تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات عقل تحمّل نادانان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827383068




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رییس شورای همکاری زنان: فرصت هایی که به زنان داده می شود دکوری و تزئینی است / عملکرد یک ساله دولت در حوزه زنان، نمره مردودی می گیرد/مردان در بررسی مسائل زنان از روی دست هم می نویسند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رییس شورای همکاری زنان: فرصت هایی که به زنان داده می شود دکوری و تزئینی است / عملکرد یک ساله دولت در حوزه زنان، نمره مردودی می گیرد/مردان در بررسی مسائل زنان از روی دست هم می نویسند

رییس شورای همکاری زنان: فرصت هایی که به زنان داده می شود دکوری و تزئینی است / عملکرد یک ساله دولت در حوزه زنان، نمره مردودی می گیرد/مردان در بررسی مسائل زنان از روی دست هم می نویسند
یک فعال حوزه زنان می گوید: نگاه انحصارطلبانه مردان به مسائل زنان، برخورد قیم مآبانه و رفتار سلیقه‌ای امکان بررسی و حل مشکلات زنان را کُند کرده است.
آیدین پورخامنه-  فوتبال در تمام نقاط جهان هواداران زیادی دارد. از تیم‌هایی که در هر کوچه و محله و مدرسه و اداره ای و ... تشکیل می‌شود تا تماشاگران پروپا قرصش که باید تمام مسابقات را در استادیوم تماشا کنند. ایران نیز از این امر مستثنی نیست با برخی تفاوت ها اما. تفاوت هایی که بخشی از آن را باید در محدودیت هایی که برای زنان در این ورزش و بسیاری دیگر از ورزش ها اعمال می شود جستجو کرد. گرچه امروز زنان ما نیز به مثابه مردان پا به توپ می شوند اما هنوز هم موانعی وجود دارد که مانع از آن می شود که زنان برای دیدن این بازی مهیج به استادیوم ها بروند. امری که در مسابقاتی نظیر والیبال نیز مشاهده می شود. 


گرچه این موضوع در دولت سابق نیز به نحوی مطرح شد اما با برخی تصمیمات شتابزده به موضوعی حاشیه ای بین دولت و مراجع تبدیل گردید. اما دولت فعلی تلاش کرده است در مسیری منطقی این خواست زنانه را پاسخ بدهد. در همین زمینه چندی پیش مولاوردی معاون امور زنان رییس جمهور از طرح این موضوع در جلسه هیئت دولت خبر داد و گفت«من به آقای روحانی توضیح دادم که قبلاً این ممنوعیت برای حضور زنان در ورزشگاه و تماشای مسابقه والیبال وجود نداشت. زیبنده دولت تدبیر و امید نیست که این ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها با نام دولت گره بخورد و برخلاف برنامه‌ها و هدف دولت است که به دنبال افزایش سرمایه اجتماعی و جلب رضایت عمومی جوانان است.» بنا به گفته مولاوردی، رییس جمهور نیز دستور داده است که مساله ورود زنان به ورزشگاه ها مورد بررسی قرار گیرد. 

در ایران همه پست‌های قانون‌گذاری انحصارا در دست مردان است

در همین زمینه نامه نیوز گفتگویی با توران والی مراد، مدیر سایت (شبکه) ایران زنان و مدیر شورای همکاری زنان انجام داد و به واکاوی دلایل جلوگیری از حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی پرداخت.


این فعال حوزه زنان با اشاره به اینکه در کشور ما همه پست‌های قانون‌گذاری، سیاست‌گذاری، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی به صورت انحصارطلبانه در دست مردان است، گفت: به این دلیل است که به تمام مسائل از دیدگاه خود و نه از زاویه دید زنان نگاه می‌کنند. 


وی تصریح کرد: از سوی دیگر نگاه قیم‌مآبانه مسئولین به مسائل زنان است که در آن انتخاب و تصمیم گیری درباره زنان و دخالت در امور آن‌ها را حق خود می‌دانند. سومین دلیل، رفتار سلیقه‌ای در مسائل مختلف است. افراد بر اساس انتخاب خود بدون درنظر گرفتن واقعیت‌های دانشگاهی و مشکلات اجتماعی تصمیم‌گیری می‌کنند. نکته اصلی این است که در جامعه ما برای زنان تفریح تعیین نشده‌است. صحبت‌هایی که درباره تفریح و شادی دختران و زنان انجام می‌گیرد، حق مطلب را ادا نمی‌کند.


ولی مراد با تاکید بر نیاز تمام انسان‌ها به تفریح و شادی، افزود: همه انسان ها اعم از مردان و زنان به فرصت برای ابراز شادی و تخلیه انرژی منفی نیاز دارند. در سیستم کنونی چنین فرصتی تعریف نشده است. پس حتی اگر دوران جنگ را کنار بگذاریم، طی 30 سال حتی یک متولی برای رسیدگی به امور زنان نداشتیم. این موضوع باعث برجسته‌تر شدن مشکلات می‌شود. حتی تا همین امروز سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در زمینه مسائل زنان نداشته ایم.


هیچ کدام از دولت ها کاری برای زنان انجام نداده اند


مدیر مسول شبکه ایران زنان در بخشی دیگر از این گفتگو، درباره برنامه‌های عملی دولت در ارتباط با امور زنان، گفت: هیچ کدام از دولت‌ها کاری در امور زنان با برنامه ریزی صفر تا 100 ، انجام نداده‌است. حل صفر تا صدی یک مشکل یعنی از وضع موجود تا طرحی که باید در سطح ملی به نفع زنان به اجرا دربیاید. فقط اخبار مذاکرات و تفاهم‌نامه‌ها را می‌خوانیم که هیچ یک جامه عمل نمی‌پوشند. 


عملکرد یک ساله دولت در حوزه زنان، نمره مردودی می گیرد


وی با بیان اینکه در بررسی جلوگیری از حضور زنان در استادیوم‌ها باید به عدم اولویت‌بندی مسائل زنان اشاره‌کرد، اظهار داشت: کارنامه دولت جدید نیز در طول یک سال در راه رفع مشکلات و ارتقا جایگاه زنان، در عمل (نه گفتار و موضع گیری) نمره مردودی است. تنها وزیر زنی که داشتیم را از دست دادیم. تعداد مدیرکل‌های زن در دولت‌های قبل بیشتر از این دولت بود. حتی به نفع لایحه فرزندخوانده و نگرش منفی مجلس به این لایحه نیز کاری انجام نشده‌است. درباره لایحه افزایش نرخ بارداری نهادهای مدنی تلاش‌های فراوانی کرده‌اند ولی لابیگری از دولت نمی‌بینیم.

استفاده انتخاباتی از زنان مهمتر از رفع مشکلات

این فعال امور زنان با اشاره به اینکه مشکلات زنان و رفع آنها باید اولویت بندی شود، خاطرنشان کرد: دولت حتی از یک اقدام و برنامه‌ریزی در سطح ملی به نفع زنان کشور دریغ می‌کند. معاون رئیس جمهور عملکردی مبتنی بر برنامه در حوزه زنان ندار و. اولویت در رسیدگی به امور زنان با موضوع ورودشان به ورزشگاه برجسته می‌شود. گرچه عملی شدن همین خواسته نیز به تمام صحبت‌هایی که تا به حال از سوی مسئولین شده‌است، می‌ارزد اما. به نظر می‌رسد طرح موضوعی که بتوان با آن هیاهو کرده و اقشار جامعه را برای انتخابات پیش‌رو سازماندهی کرد بیشتر از رفع مشکلات زنان در سطح ملی مورد توجه است.




وی اولویت اول برای ورزش زنان را ایجاد زمینه‌های ورزشی برای زنان دانست و گفت: ایجاد فرصت ورزش برای زنان مهم‌تر از تماشای آن است. ساخت چند پارک با استفاده از تخصیص‌های شهرداری درست نیست. باید دختران و زنان بتوانند به طور رایگان از ورزشگاه‌ها و امکانات دولتی استفاده کنند. به این صورت می‌توان شادی و هیجان ورزش و تفریح را برای زنان ایجاد کرد. مشکلات زنان در جامعه تنها از مشکلی به مشکل دیگر تغییر شکل داده و هیچ مشکلی حل نشده‌است.


فرصت هایی که به زنان داده می شود دکوری و تزئینی است


ولی مراد علت مشکلات زنان جامعه ایران را مردسالار بودن جامعه دانست و گفت: در ایران به زنان فرصت‌های محدودی می‌دهند که همین فرصت ها نیز تزیینی و دکوری هستند. نگرش نسبت به راهیابی زنان به پست‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در کشور با مشکل مواجه است. ایجاد فرصت‌های اندک برای زنان هم به دلیل برد بین المللی این مسائل است. فرصت‌های کوچک می‌سازند تا زنان را در مواجهه با مشکلات به امور زنان ارجاع دهند و در کل بتوانند آن‌ها را سر کار بگذارند.


زنان باید وارد بخش های تصمیم گیری شوند


وی تعارض بین برنامه ریزی سیستم و فعالیت‌های حقوقی زنان در جامعه را بدترین آسیب کنارگذاشته شدن نیمی از جامعه دانست و افزود: این موضوع در جامعه باعث ناهماهنگی و کشمکش شده و بر خانواده‌ها تاثیر منفی می‌گذارد. بطور شفاف اگر سیستم برای زنان جایگاه انسانی قائل شود این حجم تعارض را در خانواده‌ها نخواهیم داشت. زنان برای جایگاه خود ایستادگی می‌کنند و قربانی می‌دهند. قربانی این آسیب کودکان و هویت زنان خواهدبود. راه خروج از آسیبی که هر روز در جامعه بزرگتر می‌شود، ورود زنان به بخش تصمیم‌گیری است تا نیازهای زنان از دیدگاه خود آن‌ها بررسی شود.


مردان در بررسی مسائل زنان از روی دست هم می نویسند

مدیر شورای همکاری زنان با مردود خواندن عملکرد یک ساله دولت، گفت: درکل مردان در بررسی مسائل زنان از روی دست یکدیگر می‌نویسند. رئیس جمهور وعده داده‌بود که در ارتقا جایگاه زنان و تثبیت موقعیت انسانی آن‌ها تلاش ‌کند، چه تلاشی کردند؟ تنها وزیر زن خود را از دست دادیم. در حالیکه این تعداد باید دو برابر می‌شد.


وی همچنین درباره فعالیت‌های شورای همکاری زنان گفت: شورای همکاری زنان مانند یک شبکه اجتماعی برای تامین بایدها و نبایدها و شاخص‌ها در نهاد فرا قوه‌ای، زنان را از حوزه‌های مختلف برای برگزاری نشست دعوت می‌کند. دولت، مجلس و شورای تامین اجتماعی زنان خود زیر مجموعه قوا هستند و گرفتن این پست‌ها برای آنان جریان‌های سیاسی به همراه داشته‌است. به همین دلیل تا به حال مسایل زنان قربانی سیاسی کاری‌ها بوده یعنی همان جریان‌های اندک هم در پشت پرده از زنان سهم خود را می‌خواستند. یک نهاد فراقوه‌ای باید تحت تاثیر این آسیب نباشد بلکه باید از بیرون و فراجناهی باشد.





1393/4/16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن