تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851031146




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قوانین منع کننده سیگار در کشورهای مختلف: از جریمه مالی تا درج تصاویر هشدار دهنده


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
قوانین منع کننده سیگار در کشورهای مختلف: از جریمه مالی تا درج تصاویر هشدار دهنده

قوانین منع کننده سیگار در کشورهای مختلف: از جریمه مالی تا درج تصاویر هشدار دهنده
با تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری در اثر مصرف مواد دخانی، بدن این افراد مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله «لوپوس اریتماتوز» می‌شود که این بیماری می‌تواند عامل از دست دادن موها، ایجاد زخم‌ در دهان، جوش‌های پوست روی صورت، سر و دست‌ها شود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از روزنامه اعتماد، طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در هر 8 ثانیه یک نفر در دنیا به علت استعمال دخانیات جان خود را از دست می دهد. تنها سرطان ریه و یا بیماری های قلبی پیامدهای استعمال دخانیات نیست بلکه مجموعه‌یی از مسائل و مشکلات بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که می تواند به لحاظ شرایط جسمی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز کند که برخی از آنها عبارتند از:

60درصد قربانیان سرطان ریه ظرف 1 سال و 80 درصد آنها ظرف 3 سال پس از تشخیص جان می سپارند.

35 تا 64خطر سکته در مردان 35 تا 64 ساله‌یی که سیگار می‌کشند 4 برابر بیشتر از مردان غیر سیگاری است.خطر سکته در زنان 35 تا 64 ساله‌یی که سیگار می‌کشند 5 برابر بیشتر از زنان غیر سیگاری است.

87 درصدسرطان های ریه به علت استعمال سیگار است.

1/3تمام سرطان‌هایی که به مرگ منتهی می‌شوند مرتبط با کشیدن سیگار است.

22 | 12مردان سیگاری 22 بار و زنان سیگاری 12 بار بیشتر از غیر سیگاری ها احتمال دارد بر اثر سرطان ریه فوت کنند.

قوانین منع کننده استعمال دخانیات در کشورهای مختلف متفاوت است:

مالزی

وزیر بهداشت مالزی اعلام کرد شهر مالاکا که جزیی از میراث جهانی شمرده می‌شود، به اولین شهر عاری از دود سیگار در این کشور بدل می‌شود.افرادی که این قانون را زیرپا بگذارند 300 رینگیت (100دلار) جریمه خواهند شد، البته ممکن است جریمه تا حداکثر 5000 رینگیت افزایش یابد.

اروگوئه

این کشور بزرگ‌ترین تصاویر هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار را دارد که 80 درصد سطح پاکت را می‌پوشاند و در رده‌های بعدی مکزیک (65 درصد) و موریتانی (نیز با 65 درصد) قرار دارند.

ترکمنستان

تنها کشور سابق اتحاد شوروی که ممنوعیت شدیدتری از قزاقستان در زمینه سیگارکشیدن اعمال کرده است، کشور همسایه آن ترکمنستان است که رهبر سابق آن صفر مراد نیازوف، سیگار کشیدن حتی در خیابان‌ها را ممنوع کرد.

برزیل

بر اساس قانون جدید استعمال سیگار در تمام اماکن سرپوشیده این کشور ممنوع می‌شود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد. همچنین به موجب این قانون هر نوع تبلیغات دخانیات مثل پوستر و بنر در مراکز فروش و تجاری ممنوع می‌شود. در گذشته این ممنوعیت فقط محدود به آگهی‌های تلویزیون، رادیو و بیلبوردها بود. علاوه بر این اقدامات علایم هشدار دهنده بهداشتی در دو طرف بسته بندی‌های سیگار نیز چاپ می‌شوند تا به مصرف کنندگان خطرات استعمال دخانیات و پیامدهای خطرناک آن را یادآوری کنند.

امریکا

ایالت کالیفرنیای امریکا یکی از سخت‌ترین و سنگین‌ترین قوانین را نسبت به مصرف سیگار در اماکن عمومی در جهان دارد.از سال 1993 سیگار کشیدن در داخل و در فاصله 5/1 متری از اماکن عمومی ممنوع شده است. در حال حاضر این فاصله تا 6 متر اضافه شده و تقریبا تمام اماکن عمومی را در بر می‌گیرد.سیگاری‌های نیویورک در مواجهه با اقدامات جدید برای بالا بردن قیمت سیگار و محدود کردن محل‌های سیگار کشیدن با دردسر بیشتری
روبه رو شده‌اند

به گزارش خبرگزاری فرانسه افزایش مالیات بر سیگار در نیویورک قیمت سیگار در این شهر را به بالاترین نرخ در آمریکا، یعنی به حدود 11 تا 15 دلار در هر پاکت سیگار، یا 75 سنت به ازای هر نخ سیگار رساند. شهردار نیویورک، مایکل بلومبرگ، یک سیگاری سابق که اکنون یه یک ضدسیگار پرحرارت بدل شده است، برای اولین بار از این ایده مقامات بهداشتی برای غیرقانونی کردن سیگار کشیدن در پارک‌ها و کنار ساحل حمایت کرد.از سال 2009 در تمامی 50 ایالت امریکا تلفن‌های رایگان جهت مشاوره با افراد آموزش دیده در زمینة ترک سیگار راه اندازی شده است.

نروژ

در نروژ که سیگار کشیدن در مکان‌های دربسته عمومی در آن ممنوع است،در پیروی از چند کشور غربی دیگر مانندایرلندو ایسلند از ابتدای سال 2010 نمایش سیگار را در فروشگاه‌ها ممنوع کرد تا میل به خرید سیگار را کاهش دهد. و باز هم شرکت سیگارسازی فیلیپ موریس تولیدکننده سیگارهای مارلبورو اعلام کرد برای مقابله با قانون جدیدی در نروژ که نمایش سیگار در فروشگاه‌ها را ممنوع می‌‌کند، به دادگاه شکایت می‌کند. رئیس اداره بهداشت نروژ در این باره گفت: «این اقدام شرکت فیلیپ موریس نشان می‌دهد که ما در مسیر درست قرار داریم.»

آفریقای جنوبی

مقامات بهداشتی آفریقای جنوبی در حال بررسی اعمال قوانین سخت‌تر ضدسیگار در این کشور هستند و پیشنهاد کرده‌اند سیگار کشیدن در مکان‌های دربسته کاملا ممنوع شود. آنها پیشنهاد کرده‌اند حتی دود کردن سیگار در مکان‌های سر بازی مانند کنار ساحل هم غیرقانونی شود.به گزارش خبرگزاری فرانسه استادیوم‌ها، باغ‌وحش‌ها، غذاخوری‌ها از جمله مکان‌هایی هستند که ممکن است مشمول قانون جدید شوند. در سواحل سیگار کشیدن فقط هنگامی مجاز خواهد بود که فرد سیگاری دست کم 50 متر از نزدیک‌ترین فرد دیگر فاصله داشته باشد.

کرواسی

کرواسی از ماه مه 2009 ممنوعیت سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی را اعمال کرد که بر اساس استانداردهایاتحادیه اروپااست که این کشور امیدوار است تا سال 2012 به آن بپیوندد.

صربستان

روشن کردن سیگار در اغلب مکان‌های عمومی ممنوع است.جریمه زیرپا گذاشتن این ممنوعیت 50 یورو (64 دلار) برای افراد و تا 10000 یورو برای شرکت‌ها است.بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت کشورهای بالکان محل سکونت قهارترین سیگاری‌های اروپا است، به طوری که 30 تا 40 درصد افراد بزرگسالان این کشورها دچار این اعتیاد هستند.

لبنان

بهشت سیگاری‌ها جهنم می‌شود؛ ممنوعیت سیگار در مکان‌های عمومی لبنان ممنوعیت سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی شامل کافه‌ها و رستوران‌های لبنان بر اساس قانونی جدیدی که جریمه‌های سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته است، به اجرا در‌می‌آید.به گزارش خبرگزاری فرانسه در لبنان، کشوری که «بهشت سیگاری‌ها» شمرده می‌شد، قانونی که در سال گذشته اجرای آن شروع شد، سیگار کشیدن در فرودگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مدارس را ممنوع کرده بود اما اکنون این ممنوعیت به سایر مکان‌های عمومی نیز گسترش پیدا می‌کند؛ بر اساس این قانون تبلیغات دخانیات نیز که مسوول گرایش جوانان به سیگار کشیدن دانسته می‌شود، ممنوع می‌شود.سیگاری‌هایی که در فضاهای عمومی دربسته سیگار روشن کنند، با جریمه 90 دلاری مواجه می‌شوند، و صاحبان رستوران‌ها و کافه‌ها که نسبت به تخلف از این قانون در محیط کارشان چشم‌پوشی کنند از 900 تا 2700 دلار جریمه خواهند شد.

عربستان

استعمال دخانیات در مکان‌های عمومی این کشور از جمله رستوران‌‌ها ممنوع است.استعمال مواد دخانی در ادارات دولتی، رستوران‌‌ها،

فروشگاه‌ها و مراکز خرید این کشور غیر قانونی تلقی می شود. همچنین از فروش تنباکو به افراد زیر 18 سال ممانعت به عمل می‌آید.

اسپانیا

براى کاهش استفاده از سیگار در اماکن عمومى لایحه اى را به تصویب رساند که براساس آن مصرف سیگار در محل کار و اماکن عمومى تا 600 یورو جریمه خواهد داشت. جریمه اى که براى اولین بار 30 یورو و تکرار آن تا 600 یورو جریمه خواهد داشت.

یونان

45 درصد کل جمعیت یونان سیگار مى کشند. در این کشور 31 مرکز ترک سیگار وجود دارد که 12 مرکز آن در آتن فعال هستند. هرچند افزایش استعمال دخانیات در میان زنان یونان افزایش قابل توجهى داشته اما هنوز مردان این کشور بیشترین بخش از جمعیت سیگارى ها را تشکیل مى دهند. میانگین سن آغاز استعمال دخانیات در یونان براى پسران 12 سال و دختران 15 سال اعلام شده است.

قزاقستان

قزاقستان پیش از این سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی مانند استادیوم‌ها و ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی را ممنوع کرده است، اما مقررات جدید این ممنوعیت را علاوه بر این تمام کافه‌های و رستوران‌های پردود این کشور آسیای مرکزی گسترش می‌دهد.

روسیه

خرید و فروش سیگار به افراد 18 سال در برخى فروشگاه ها و منع استعمال دخانیات در مراکز عمومى از قبیل ایستگاه هاى مترو، سینماها و مراکز دولتى را ممنوع اعلام کرده است اما سیگار کشیدن در کافه‌ها و رستوران‌ها یک امر معمول است. روسیه از 26 ژوئیه 2010 هشدارهای بهداشتی بارزی را برای اولین بار روی پاکت‌های سیگار قرار داد تا سیگاری‌ها را در این کشور معتاد به نیکوتین با پیام‌های در مورد چین و چروک و ناتوانی جنسی شوکه کند.این قوانین جدید شامل هشدارهایی معطوف به زنان جوان، مانند پیام‌هایی درباره پیری زودرس پوست و آسیب ناشی از سیگارکشیدن در حین بارداری است.

ترکیه

جریمه کشیدن سیگار در اماکنى که لوح ممنوع بودن سیگار در آن نصب شده است 500 لیر (حدود ??? دلار ) است.

ونزوئلا

رییس جمهوری ونزوئلا اعلام کرد که مصرف الکل و سیگار در محافل عمومی و خیابان‌ها ممنوع است و افراد خاطی جریمه می‌شوند.«هوگو چاوز» طی بیانیه‌یی اعلام کرد که نیروهای پلیس و ارتش پس از اجرای این قانون تمامی افرادی را که خارج از ساعات مقرر در خیابان‌ها و یا زاغه‌ها به فروش مشروبات الکلی می‌پردازند، دستگیر کرده و روانه زندان می‌کنند.

فرانسه

از تاریخ 1 فوریه سال 2007 قدم مهمی را برای پیشگیری و کاهش مصرف سیگار در این کشور آغاز کرد. قانون شکنی در این مورد در کشور فرانسه جریمه‌یی 450 یورویی دارد.


انگلستان

تقریبا در تمام اماکن عمومی سیگار کشیدن ممنوع است. افرادی که در ادارات، رستوران‌ها، وسایل نقلیه عمومی و مانند آن سیگار بکشند تا 80 دلار جریمه خواهند شد. این در حالی است که این جریمه شامل افرادی که به سیگاری‌ها اجازه سیگار کشیدن در این اماکن را بدهند نیز خواهد شد.در شهر منچستر انگلیس نیز افرادی که ته سیگار خود را در خیابان ها بیندازند ?? پوند جریمه خواهند شد و برای متخلفان برگه های جریمه ثابت صادر می شود.دولت بریتانیا در حال بررسی این موضوع است که شرکت‌های دخانیات را وادار کند برای کاهش جاذبه سیگار کشیدن محصولات خود را در بسته‌بندی‌های ساده عرضه کنند.اندرو لنزلی از مقامات وزارت بهداشت انگلیس هشدار داده که برخی از کودکان به علت رنگ و طراحی‌های جذاب پاکت‌های سیگار به استعمال آن جذب می‌شوند.

سه تا از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده سیگار در برتانیا، ایمپریال توباکو، جاپان توباکو ایتنترنشنال و بریتیش امریکن توباکو به دنبال لغو این ممنوعیت از طریق دادگاه‌ها بودند.

هندوستان

از اکتبر سال 2008 مصرف سیگار در اماکن عمومی این کشور ممنوع اعلام شد و هر کسی که از این لحاظ قانون شکنی کند تا 4.5 دلار جریمه خواهد شد. هر گونه تبلیغ مستقیم و

غیر‌مستقیم محصولات دخانی و فروش آنها به کودکان نیز بر طبق قانون این کشور ممنوع است.

ایرلند جنوبی

یکی از سنگین‌ترین قوانین را بر ضد سیگاری‌ها از سال 2004 وضع کرده است. استعمال سیگار در مکان هایی همچون رستوران ها، ادارات و کلوپ‌های این کشور ممنوع و برای متخلفین جریمه‌یی تا سه هزار یورو در نظر گرفته شده است. مقامات عالی رتبه این کشور مدعی هستند این طرح موجب شده حداقل هفت هزار نفر ایرلندی کشیدن سیگار را ترک کنند.

ویتنام

سیگار کشیدن در مدارس،‌ مهدکودک‌ها، سینماها، ساختمان‌های دولتی و وسایل نقلیه عمومی ممنوع است.این کشور مالیات دخانیات را بالا خواهد برد تا تقاضا برای سیگار کاهش دهد.مردان در نواحی روستایی ویتنام نیز مانند با پیپ‌های سنتی بزرگ ساخته شده از بامبو که با تنباکوی قوی پر شده است، دخانیات را استعمال می‌کنند.

چین

چین بزرگ‌ترین تولید کننده و مصرف کننده محصولات دخانی در جهان است.از ماه مه سال 2008 و قبل از شروع بازی‌های المپیک، مقامات این کشور سیگار کشیدن را در بسیاری از اماکن عمومی پکن، پایتخت این کشور ممنوع اعلام کردند. این اقدام دولت با هدف کاهش مصرف سیگار در میان 350 میلیون سیگاری در این کشور صورت گرفت.تقریبا یک سوم تمام سیگارهای جهان در چین دود می‌شوند و یک چهارم مردم این کشور معتاد به مصرف سیگار هستند.

سوئد

در ماه اخیر ممنوعیت استفاده از سیگار در رستوران ها و اماکن عمومی این کشور جهت جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای افراد غیرسیگاری اجرا می کند. اجرای این قانون با حمایت اکثریت شهروندان سوئدی روبه رو بود. هم اکنون 85 درصد سوئدی ها از ممنوع شدن استعمال دخانیات در رستوران‌ها و 77 درصد از ممنوعیت سیگار در کلوپ‌های شبانه حمایت کرده و 70درصد از سیگاری ها نیز موافق اجرای این قانون در اماکن عمومی هستند.

ژاپن

در توکیو سیگار کشیدن در کافه‌ها و رستوران‌ها آزاد است،‌اما سیگار کشیدن در پیاده‌روها ممنوع است.

کانادا

این کشور یکی از کمترین نرخ‌های مصرف سیگار را در جهان دارد. بعد از اعلام ممنوعیت مصرف سیگار در اماکن عمومی و ادارات و همچنین تصویب قانون ثبت تصاویر هولناک روی پاکت‌های سیگار، این آمار باز هم کاهش داشته است.در کانادا حتی ساخت اتاق‌های مخصوص مصرف دخانیات مجاز نیست.اکنون در شش ایالت و منطقه کانادا و استرالیا مصرف دخانیات در خودروهایی که سرنشین کودک دارند ممنوع شده است.کانادا اولین کشوری که در سال 2001 تصاویر هشداردهنده بزرگ روی پاکت سیگار قرار داد، از هر 10 سیگاری سابق، سه نفر گفته بودند که این تصاویر آنها را به ترک سیگار واداشته است، و یک چهارم سیگاری‌ها هم گفتند این تصاویر به ترک آنها کمک کرده است.

در امارات هم اکنون 60 مرکز ترک سیگار فعال هستند.وزیر بهداشت امارات اعلام کرد که دولت در نظر دارد هر سال در کشور دو مرکز ترک سیگار را احداث کند. اخیرا وزارت بهداشت پیشنهاد داده بود تا قیمت دخانیات هر دو سال دو برابر شود تا سیگاری‌ها به خصوص جوانان تشویق به ترک آن شوند.همچنین اعلام شد خودرو‌هایی که کودکان سرنشین آن هستند و پارک‌ها نیز به زودی جزو اماکن عمومی مشمول ممنوعیت استعمال سیگار قرار می‌گیرند. فروش سیگار نیز به افراد زیر 20 سال ممنوع شد.از دیگر برنامه‌های دولت امارات ممنوعیت تبلیغات دخانیات است.

آمار مصرف کنندگان سیگار در ایران

بر اساس آمارهای گوناگون، بالغ بر 12 تا 15 میلیون نفر در ایران سیگاری هستند، که حدود 3 درصد را زنان و 28 درصد را مردان شامل می شود .طبق آمارهای گرفته شده سالانه در ایران 65 میلیارد نخ سیگار مصرف می شود.از سوی دیگر 28درصد از زنان ایران قلیان می کشند. سرانه مصرف سیگار در ایران براساس آمارهایی که مراکز و مسوولین داخلی اعلام می کنند چیزی نزدیک به 1050 تا 1176 نخ در سال برای هر بزرگسال است. 121 کشور جهان جزو پرمصرف ترین کشورها در دخانیات هستند که کشور ایران در رتبه 67 قرار دارد.خدیجه محصلی،کارشناس دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفته:

«3 درصد از گروه سنی 13 تا 15 سال سیگاری هستند و از این میزان، 5 و یک دهم درصد را پسران و 9 دهم درصد را دختران تشکیل می دهند.» مردان سیگاری حدود 12 نخ و زنان سیگاری روزانه 5 نخ سیگار می کشند. براساس اخرین امار وزارت بهداشت 09/11 درصد جمعیت 15 تا 64 سال شامل 21/13 زنان و 0/81 درصد مردان به طور روزانه مصرف کننده مواد دخانی در کشور هستند.

آمار مصرف کنندگان سیگار در جهان

آمارها از 187 کشور جهان حاکی از آن است که در سال 2012 میلادی، 967 میلیون نفر روزانه سیگار کشیده‌اند در حالی که این آمار در سال 1980 میلادی 721 میلیون نفر بوده است. در بررسی‌های آماری همچنین مشاهده می‌شود چندین کشور بزرگ جهان همچون بنگلادش، چین و روسیه طی سال‌های اخیر بیشتر با افزایش تعداد مصرف‌کنندگان سیگار روبه‌رو بوده‌اند.همچنین در سال 2010، حدود 200 میلیون زن در سراسر جهان سیگار مصرف می‌کردند.

تجارت سیگار

گردش مالی محصول سیگار در کشور سالانه 4هزار و 500 میلیارد تومان است که 55درصد این رقم یعنی 2هزار و 500 میلیارد تومان سهم قاچاق سیگار است و هزار و 500میلیارد تومان نیز سهم واردات و تولید داخل می‌شود. براساس آمار ارائه شده، سالانه پنج هزار و 600 میلیارد نخ سیگار در دنیا مصرف می‌شود که تجارتی معادل 330میلیارد دلار در سال را به خود اختصاص می‌دهد.



1393/4/16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن