واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
زهرا اشراقی: دیدگاه مردان اصلاحطلب و اصولگرا به زنان یکسان است/ معاون امور زنان رییس جمهور هیچ کاری نمی کند
زهرا اشراقی گفت: در رابطه با رفع تبعیض از زنان اصلا نباید از دولت انتظاری داشت و الان زمان مناسبی است که خود جامعه زنان دست به کار رفع موانع شوند. به گزارش نامه نیوز، وی با اشاره به ممانعت از ورود زنان به ورزشگاهها اظهار داشت: مساله حضور زنان در ورزشگاهها نیست. نگاه تبعیض آمیز امروز خود را در رابطه با ورود زنان به ورزشگاهها نشان داده و فردا در جای دیگری نمود پیدا میکند.
وی افزود: در حال حاضر نگاه تبعیض آمیز به زنان میکنند و به همین دلیل تغییر و اصلاح این دید از طرف خود این دولت امکان ندارد. چون آمیخته با این نگاه است. به اعتقاد من فقط خود جامعه زنان (ونه آقایان) هستند که میتوانند این تغییر را ایجاد کنند.
اشراقی در گفتوگو با فصل اعتدال ادامه داد: متاسفانه آقایان چه اصلاحطلب باشند و چه اصولگرا همان نگاه را داشته و درباره زنان یک دیدگاه دارند. فقط شدت و ضعف و نوع این نگاه در آنها متفاوت است. اگر اینطور نبود اصلاحطلبان میتوانستند این دغدغه را کم کنند یا از بین ببرند. از زمان دولتهای آقایان هاشمی و خاتمی ما شاهد این موضوع هستیم.
وی اظهارداشت: خانمهایی که در خانوادههای شخصیتهای دولتی هستند این دید را دارند که تبعیض نباید وجود داشته باشد و خواهان تساوی بین زن و مرد هستند اما ما میبینیم که این اتفاق نمیافتد. این امر نشان میدهد که آن دولت اصلاحطلب هم نسبت به زن همان دیدی را دارد که یک دولت اصولگرا.
وی تاکید کرد: به همین دلیل معتقدم در رابطه با رفع تبعیض از زنان اصلا نباید از دولت انتظاری داشت. الان زمان مناسبی است که خود جامعه زنان دست به کار شوند. دولت یا زنانی که در دولت مشغول به کارند نمیتوانند کاری از پیش ببرند. من الان بیشترین انتقاد را نسبت به معاون رئیسجمهور در امور بانوان دارم. اینها هیچ کاری انجام نمیدهند و حتی برای خودشان خطوط قرمزی دارند که هر تفکری را وارد نکنند. دولت قبل هم به همین شکل عمل میکرد.
اشراقی با اشاره به حضور نماینده معاون امور زنان رئیسجمهوری در میان بانوانی که برای تماشای والیبال قصد ورود به ورزشگاه را داشتند و با ممانعت مواجه شدند اظهار داشت: واقعا عقیده آنها این است که اگر خانمی وارد ورزشگاه نمیشود ممانعت میکند؟!. من فکر میکنم فرق این معاون رئیسجمهور با پیشینیان خود این است که ایشان میخواهد وانمود کند که ما میخواهیم ولی بقیه نمیگذارند. معلوم است که پلیس مانع ورود به ورزشگاه نیست بلکه دولت و در واقع آن دست از قوانین نانوشته مانع از ورود زنان میشود.
وی تاکید کرد: این تبعیض باید از بین برود اما توسط جامعه فعال زنان و نه هیچ ارگان و نهاد دولتی و غیر دولتی دیگر. اینها باید رایزنی کنند و به جای داشتن تعصب بیجا درباره عملکرد این دولت؛ آرام آرام و بدون اینکه حساسیتی برانگیخته شود و بدون نگاه سیاسی به مساله زنان و بر اساس رایزنی از بالا کار را پیش ببرند. بین ورزشگاه و دانشگاه؛ ورزشگاه و بیمارستان و ورزشگاه و هر جای عمومی دیگر فرقی نیست.
اشراقی گفت: من فکر میکنم در حوزه مربوط به مسائل زنان هم آنطور که باید کار نشده و هم این حوزه سیاسی شده و هم مقدار زیادی به ورطه لج و لجبازی درافتاده است. وی با بیان اینکه رفع تبعیض از زنان با صرف حضور آنان در کابینه حل نمیشود گفت: حتی اگر نیمی از کابینه هم خانم باشد باز هم وقتی قوانین ما به روزنشود این خانمها چه کاری میتوانند انجام دهند. خانمها به جای اصرار برای حضور در کابینه یک بانک اطلاعاتی از خانمهای باسواد و متخصص با کارآیی بالا تهیه کنند و سعی کنند تا این خانمها در سطوح مدیریتهای میانی هر چه بیشتر به کار گرفته شوند. همانطور که الان میبینیم که تعدادی از خانمها در برخی از فرمانداریها و بخشداریها یا شهرداریها به کارگرفته شدهاند و در اینجاها بهتر میشود مانور داد. ما نباید یک مرتبه سنگ بزرگی رابرداریم باید آرام آرام پیش برویم.
وی افزود: ما میتوانیم بانک اطلاعات دقیق تخصصی درست کنیم و این خانمها را در بخشهای مدیریتی در همه ادارات به کار گیریم. این امر خیلی بهتر است تا اینکه حتی نصف کابینه خانم باشند. وقتی در قانون داریم که برای تمدید پاسپورت خانمها نیاز به اجازه همسر است؛ حتی اگر این خانم رئیسجمهور هم باشد، باید کم کم نقصهایی که در قوانین وجود دارد را اصلاح کنیم. اگر این موارد در قانون اصلاح شود بقیه مسائل کم کم حل میشود. آن وقت افراد نه با توجه به جنسیت که با توجه به تخصصشان به کار گرفته میشوند. اشراقی تاکید کرد: اگر تمام توقعمان از دولت باشد قطعا نتیجهای به دست نمیآوریم. چون دولت بر سیاست خارجی و اقتصاد تمرکز دارد و از اینها گذشته با بخشهای مختلفی از جمله نمایندگان مجلس سر و کار دارد و باید هر روز به بخشی پاسخ دهد. کار دولت آنقدر پیچیده و گسترده و سنگین است که نمیتوانیم توقع داشته باشیم که در همه امور دخالت کند. اما نهادهای غیر دولتی میتوانند کمکی برای دولت باشند. باید تلاش کنیم دولت را کوچک کنیم و نهادهای غیردولتی که میتوانند به دولت کمک کنند را گسترش دهیم.
وی افزود: در واقع این نهادها فعال بودند اما در زمان دولت احمدینژاد غیرفعال شدند و هنوز متاسفانه دوباره فعالیت خود را شروع نکردهاند اما باید کم کم کار را انجام داد چون با شلوغ کاری و سر و صدا کار پیش نمیرود. این نهادها میتوانند خیلی راحت و در آرامش به معاونت امور زنان رئیسجمهوری طرحها و ایدههای خودشان را بدهند و کار را دنبال کنند.
1393/4/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]