تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834340265
زلزله تهران اعلام نشود بهتر است/زلزله با پایتخت چه خواهد کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
زلزله تهران اعلام نشود بهتر است/زلزله با پایتخت چه خواهد کرد؟
این روزها نه زلزله قابل توجهی اتفاق افتاده و نه سالگرد وقوع یک زمین لرزه بزرگ است اما ویژگی اصلی حوادثی مانند زلزله که هرچند وقت یک بار از راه میرسند فراموش کردن آنهاست. ما در جامجم فکر کردیم بهتر است هر از چندگاهی با زنده کردن این موضوعات میزان آمادگی کشور و مردم را برای برخورد با زلزله مورد ارزیابی مجدد قرار دهیم.
به گزارش نامه نیوز، دکتر مهدی زارع، دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله می گوید: اگر بخواهیم آمادگی ستاد بحران برای وقوع پدیده ای مانند زلزله را بدقت مورد بررسی قرار دهیم یا باید این ارزیابی ها براساس عدد و رقم باشد یا باید اطلاعاتی در اختیار داشت تا بتوان اظهارنظر کرد.
برای برآورد وضع ستاد بحران در شرایط بحرانی نظیر وقوع زمین لرزه می توانیم بازه ای از صفر تا صد یعنی از هیچ تا شرایط آیده آل را در نظر بگیریم. قرار داشتن در بهترین وضع یا برخورداری از شرایط آنی و یکباره حاصل نمی شود. البته ما در شرایط هیچ هم قرار نداریم. بتدریج در این مراکز نسلی روی کار آمده است که با ادبیات این موضوع آشنایی دارد و به آن آگاه است.
با توجه به این تغییرات از سال 1387 سازمان مدیریت بحران کشور جایگزین ستاد حوادث غیرمترقبه شد که در عمل این سازمان نیز هنوز به همان شیوه ستادی عمل می کند که البته ایرادی هم ندارد، اما مهم ترین موضوع این است که در این سازمان ضرورت وجود نیروهای توانمند احساس می شود که باید در دفاتر بحران در بدنه همه استانداری ها به این ضرورت توجه شود.
طی سال های اخیر، سازمانی به نام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در شهرداری شکل گرفته است. از آنجا که تهران شهر ویژه ای است و ابعاد بزرگی دارد، باید در این زمینه دیدگاه خاصی برای مدیریت بحران در چنین شهری با چنین موقعیتی وجود داشته باشد.
زارع با اشاره به فعالیت های این سازمان در سال های اخیر می گوید: این سازمان نیز با همین هدف راه اندازی شده است و اکنون بدنه کارشناسی خوبی دارد و از اتفاقات خوب در مدیریت بحران است. مشابه این سازمان در تبریز و مشهد و همچنین مرکز مشابهی با عنوان مرکز مدیریت و پیشگیری بحران قم راه اندازی شده است. بنابراین می توان گفت بخش هایی از این قطار روی ریل قرار گرفته است. اما این که در تهران چه باید کرد می توان گفت تهران و مدیریت بحران در این شهر به عزم ملی نیاز دارد. درخصوص شهر تهران نگاهی حاکمیتی مطرح است.
بسیاری از پیامدهای مربوط به توسعه این شهر در کنترل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیست، بلکه در بروز چنین تغییراتی حاکمیت تصمیم می گیرد که این تصمیم گیری ها از جنس تصمیمات کلان توسعه ای است. سالانه 116 هزار نفر به شهر تهران مهاجرت می کنند و مسلما شهرداری از این افراد دعوت نمی کند به تهران بیایند.
شاید گفته شود جذابیت ها موجب افزایش جمعیت ساکنان شهر تهران می شود. اگرچه جذابیت می تواند عامل مهمی باشد، اما حقیقت این است که نباید برای جلوگیری از چنین پیامدهایی دست روی دست گذاشت و هیچ جذابیتی در این شهر ایجاد نکرد. برای جلوگیری از چنین پیامدهایی باید یک نگاه حاکمیتی کلان وجود داشته باشد و مساله ایمنی شهر تهران به عنوان مساله مهمی مورد توجه قرار گیرد.
به گفته این متخصص زلزله شناسی، شهر تهران فقط به خود این شهر محدود نمی شود، بلکه محدوده وسیعی از شهر هشتگرد در غرب تهران تا شهر پردیس در 25 کیلومتری شمال شرقی تهران را شامل می شود. جمعیت متمرکز در این محدوده حدود 16.2 میلیون نفر است که حدود 22 درصد جمعیت ایران را شامل می شود. جمعیت شب های شهر تهران حدود هشت میلیون و 600 هزار نفر است.
طبق آمار هر روز صبح جمعیت 4.5 میلیون نفری از شهرهای اطراف برای کار به تهران سفر می کنند و به این ترتیب جمعیت شهر تهران در طول روز به حدود 13 میلیون نفر می رسد که این جمعیت بعد از ظهرها شهر تهران را ترک می کنند.
نکته قابل توجه این که حدود دو میلیون نفر از جمعیتی که در طول روز در شهر تهران وجود دارد را جمعیت سرگردان تشکیل می دهد. این جمعیت در جای ثابتی مستقر نیستند و در بازار یا در مرکز شهر و در سطح خیابان ها تردد دارند. این جمعیت به اندازه جمعیت یک شهر است.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این که در شمال شهر تهران جمعیتی معادل 2 تا 2.2 میلیون نفر در پهنه گسل زندگی می کنند. در جنوب شهر نیز 950 هزار نفر در معرض گسل زندگی می کنند. برآورد خوشبینانه این است که 2 میلیون و 150 هزار نفر نیز در بافت های فرسوده مستقر هستند. بنابراین می توان گفت حدود 60 درصد جمعیت تهران در شب در معرض آسیب پذیری بالای زمین لرزه است.
در مناطق 15 و 16 تهران یعنی در حوالی افسریه و مشیریه که به عنوان مناطق حاشیه ای شهر تهران در نظر گرفته می شود جمعیتی معادل 1.2 میلیون نفر سکونت دارد که جمعیت بالایی است بنابراین تردیدی نیست که وقوع زلزله ای در شهر تهران می تواند با پیامدهای بسیاری زیادی برای ساکنان این شهر همراه باشد.
دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله در ادامه می افزاید: بر اساس برآوردها و بررسی های انجام شده، بازگشت هر زمین لرزه ای با بزرگی حدود 7 ریشتر برای گسل شمال تهران با عدد و رقم و بر اساس تعیین سن دقیق زمین شناسی سنگ ها حدود 3500 سال برآورد شده است. یعنی پیش بینی می شود هر 3500 سال یک زمین لرزه در گسل شمال تهران اتفاق بیفتد که از آخرین باری که زلزله ای در این گسل اتفاق افتاده 3500 سال گذشته است.
بنابراین بازگشت زمین لرزه گسل شمال تهران دور از انتظار نیست. البته این تعیین سن ها با یک عدم قطعیت نیز همراه است که می تواند این رویداد را به تاخیر اندازد. اما خیلی دور از انتظار نیست که روی گسل شمال شهر تهران زلزله ای رخ دهد. این حرف ها به این معنی نیست که صبح فردا زمین لرزه ای در تهران رخ می دهد، اما اگر هم اتفاق افتاد، عجیب نیست.
زارع می گوید: با این امکانات و این نوع آمادگی بدون تعارف باید بگویم حتی برای حداقل ها نیز آماده نیستیم. این موضوع مساله حاکمیت ملی است. اگر تهران آسیب ببیند، یعنی ایران آسیب می بیند. شهرداری موظف است از ساخت برج های 6 تا 20 طبقه روی گسل شمال تهران جلوگیری کند که این موضوع بارها هشدار داده شده است. اما توجه به چنین مسائلی فقط مسئولیت شهرداری نیست، بلکه حاکمیت کلان کشور باید به این موضوع توجه داشته باشد.
ما از نظر آمادگی برای زلزله احتمالی تهران نه در شرایط صفر هستیم نه در شرایط صد قرار داریم و اگر بخواهیم برای آمادگی مدیریت بحران در شهر تهران نمره ای بدهیم قطعا نمره بالایی نخواهد بود اگر بخواهیم این نمره را به طور دقیق با عدد و رقم مشخص کنیم باید برآوردی از همه شرایط داشته باشیم. ما هنوز با حداقل های مورد نیاز کشور خیلی فاصله داریم. کشور ما در معرض ریسک مداوم است و به فرهنگ ریسک نیاز داریم. در کشورهای آسیب پذیر در این زمینه کارهای زیادی انجام شده است.
ما فرهنگ ریسک را شروع کرده ایم. کارها و اقداماتی مانند برگزاری مانور یا اطلاع رسانی به مردم از طریق رسانه ها و همچنین توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام می شود نشان دهنده این است که نسبت به هیچ، یک گام جلوتر هستیم. گرچه در مقایسه با بسیاری از کشور ها و حتی کشورهای در حال توسعه باید در سال های اخیر چند اقدام مهم انجام می دادیم که انجام نداده ایم. بنابراین بدیهی است برای مدیریت بحران نمره قبولی نمی گیریم.
پیش بینی راهکار قطعی نیست
در کشور ما آمادگی فرهنگی و اجتماعی لازم برای اعلام همگانی زلزله ای که رخداد آن پیش بینی شده، وجود ندارد. در سطح دنیا ژاپن تنها کشوری است که پیش بینی وقوع زلزله را به طور همگانی اعلام می کند. سامانه ای به نام J Alert در این کشور راه اندازی شده که برای راه اندازی این سامانه سال 2000 میلادی نخستین قدم ها برداشته شد و در نهایت پس از هفت سال این سامانه به یک جمع بندی رسید و اعلام همگانی زمین لرزه احتمالی آغاز شد.
این سامانه برای همه خروجی ها اعم از رسانه ای یعنی رادیو و تلویزیون و همچنین اینترنت و پیامک زلزله و سونامی را اعلام می کند. از یک سو در شرق آسیا مردم اطاعت پذیری بالایی دارند و از سوی دیگر کار اجتماعی بزرگی برای تامین مقدمات این کار در ژاپن انجام شده است.
اگر اکنون اعلام شود تا ساعاتی دیگر در شهر تهران یا هر شهر دیگری در ایران زلزله ای اتفاق می افتد در شهر هرج و مرج ایجاد می شود و به عبارت دیگر شهر به هم ریخته و زندگی عادی مردم مختل می شود. ممکن است وقوع زلزله ای فقط صد نفر کشته داشته باشد، اما اعلام هشدار از وقوع چنین زلزله ای موجب مرگ ده هزار نفر از ساکنان این شهر شود. در چنین شرایطی اگر این رخداد لرزه ای اعلام نشود، بهتر است.
منبع: جام جم
1393/4/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
خطرناکترین و امنترین نقاط تهران هنگام زلزله / 70 درصد بافتهاي فرسوده در نيمه جنوبي پایتخت
اجتماعی شهری گزارش مهر خطرناکترین و امنترین نقاط تهران هنگام زلزله 70 درصد بافتهاي فرسوده در نيمه جنوبي پایتخت زلزله تهدیدی قدیمی و هميشگي برای پایتخت محسوب می شود در این میان مکان یابی حاصل از تجربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده بسیاخطرناکترین و امنترین نقاط تهران هنگام زلزله
خطرناکترین و امنترین نقاط تهران هنگام زلزله کد خبر ۴۱۱۸۸۹ تاریخ انتشار ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۶ - 29 June 2014 مهر نوشت زلزله تهدیدی قدیمی و هميشگي برای پایتخت محسوب می شود در این میان مکان یابی حاصل از تجربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده بسزلزله تهران 30 سال تاخیر داشته است
زلزله تهران 30 سال تاخیر داشته است بیست و چهار سال پیش در چنین روزهایی مردم شهرهای شمالی کشور عزادار بودند در روز پایانی بهار 1369 هنگامی که مردم به تماشای مسابقات فوتبال جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا نشسته بودند زلزلهای به بزرگی 4 7 ریشتر شهرهای رودبار منجیل لوشان و ۷۰۰ روستای اطرزلزله تهران ۳۰ سال تاخیر داشته است
زلزله تهران ۳۰ سال تاخیر داشته است در هیچ کجا نتوانستهاند آن را پیش بینی کنند مرکز مطالعات زلزله شناسی کالیفرنیا آمریکا هم که سالهاست با آنها ارتباط دارم نیز نمیتواند پیش بینی کند کد خبر ۴۱۰۲۱۲ تاریخ انتشار ۰۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۲ - 23 June 2014 بیست و چهار سال پیش در چنین روزخطرناک ترین و امن ترین نقاط تهران هنگام زلزله
خطرناک ترین و امن ترین نقاط تهران هنگام زلزله زلزله تهدیدی قدیمی و همیشگی برای پایتخت محسوب می شود در این میان مکان یابی حاصل از تجربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده بسیار قابل اعتمادتر از مکانیابی سالهای کنونی در گسترش و احداث شهرکهای حانقاط خطرناک و امن تهران هنگام زلزله
نقاط خطرناک و امن تهران هنگام زلزلهحتی تصورش هم ترسناك است نفس هایی كه به سختی كشیده می شود دست و پایی كه زیر سنگینی آوار قادر به تكان دادنش نیستی فكر آنكه كدام یك از عزیزانت هنوز نفس می كشدزلزله تهدیدی قدیمی و همیشگی برای پایتخت محسوب می شود در این میان مکان یابی حاصل ازامن ترین محله های تهران هنگام زلزله
امن ترین محله های تهران هنگام زلزله جامعه > شهری - دنیای اقتصاد نوشت ارگ قدیم تهران امنترین منطقه تهران هنگام زلزله است این منطقه امن حد فاصل خیابان شوش هفده شهریور انقلاب و کارگر جنوبی را شامل ميشود که بازار تهران خیابان مولوی میدان بهارستان میدانامنترین محلههای تهران در هنگام زلزله
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ ارگ قدیم تهران امنترین منطقه تهران هنگام زلزله است این منطقه امن حد فاصل خیابان شوش هفده شهریور انقلاب و کارگر جنوبی را شامل میشود که بازار تهران خیابان مولوی میدان بهارستان میدان امام خمینی محله امیریه و خیابان جمهوری هم در این محدوده واقع استزلزله 3.1 ریشتری تهران را لرزاند + جزئیات
زلزله 3 1 ریشتری تهران را لرزاند جزئیات زلزلهای به بزرگی 3 1 ریشتر در مقیاس امواج درونی زمین فيروزكوه تهران را لرزاند به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمان این زمین لرزه ساعت ۰۰ ۳۶ ۱۴  استاندار سابق تهران در گفتوگو با فارس: پیغام طوفان و زلزلههای خفیف تهران/ با قالیباف جلسات کاری داشتهام
استاندار سابق تهران در گفتوگو با فارس پیغام طوفان و زلزلههای خفیف تهران با قالیباف جلسات کاری داشتهاماستاندار سابق تهران گفت طوفان و زلزلههای خفیف تهران یک پیغام برای ما دارد تا سریعتر تکلیف مدیریت بحران استان تهران مشخص و از این دوگانگی خارج شویم مرتضی تمدن در گفتوگو بانخستین دستگاه شبیه ساز زلزله درجنوب پایتخت
به منظور آموزش مقابله با خطرات زلزله در فرهنگسرای بهمن راه اندای شد نخستین دستگاه شبیه ساز زلزله درجنوب پایتخت دستگاه شبیه ساز زلزله به منظور آموزش مقابله با خطرات احتمالی زلزله برای نخستین بار به مدت سه روز در فرهنگسرای بهمن به نمایش عمومی گذاشته شد به گزارش حوزه فرهنگی باشگاهبه منظور آموزش مقابله با خطرات زلزله در فرهنگسرای بهمن راه اندای شد؛ نخستین دستگاه شبیه ساز زلزله درجنوب پایتخ
به منظور آموزش مقابله با خطرات زلزله در فرهنگسرای بهمن راه اندای شد نخستین دستگاه شبیه ساز زلزله درجنوب پایتختدستگاه شبیه ساز زلزله به منظور آموزش مقابله با خطرات احتمالی زلزله برای نخستین بار به مدت سه روز در فرهنگسرای بهمن به نمایش عمومی گذاشته شد به گزارش خبرگزاری فارس این دهمکاری پژوهشگاه زلزله و شهرداری تهران برای ارتقای آمادگی در برابر زلزله
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۰ به منظور افزایش ایمنی شهروندان در مقابل زلزله پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و مدیریت بحران منطقه شش شهرداری تهران تفاهم نامه ای در زمینه آموزش و آماده سازی ساکنان این منطقه به امضا رساندند به گزارش ایسنا موضوع اصلی این تفاهم نامه ک6 محله امن تهران در برابر زلزله
6 محله امن تهران در برابر زلزلهارگ قدیم تهران امنترین منطقه تهران هنگام زلزله است این منطقه امن حد فاصل خیابان شوش هفده شهریور انقلاب و کارگر جنوبی را شامل ميشود که بازار تهران خیابان مولوی ارگ قدیم تهران امنترین منطقه تهران هنگام زلزله است این منطقه امن حد فاصل خآموزش مقابله با خطرات زلزله با نصب دستگاه شبیه ساز در جنوب پایتخت
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ دستگاه شبیه ساز زلزله به منظور آموزش مقابله با خطرات احتمالی زلزله به مدت سه روز در فرهنگسرای بهمن به نمایش عمومی گذاشته شد به گزارش ایسنا این دستگاه شبیه ساز زلزله به همت گروه توسعه مسکن ایرانیان متشکل از نخبگان دانشگاه تهران با همکاری سازمان توسعهمانور بزرگ زلزله و تخلیه امن اضطراری در بازار بزرگ تهران برگزار میشود
در نخستین ماه تابستان مانور بزرگ زلزله و تخلیه امن اضطراری در بازار بزرگ تهران برگزار میشود ستاد مدیریت بحران منطقه 12 خبر داد مانور بزرگ زلزله و تخلیه امن اضطراری در بازار بزرگ تهران به منظور آمادگی هر چه بیشتر کسبه بازار هنگام مقابله با بحران حوادث و بلایای طبیعی برگزار خواتاخیر 30 ساله زلزله تهران
تاخیر 30 ساله زلزله تهران اگر چه سالهاست زلزلهای که خسارت در پی داشته باشد در تهران اتفاق نیفتاده است اما بحث آن همیشه داغ بوده است تا جایی که حتی توفانهای اخیر در تهران بحث هایی پیرامون احتمال وقوع زلزله در این شهر را به وجود آوردبیست و چهار سال پیش در چنین روزهایی مردم شهر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها