تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833143731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعامل؛ راهی که وزیر و استیضاح کنندگان برگزیدند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

تعامل؛ راهی که وزیر و استیضاح کنندگان برگزیدند تهران - ایرنا - تفاهم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استیضاح کنندگان برای پیگیری مطالبات آنان نشان داد که می توان فارغ از گمانه زنی ها و هیاهوی سیاسی، راه تعامل را با هدف تامین مصالح کشور در پیش گرفت.


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، موضوع تقاضای حدود 50 تن از نمایندگان مجلس برای استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اوایل تیرماه زمانی رسانه ای شد که الیاس نادران نماینده تهران نسبت به تاخیر هیات رییسه در اعلام وصول آن تذکر آیین نامه ای داد.
نگاهی به اسامی نمایندگانی که پای این تقاضای استیضاح را امضا کرده بودند، نشان می داد که آنان در مسیر خود مصمم هستند زیرا در طول وزارت فرجی دانا بارها در نطق ها، سخنرانی ها، تذکرها و سوالات خود نسبت به عملکرد وی و دولت یازدهم انتقاد و اعتراض کرده بودند.
شاید به همین خاطر بود که برخی ناظران سیاسی، انجام این استیضاح را امری حتمی و احتمال رای آوری وزیر را در جلسه استیضاح نامحتمل می پنداشتند.
گفت و گوی نمایندگان استیضاح کننده با رسانه ها حاکی از آن بود که بازگشت دانشجویان ستاره دار، برخی عزل و نصب ها، نگرانی از سیاسی شدن فضای دانشگاه ها و تاثیر آن بر توقف یا کند شدن رشد علمی کشور و همچنین افشای رانت های صورت گرفته درباره برخی دانشجویان بورسیه دکتری محورهای اصلی استیضاح وزیر بود.
البته داستان استیضاح وزیر علوم، یک شبه در مجلس شکل نگرفته بود؛ موضوع به دی ماه سال قبل و اصرار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای دسترسی به اسامی دانشجویان ستاره داری بود که در دولت قبل از تحصیل محروم شدند و در دولت یازدهم با بررسی مجدد پرونده های آنان، برخی از آنها به دانشگاه بازگشتند.
وزارت علوم دسترسی به اسامی و پرونده ها را مغایر قانون و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می دانست و به همین خاطر برخی از اعضای این کمیسیون به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت کردند که نتیجه این شد اسامی به شکایت کنندگان داده شود اما وزارتخانه بر سر نظر خود ماند و شاکیان شکایت خود را به رییس مجلس ارایه کردند.
رییس مجلس در جلسه ای که با حضور وزیر و شاکیان برگزار شد، از وزارت علوم درخواست کرد که اسامی به آنها داده شود؛ محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 مجلس در مصاحبه ای با ایرنا گفته بود که اسامی داده شده و این پرونده بسته شده است.
اما بعد از مدتی نمایندگان شاکی اعلام کردند اسامی داده شده از سوی وزارت علوم اسامی مورد نظر نمایندگان نبوده و از این رو یکی از محورهای استیضاح را مساله دانشجویان ستاره دار قرار دادند.
در دوهفته ای که گذشت، موافقان و مخالفان استیضاح بیکار ننشستند؛ حتی در هفته ای که اغلب نمایندگان برای سرکشی به حوزه های انتخابیه خود رفته بودند، دو نایب رییس مجلس در جلسه ای با وزیر علوم و برخی از استیضاح کنندگان که در تهران حضور داشتند، سعی کردند مشکلات مورد نظر استیضاح کنندگان را از طریق تفاهم حل کنند.
نتایج این نشست حاکی از آن بود که علاقه هایی در نظرات و آرای دو طرف برای رفع مسایل فارغ از دغدغه های سیاسی وجود دارد اما نیاز به جلسات بیشتر برای رسیدن به تفاهم حداکثری بود.
هرچند در این مدت مسوولان وزارت علوم بر شفاف سازی و پاسخگویی به سوالات و دغدغه های نمایندگان تاکید داشتند اما از سوی دیگر استیضاح کنندگان نیز بر اعلام وصول آن اصرار داشتند و معتقد بودند «با گفتار درمانی مسایل اساسی کشور علاج نمی شود».
در این مدت استیضاح کنندگان بارها در رسانه ها از گلایه ها و دل نگرانی های خود از آینده آموزش عالی کشور و توقف رشد علمی کشور سخن گفتند و مخالفان استیضاح نیز با تاکید بر رویکرد سیاسی استیضاح کنندگان، بر این باور بودند که مشکل اصلی امروز کشور مسایل اقتصادی، معیشتی و بیکاری جوانان است.
نامه حمایتی جمعی از استادان دانشگاه از عملکرد وزارت علوم در ماه های گذشته نیز نشان می داد که دانشگاهیان و جامعه علمی کشور نیز از برخورد سیاسی با این وزارتخانه ناخرسند هستند.
«جواد هروی» رییس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی این استیضاح را شتابزده
و سیاسی می دانست و معتقد بود که با توجه به منویات و بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر تداوم مسیر حرکت علمی کشور باید همگی به مقوله دانش، فناوری و پیشرفت کشور که دغدغه همه شده، توجه کنیم.
بورسیه های غیرقانونی دولت قبل برای استیضاح کنندگان مزید بر علت بود زیرا به گفته برخی از نمایندگان مخالف استیضاح از جمله «حجت الله درویش پور» نماینده ایذه و باغملک کسانی که در این موضوع ذی نفع هستند، از پیگیری مساله بورسیه ها در وزارتخانه رضایت ندارند.
وی تاکید داشت: شاید از نمایندگان یا وابستگان آنها در میان افراد ذی نفع از بورسیه ها باشند و به طور کلی ذی نفعان از پیگیری موضوع خرسند نیستند.
رقابت موافقان و مخالفان استیضاح برای تنویر افکار عمومی هر چند حدود دو هفته به طول انجامید اما تصمیم نهایی برای اعلام وصول این تقاضا به جلسه ای مشترک میان رییس مجلس، وزیر علوم و استیضاح کنندگان موکول شد.
این جلسه امروز (دوشنبه) در دفتر علی لاریجانی رییس مجلس برگزار شد و علاوه بر رییس، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد و محمدرضا باهنر دو نایب رییس مجلس، غلامعلی حدادعادل رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس و جمعی از استیضاح کنندگان از جمله محمدمهدی زاهدی، علیرضا زاکانی، علی اصغر زارعی و قاسم جعفری در این جلسه حضور داشتند.
به گفته قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، فعلا استیضاح وزیر علوم منتفی شده است و در مسیر قانون، خواسته های استیضاح کنندگان نیز ظرف یک ماه آینده پیگیری می شود.
جعفری به ایرنا توضیح داد: در این جلسه تاکید شد که هیچ کدام از نمایندگان حاضر در این نشست درخواست خلاف قانون ندارند و آقای فرجی دانا نیز قول داد که در راستای قانون حرکت کند.
وی با تاکید بر این که هیچ کدام از استیضاح کنندگان خواهان هزینه برای نظام نیستند و خواهان تعامل در فضایی مثبت برای حل موضوعات هستند افزود: قرار شد نتایج این نشست ظرف یک ماه آینده و تا مرداد ماه اجرایی شود.
به گفته این نماینده اصولگرای مجلس، اگر وزارت علوم در مسیر قانون حرکت کند، مشکلی از جانب استیضاح کنندگان وجود نخواهد داشت و وزیر طبق روال گذشته در این وزارتخانه به فعالیت خود ادامه می دهد و موضوع استیضاح منتفی خواهد شد.
«سعدالله نصیری قیداری» معاون پارلمانی وزیر علوم٬ تحقیقات و فناوری مجلس نیز گفته است: وزارت علوم قرار است هر هفته گزارشی از عملکرد خود به کمیته نظارت بر تفاهم انجام شده ارایه کند.
وی با بیان این که کمیته نظارت بر تفاهم انجام شده از سوی نمایندگان تشکیل شده است، افزود: وزارت علوم با ارایه گزارش هفتگی به این کمیته، از بروز سوءتفاهمات دیگر جلوگیری می کند.
سیام**2025 **1449

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن