تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827472630




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

150 هزار حیوان گزیدگی در کشور و تهدیدات بیماری های مشترک انسان و دام


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

150 هزار حیوان گزیدگی در کشور و تهدیدات بیماری های مشترک انسان و دام تهران - ایرنا - سالانه 150 هزار نفر در کشور دچار حیوان گزیدگی، 19 هزار نفر مبتلا به تب مالت، 17 هزار نفر مبتلا به سالک و صدها نفر دیگر مبتلا به انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام می شوند که رقم قابل ملاحظه ای است.


نخستین تزریق موفقیت آمیز واکسن 14 نوبتی هاری به پسربچه ای 9 ساله که سگی هار او را گزیده بود، توسط «لویی پاستور» دانشمند فرانسوی در ششم جولای 1885 انجام شد و از آن روز، این تاریخ در بسیاری از کشورها به نام روز مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام نامگذاری شده است.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، بیماری های مشترک انسان و دام یا «زئونوسس» همچنان تهدیدی برای بهداشت عمومی جهان و بویژه کشورهای در حال توسعه است، درحالیکه به راحتی می توان از این بیماری ها پیشگیری کرد.
اهمیت این بیماری ها از آنجا روشن می شود که بدانیم حدود 75 درصد از بیماری های نوظهور مانند کورونا ، منشاء جانوری دارد و حدود 60 درصد کل پاتوژن ها (عوامل بیماری زا) بین انسان و دام مشترک هستند.
توجه به بیماری های مشترک انسان و دام از ابعاد دیگر نیز قابل تامل است، زیرا این بیماری ها می توانند موجب مرگ و میر شوند چنانکه صد در صد مبتلایان به هاری، جان خود را از دست می دهند.

** بیماری مشترک انسان و دام چیست؟
بیماری های مشترک انسان و دام یا «زئونوز» (Zoonoses) به آن دسته از بیماری هایی اطلاق می شود که توسط باکتری ها، ویروس ها، انگل ها و قارچ ها از طریق حیوانات و حشرات به انسان منتقل می شوند.
سیاه زخم، تب دانگ، مالاریا، طاعون، ابولا و سالک از جمله این بیماری ها به شمار می روند.

** چگونه افراد به بیماری های مشترک انسان و دام مبتلا می شوند؟
بیماری های مشترک انسان و دام از راه های مختلف، انسان ها را مبتلا می کنند.
رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خبرنگار اجتماعی ایرنا می گوید: بیماری های مشترک انسان و دام از طریق تماس با حیوانات مهره دار، مصرف فراورده های دامی، ناقلین بندپا و محیط آلوده می تواند به انسان منتقل شود.
دکتر «محمدرضا شیرزادی» اضافه می کند: سالانه 150 هزار نفر در کشور دچار حیوان گزیدگی می شوند که مهمترین خطری که آنان را تهدید می کند، هاری است.

** چه افرادی در معرض ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام هستند؟
هر فردی که با حیوانات در تماس است، در معرض خطر ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام قرار دارد، اما برخی افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف از جمله کودکان کمتر از پنج سال، سالمندان و زنان باردار از آسیب پذیری بیشتری در برابر این بیماری ها برخوردار هستند.
رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت می گوید: دامداران، دامپزشکان و دست اندرکاران خرید و فروش دام بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام قرار دارند.
شیرزادی می افزاید: البته هر فردی که در تماس با حیوانات، نکات بهداشتی را رعایت نکند به این دسته از بیماری ها مبتلا خواهد شد.

** برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام چه باید کرد؟
کارشناسان بیماری های واگیر توصیه می کنند، برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام باید از تماس مستقیم با حیوانات و حتی محیط نگهداری آنها اجتناب کرد.
همچنین افرادی که ناگزیر با دام تماس دارند، باید دستان خود را به طور کامل و مستمر بشویند و از وسایل حفاظتی مانند عینک، ماسک، دستکش، روپوش و چکمه استفاده کنند.
استفاده از مواد دورکننده حشرات نیز یکی دیگر از توصیه های کارشناسان مربوطه به شمار می رود، چنانکه رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت می گوید: بطور مثال برای پیشگیری از ابتلا به تب دانگ، مسافران ایرانی قبل از مسافرت به کشورهای هند، تایلند و مالزی باید مواد دورکننده حشرات را از داروخانه ها خریداری کنند.
شیرزادی می افزاید: برای پیشگیری از سالک نیز مسافران داخلی در مسافرت به شهرهای مختلف و اسکان در طبیعت باید حتما از پشه بند و مواد دورکننده حشرات استفاده کنند.
وی خاطرنشان می کند: همچنین مردم باید از مصرف فراورده های لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنند.
بی تردید شناسایی به موقع، بستری و درمان مبتلایان به بیماری های مشترک دام و انسان علاوه بر کاهش مرگ و میر، اقدامی اساسی در پیشگیری از انتشار بیماری محسوب می شود.
اجتمام(5) ** 9185 ** 1071

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن