واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون بهزیستی استان مرکزی: حضور سمن ها در ساماندهی کودکان خیابانی و کار استان مرکزی کمرنگ است اراک-ایرنا-معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان مرکزی گفت: سمن ها ظرفیت موثر در پیشبرد برامه های اجتماعی هستد اما حضور آنها در ساماندهی وضعیت کودکان کار و خیابانی استان مرکزی کمرنگ است.
ˈآذردخت همتاˈ روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به گستردگی حوزه اجتماعی بهزیستی استان مرکزی به تنهایی از عهده تکالیف و خدمات تمامی بخش ها برنمی آید و خواستار مشارکت سمن های قوی و فعال در این بخش ها است.
وی اظهار کرد: سیاست دولت بر کاهش تصدی گری امور است و بهزیستی استان برای ارتقای شاخص های سلامت اجتماعی و روانی و بهبود شرایط زیست کودکان خیابانی و کار دست سمن های خبره را می فشارد.
وی توضیح داد: در حوزه ساماندهی امور کودکان کار و خیابانی به چرخه همکاری بین دستگاهی و حلقه های اتصال مردمی نیاز است و استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی و نیروهای تحصیلکرده در حوزه امور اجتماعی،ضمن مشارکت پذیری بیشتر زمینه کاهش پرونده های این بخش را نیز فراهم می شود.
معاون اجتماعی بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: تربیت نسل فرهیخته سالم و توانمند برای فردای کشور تکلیفی مهم است و با توجه به اینکه هزینه های بازگرداندن هر کودک کار به خانوادهد و تامین حداقل های سلامت جسم و روان آنها بالاست باید از ظرفیت خیران و نهادهای غیردولتی به صورت آگاهانه و با برنامه بهره جست.
همتا افزود: حمایت و ساماندهی کودکان کار و خیابانی در راستای تحقق اصل 21 قانون اساسی است و باید در سایه برنامه ریزی این قشر از بهتری خدمات برخوردار شوند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی اظهار کرد: بر اساس تعاریف رسمی کودک خیابانی به آن دسته از کودکانی اطلاق می شود که بدون هر گونه سرپناه و خانواده در خیابانها و یا پارکها روزگار می گذرانند و هم اینک پرونده ای در استان مرکزی از کودکان خیابانی به معنای عام وجود ندارد و موارد موجود را کودکان کار تشکیل می دهند.
وی گفت: پدیده کار کودکان در سنین پایین در استان مرکزی به دلایل مختلفی از جمله فقر فرهنگی و اقتصادی، نبود آموزشهای خاص سلامت اجتماعی در خانواده ها و بیکاری مفرط وجود دارد که این مساله در فصل تابستان پررنگ تر است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تحقیقات و آمارها نشانگر ا است که شهرهای اراک و ساوه به ترتیب بیشترین کودکان کار را در استان دارند.
همتا اضافه کرد: معرفی به مراکز فنی وحرفه ای یا مراکز کارآفرینی٬ برگزاری اردوهای تفریحی٬ اخذ مدارک شناسایی٬ صدوردفترچه درمانی٬ برگزاری کلاس های آموزشی٬ برگزاری مسابقات فرهنگی٬ ارائه خدمات درمانی و خدمات روانشناختی رایگان٬ تهیه کتاب های آموزشی٬ پرداخت پول تو جیبی وکمک هزینه زندگی از جمله خدمات برای این کودکان است.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: ساماندهی کودکان کار و یا خیابانی تنها با حضور هدفمند و مسوولانه دستگاههای متولی امور اجتماعی امکان پذیر است و برنامه های مقطعی و نگاه بخشی در این حوزه به جز آسیب نتیجه ای ندارد.
هم اینک 85 هزار توانجو به طور مستمر و غیر مستمر از خدمات حمایتی و توانمندی بهزیستی استان مرکزی بهره مند هستند.ک/3
7112/560/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]