تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805700357




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روابط پاکستان-چین؛ سابقه ای خوب، آینده ای روشن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

روابط پاکستان-چین؛ سابقه ای خوب، آینده ای روشن اسلام آباد – ایرنا – پاکستان، به لطف حسن همجواری با چین، توانسته در طول سالیان گذشته روابط ممتازی در زمینه های مختلف با دومین قدرت اقتصادی جهان برقرار کند و دولت کنونی اسلام آباد نیز یکی از اصلی ترین رویکردهای خود را در عرصه اقتصاد و سیاست خارجی، گسترش بیش از پیش روابط با پکن قرار داده است.


چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری پاکستان، در سال جاری میلادی چندین توافقنامه مهم به ویژه در زمینه های عمرانی با پاکستان امضا کرده که قرارداد احداث فرودگاه در بندر گوآدر در جنوب غربی پاکستان، قرارداد ساخت چند نیروگاه برق، احداث چند بزرگراه مهم و ایجاد مراکز تحقیقاتی مشترک در زمینه فناوری تولید انرژی برق آبی تنها برخی از قراردهای فیمابین اسلام آباد و پکن است.
چین همسایه شمالی پاکستان است و دو کشور بیش از 500 کیلومتر مرز مشترک دارند.
هم اکنون یک هیات بلندپایه اقتصادی پاکستان متشکل از ˈاسحاق اقبالˈ وزیر برنامه ریزی و توسعه، ˈطارق فاطمیˈ دستیار ویژه نخست وزیر، ˈسلیم ستیˈ مسوول عالی امور اقتصادی و ˈنرگس ستیˈ یکی از مسوولان عالی آب و برق پاکستان برای پیگیری روند اجرای قراردادهای امضا شده میان پاکستان و چین و امضای قراردادهای جدید با طرف چینی، در پکن به سر می برند.
سفر متعدد هیاتهای مهم سیاسی و اقتصادی بین دو کشور، خود یکی از نشانه های پیوندهای عمیق در روابط اسلام آباد و پکن محسوب می شود.
به اعتقاد کارشناسان روابط ممتاز چین و پاکستان در طول سالیان گذشته و آینده درخشان این مناسبات برد- برد، علاوه بر امتیازات فراوانی که برای دو کشور به ویژه برای پاکستان دارد، یک امتیاز بزرگ برای منطقه و یکی از عوامل تقویت ثبات منطقه محسوب می شود.

** تاریخچه مناسبات چین و پاکستان
شکل گیری روابط دیپلماتیک میان پکن و اسلام آباد به بیش از شش دهه گذشته باز می گردد. دو کشور روابط دیپلماتیک خود را در سال 1950، یعنی سه سال بعد از استقلال پاکستان آغاز کردند.
دو کشور همچنین همکاریهای نظامی و دفاعی خود را از سال 1966 آغاز کردند و در سال 1972 به متحدان راهبردی یکدیگر تبدیل شدند. آغاز مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور نیز به اواخر دهه 1970باز می گردد.
پاکستان اگرچه به لحاظ بسیاری از شاخصها ازجمله وسعت جغرافیایی، جمعیت و اقتصاد در سطح پایین تری از چین قرار دارد اما به دلیل برخورداری از توان نظامی و تسلیحات هسته ای، یکی از همسایگان قدرتمند چین محسوب می شود. چین در شرایط فعلی بزرگترین تامین کننده سلاحها و تجهیزات نظامی و دفاعی مورد نیاز پاکستان است.
حجم مبادلات تجاری پاکستان و چین در سال گذشته میلادی حدود 12 میلیارد دلار بود.
چین که توانسته در سالهای اخیر با ربودن گوی سبقت از آمریکا، خود را به بزرگترین شریک تجاری پاکستان تبدیل کند، اخیرا توافقهایی را با دولت اسلام آباد در زمینه توسعه انرژی هسته ای در پاکستان انجام داده که در صورت اجرایی شدن، می تواند جهش قابل توجهی در روابط دو کشور در عرصه تجارت و فناوری باشد.

** مناسبات سیاسی
اسلام آباد و پکن در زمینه روابط سیاسی نیز از سابقه خوبی برخوردارند. حمایت پکن از مخالفت اسلام آباد با دخالت نظامی اتحاد جماهیر شوروی سابق در افغانستان یکی از نشانه های سوابق روشن در روابط سیاسی دو کشور است ضمن اینکه پاکستان چین را به عنوان یک وزنه و قدرت تعادل در مقابل حضور آمریکا و ناتو می داند.
نکته مهم دیگر در روابط سیاسی پکن و اسلام آباد، ایفای نقش کلیدی پاکستان در حمایت از چین در مجامع بین المللی است. همچنین نباید نقش میانجیگری پاکستان را در ترمیم روابط چین و آمریکا در سال 1971 نادیده گرفت؛ رویدادی که برخی کارشناسان از آن به عنوان مهمترین رویداد سیاست خارجی در طول نیم قرن گذشته نام می برند.
در سال 1971، پاکستان به آمریکا کمک کرد تا زمینه سفر تاریخی ریچارد نیکسون رییس جمهوری وقت آمریکا به چین در سال 1972 فراهم شود.
تحلیلگران معتقدند که بعد از سفر سال گذشته نواز شریف نخست وزیر پاکستان به چین که در ماه ژوئیه (تیر) انجام شد، دو کشور بیش از پیش نسبت به توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری علاقه مند شده اند و در اندیشه ایجاد یک کریدور اقتصادی بین چین و جنوب آسیا و اسیای مرکزی هستند.
پاکستان اگرچه از شرق مرز مشترک طولانی با هند به عنوان یکی از قدرت های برتر جهان امروز دارد، اما با وجود تحولات مثبت اخیر در مناسبات اسلام آباد و دهلی نو و صرف نظر از اختلافات سیاسی دو طرف، همچنین با توجه به برتری چین نسبت به هند در زمینه های گوناگون از جمله برخورداری از توان بالای اقتصادی، نظامی و جایگاه ممتاز بین المللی (عضویت دایم در شورای امنیت سازمان ملل)، به نظر می رسد اسلام آباد همواره چین را به عنوان همسایه برتر و بزرگترین شریک تجاری برخواهد گزید.
آساق **ا.ر**1723**1577

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن