واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس مسائل اقتصادی؛ اقتصاد مقاومتی باید به فرهنگ ملی کشور تبدیل شود تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی، داشتن نگرش کلان را لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: در حوزه اقتصاد مقاومتی باید فرهنگ سازی های لازم صورت گیرد تا این الگو به فرهنگ ملی کشور تبدیل شود.
فرشاد مومنی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا؛ اقتصادی مقاومتی را اقتصادی پویا و مبنتی بر دانش و سرمایه بومی دانست و افزود: برای فعالیت در عرصه اقتصاد مقامتی باید به آسیب شناسی اقتصادی و راهکارهای لازم برای تحقق این الگو و مدل پرداخت.
وی با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی قوانین در حوزه اقتصاد مقاومتی، گفت: اصلاح قوانین، پیگیری قوانین اجرا نشده، تصویب قوانین جدید و نظارت برحسن اجرای قوانین مصوب از سوی مجلس شورای اسلامی یکی از ضروریات تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه طراحی مدل اقتصادی از سوی قوه مجریه و مشارکت متخصصان به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک خواهد کرد، افزود: اجرای صحیح بسیاری از قوانین در حوزه های تولید ملی، اصلاح الگوی مصرف، بازنگری در نظام بانکی و اجرای سیاست های اصل 44، گام مهمی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.
وی، مدیریت مصرف را یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: یکی از جنبه های مصرف این است که از تولید داخلی حمایت کرده و از مصرف کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند، پرهیز کنیم.
مومنی، کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت را راهکار مهم دیگر تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: خودداری از خام فروشی و حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی، استفاده حداکثری از کالاهای داخلی، حمایت از تولیدکنندگان، ترویج مصرف کالاهای ایرانی در بازار مصرف و حمایت از صادرات غیرنفتی از جمله مؤلفه های کاهش وابستگی اقتصاد به نفت به شمار می روند.
وی با تاکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی اقتصادی و تجاری به عنوان راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: امروزه کشورها قادر به بستن حصار اقتصادی نیستند زیرا اصل تقسیم کار بین المللی یک اصل طبیعی اقتصادی برای حضور موثر در بازارهای بین المللی است و برای این منظور باید واردات کالاهای غیرضرور کاهش و خوداتکایی در تولید داخلی تقویت شود تا بتوانیم سهمی در بازار برای خود بدست آوریم.
این کارشناس اقتصادی افزود: البته دولت مصمم به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است و در این راستا برنامه هایی را در دستور کار دارد اما برای پیشبرد بهتر امور، با هماهنگی و محوریت دستگاه اقتصادی کشور پیش می رود.
وی با اشاره به وجود قوانین و مقررات بسیار در حوزه اقتصاد مقاومتی، گفت: قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و بهبود فضای کسب و کار از جمله قوانینی است که باید در قوه مجریه زمینه اجرایی شدن آنها فراهم شود.
مومنی با اشاره به اینکه برای اجرای اقتصاد مقاومتی باید فهم مشترکی در کشور ایجاد شود، افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی یک موضوع فرابخشی است بنابراین باید از ترویج نگاه بخشی به آن جلوگیری شود.
به نظر می رسد در عقبه سیاستهای کلی همواره شاهد ضعف راهکارهای اجرایی برای تحقق سیاستهای کلی بوده ایم و پیش نیاز این ضعف ها نیز فقدان یک تحلیل جامع و مانع نسبت به آسیب های موجود اقتصاد است.
با اتخاذ رویکرد تحریم ها از سوی دشمنان از آغاز انقلاب تاکنون، مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و از آن به عنوان روشی مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور یاد کردند؛ روشی که در برابر هجمه های غرب همانند سدی محکم کارآمد باشد.
اقتصام (4)1070**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]