واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین توفیق:
کالاهای صنعتی ایران باید با دانش فنی و هدف حضور در بازارهای جهانی تولید شود
قزوین- خبرگزاری مهر: معاون آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بهترین راهکار رونق اقتصادی کشور، سیاست گذاری و برنامه ریزی در تولید محصولات صنعتی بر مبنای دانش فنی و با هدف توسعه صادرات و حضور در بازارهای جهانی است.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه استان قزوین روز یکشنبه با حضور علی اصغر توفیق معاون آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرتضی روزبه استاندار، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی و اشتغال، ایوب رحیمی معاون سیاسی امنیتی استانداری، صدرالدین علیپور مدیرکل محیط زیست، مسعود بابایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیران واحدهای صنعتی و معدنی استان در سالن سازمان صنعت، معدن و تجارت قزوین برگزار شد.
علی اصغر توفیق در این مراسم گفت: مشکلات حوزه صنعت آنقدر حاد نیست که نتوان آن را حل کرد اما به دلیل تنوع چالش ها برای همه واحدها نمی توان نسخه واحد پیچید بلکه لازم است با دسته بندی مسائل مالیاتی، گمرکی، بیمه، با کمک دولت و بخش خصوصی برای حل مسائل اقدام کرد و چرخه تولید را رونق بخشید.
معاون آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: نباید اجازه دهیم پای صنعتگر در گل و لای مشکلات گیر کند و تولید متوقف و یا دچار رکود شود و بانکها و دستگاه قضایی همه دست به دست هم دهند تا موانع پیش رو را بردارند.
وی بیان کرد: زمانی محصولات محدودی داشتیم اما امروز از نظر تنوع محصولات تولیدی شاخصیم و بازار اشباع شده و مشکل فروش داریم و باید در این عرصه تلاش بیشتری کنیم و در بازارهای هدف حضور بیشتری داشته باشیم.
هدف تولیدات صنعتی ما بازارهای جهانی باشد توفیق گفت: باید سیاست ها و برنامه ریزی در تولیدات ما کسب بازارهای جهانی باشد و به توسعه صادرات فکر کنیم تا بتوانیم با قیمت و کیفیت مناسب خود را سرپا نگهداریم و با دیگران رقابت کنیم.
وی افزود: در گذشته مزیت های نسبی انرژِی و نیروی کار ارزان زمینه رقابت را بیشتر کرده بود اما امروز دیگر از این شرایط خارج شده ایم و نیروی کار هم گران شده و هزینه انرژی نیز بالا رفته و باید فقط با دانش فنی در عرصه رقابت ایستادگی کنیم و به رقابت با دیگران بپردازیم.
این مسئول گفت: امروز دیگر بیکاران ما نیز تحصیلات دانشگاهی دارند و باید برای این افراد کار ایجاد شود لذا پیوند دانشگاه با صنعت برای رشد تولید و شکوفایی اقتصاد ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی اضافه کرد: وقتی در تولید دانش و علم در ردیف 20 کشور برتر چهان هستیم باید با کمک پارک های علمی و فنآوری و مراکز رشد در زمینه دانش فنی گام های اساسی برداریم و فاصله این دو حوزه را کمتر کنیم.
توفیق اظهارداشت: شما صاحبان صنایع که در گذشته دنبال تکنولوژی خارجی بودید امروز می توانید به داخل اتکاء کنید و نیاز خود را در داخل تامین کنید تا چرخ صنعت درجا نزند و نباید اجازه دهیم چرخ علم و دانش در کشور متوقف شود لذا انتظار داریم صنعتگران در این عرصه وارد شوند و با نوشتن مقاله از ظرفیت های پژوهشی وزارتخانه نیز بخوبی استفاده کنند.
توسعه صادرات مبتنی بر دانش فنی باشد وی اضافه کرد توسعه صادرات باید مبتنی بر دانش فنی باشد که خوشبختانه در معاونت پژوهشی وزارتخانه بستر خوبی برای کارهای تحقیقاتی فراهم شده اما بیشتر مراجعان ما از دانشگاههاست در حالی که انتظار می رود صنعتگران خوش ذوق و تحصیل کرده نیز از این ظرفیت بخوبی استفاده کنند.
معاون آموزش، پژوهش و فنآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآورشد: در چند سال گذشته بخش تحقیقات و پژوهشی وزارتخانه تعطیل شده بود اما با درک شرایط و نیاز صنایع با فعال شدن این معاونت آمادگی کاملی برای حمایت از طرح های تحقیقاتی ایجاد شده که می تواند در پیشبرد امور موثر باشد.
این مسئول تصریح کرد: جنبه پژوهشی در صنعت باید تقویت شود و با برگزاری جشنوارهای متعدد ضمن معرفی قابلیت های این مرکز به کارها به صورت علمی نگاه کرد تا نتایج بهتری بدست آید.
وی افزود: استان قزوین با جایگاه شاخص صنعتی ظرفیت های خوبی دارد که اگر نیازمند آموزش های فنی حرفه ای باشید آمادگی کامل داریم نیازهای شما را تامین کنیم.
توفیق گفت: در کنار توجه به منابع مالی باید به منابع انسانی هم توجه ویژه کنیم زیرا سرمایه های ارزشمندی است که می تواند صنعت را متحول کند.
وی بیان کرد: میزان دارایی های فیزیکی، منابع طبیعی و نامشروط در جهان بیش از 7800 میلیارد دلار است که 50 درصد آن نامشروط است که شمارش نمی شود که سهم ایران 20 درصد است در حالی که شرکت اپل بیش از 90 میلیارد دلار درامد نامشروط از برند خود دارد اما ما به این سرمایه ها توجه جدی نداریم.
این مسئول یادآورشد: علم و دانش، برندها، نیروی اسنانی، در ردیف دارایی های نامشروط محسوب می شوند و اگر بتوانیم آنها را زیاد کنیم حرکت اقتصادی ما شتاب بیشتری خواهد گرفت. در این مراسم از 40 صنعتگر و معدنکار نمونه و دو خانواده شهید از بخش صنعت تجلیل شد.
۱۳۹۳/۴/۱۵ - ۱۴:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]