنین به گفته حسن زارعی از کارشناسان شرکت برق منطقه ای یزد، با توجه به توسعه نیافتن نیروگاه های خورشیدی و نیاز صنایع فعال استان به دیماندهای بالا موجب شده تا درصد ناچیزی از انرژی مصرفی استان از نیروگاه های خورشیدی تامین شود.
وی در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: به منظور فرهنگ سازی در استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر نصب آبگرمکن های خورشیدی در منازل مسکونی و اماکن عمومی در سال های گذشته، به نصب تعدادی سامانه های فتوولتاییک بصورت پایلوت در منازل مسکونی و ساختمان های اداری سطح شهر اقدام شده است.
این کارشناس برق یادآوری کرد: برای افزایش آگاهی و تشویق مشترکین به استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیر دوره های آموزشی برگزار شده و در برنامه های امسال هم پیش بینی شده است.
وی در مورد ارایه کمک های فنی، مالی و آموزشی به علاقه مندان گفت: در شرکت برق منطقه ای یزد ساختار مناسبی برای همکاری با مردم در این زمینه فراهم است طوری که همکاران آماده ارایه اطلاعات در مورد مباحث انرژی خورشیدی هستند.
زارعی افزود: با برگزاری دوره های آموزشی سعی در افزایش اطلاعات علاقه مندان شده که برای کمک های مالی مطابق بند 69 ماده واحده بودجه کل کشور در سال گذشته، وزارت نیرو 50 درصد از هزینه اولیه سرمایه گذاری را به صورت وام بلاعوض در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
وی عنوان کرد: در این رابطه می توان به همکاری با سازمان نظام مهندسی ساختمان و اداره کل فنی و حرفه ای استان در سال گذشته برای نصب سامانه های فتوولتائیک در این نهادها برای توسعه و فرهنگ سازی و آموزش اشاره کرد.
این کارشناس صنعت برق استان یزد متوسط اعتبار لازم برای تامین انرژی خورشیدی در یک واحد مسکونی اظهارکرد: هزینه نصب یک عدد آبگرمکن خورشیدی با ظرفیت تقریبی 200 لیتر بسته به نوع آن به سرمایه گذاری 15 تا 20 میلیون ریال نیاز است.
وی افزود: با استفاده از سامانه های فتوولتائیک، میزان سرمایه گذاری برای تهیه تجهیزات، نصب و راه اندازی سیستمی به ظرفیت یک کیلووات بسته به نوع تجهیزات، 80 تا100 میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است که 50 درصد آن توسط وزارت نیرو بصورت تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود.
این کارشناس اظهار امیدواری کردکه با اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه ها، کاهش هزینه سامانه های فتوولتائیک و ایجاد محدودیت و جریمه برای تولید گازهای گلخانه ای امکان رقابت عادلانه بوجود خواهد آمد.
زارعی خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه کشت محصول گلخانه ای و بالا بودن هزینه های سوخت به استفاده از انرژی خورشیدی در گلخانه های استان توصیه هایی ارایه کرد.
به گفته این صاحب نظر در صنعت برق استان در گلخانه ها می توان ابتدا با بهره گیری از روش های کاهش اتلاف حرارت مانند دو جداره کردن پوشش گلخانه، استفاده از پرده های محافظ حرارت، عایق کاری کامل منافذ گلخانه، استفاده از سامانه های کنترل خودکار تنظیم حرارت و رطوبت، تعمیر و نگهداری صحیح و به موقع سامانه های تولید حرارت میزان مصرف سوخت را کاهش داد.
وی ادامه داد: در مرحله بعد با استفاده از مواد ذخیره کننده گرما، از انرژی خورشید برای تامین آب گرم و گرمایش مورد نیاز گلخانه در شب ها و روزهای ابری استفاده کرد.
زارعی اضافه کرد: استفاده از روش های طبیعی تهویه هوا در تابستان و اجرای سازه گلخانه ها به نحوی که استفاده حداکثری از انرژی خورشیدی شود، می توان هزینه سوخت مصرفی را کاهش داد.

**روزهای آفتابی مزیتی برای تولید انرژی در یزد
ˈمحمدحسین امامیˈمدیرکل مدیریت بحران استان یزد ، مهم ترین مزیت استان را از منظر تولید انرژی خورشیدی ، وجود روزهای آفتابی زیاد دانست.
این مسوول اضافه کرد: با توجه به منابع محدود سوخت های فسیلی در جهان که در حال تمام شدن است، انرژی خورشیدی جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی است.
امامی، از انرژی خورشیدی به عنوان پاک ترین انرژی در جهان یاد کرد و گفت: با توجه به روزهای آفتابی و مناطق بیابانی و کویری، یزد بهترین مکان برای استقرار نیروگاه های خورشیدی و صنایع جانبی در کشور است.
به گفته وی با توجه به موقعیت منطقه، یزد از لحاظ تولید برق خورشیدی و توزیع انرژی در مقایسه با اغلب استان ها از مزیت بسیار خوبی برخوردار است.
این مسوول تصریح کرد: بدلیل موقعیت اقلیمی استان، سه هزار و 500 ساعت آفتابی در سال، ظرفیت های بالایی برای سرمایه گذاری در تولید انرژی خورشیدی و صادرات برق به کشورهای حوزه خلیج فارس ، شرق کشور و حتی اروپا وجود دارد.
امامی یادآور شد: بدلیل صنعتی بودن استان و فراهم بودن زیر ساخت ها، توسعه صنایع خورشیدی از قبیل ساخت لوازم، قطعه و صفحات نیروگاه های خورشیدی در استان مقرون به صرفه است. ک /4
2047/616
گزارش از عباسقلی اشکورجیری

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن