واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نگاهی به آداب و رسوم مردم جوانرود در ماه مبارک رمضان کرمانشاه - ایرنا - ماه مبارک رمضان در میان مردم مسلمان شهرستان جوانرود از اهمیت و جایگاه بسیار مهم و خاصی برخوردار است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آداب و رسوم ماه مبارک رمضان هر چند در تمامی مناطق ایران تقریبا همسان است اما برخی مناطق برای بهره گیری بیشتراز فیوضات و برکات این ماه مبارک آداب خاصی انجام می دهند.
آداب و رسوم مردم جوانرود به دو بخش فرهنگی وعقیدتی تقسیم می شود که بخش فرهنگی در گذشته پررونق تر بوده اما هم اکنون این بخش براثر رونق زندگی شهری، پیشرفت فناوری ارتباطات و به طور کلی تغییراتی که در زندگی مردم به وجود آمده کمرنگ تر شده ولی بخش اعتقادی هنوز دست نخورده باقی مانده است.
اغلب مردم شهرستان جوانرود، طبق آیین و سنن گذشته از ماه ها قبل با خانه تکانی و زدودن گرد وغبار از خانه ها به استقبال ماه پرخیر و برکت رمضان رفته و با شستن فرش و نظافت وسایل خانه معتقدند با فرا رسیدن ماه رمضان باید زندگی نو را شروع کرد.
در این ایام اقشار مختلف مردم بویژه جوانان و نوجوانان همراه با روحانیون و اعضای هیات امنای مساجد با همکاری هم نسبت به نظافت و غبارروبی مساجد محله های خود اقدام می کنند تا خانه های خدا بر روی زمین را برای ورود به ماه میهمانی آماده کنند و چند روز مانده به آغاز این ماه پربرکت با گرفتن روزه مستحبی به استقبال رمضان می روند.
خانواده ها در جوانرود از هفته ها قبل خرید مایحتاج و کالاهای ضروری را آغاز می کنند تا در این ماه به نحو مطلوب از مهمانان پذیرایی کنند.
توجه خاص به تلاوت قرآن کریم یکی دیگر از آداب مرسوم در میان مردم جوانرود در ماه مبارک رمضان است وعلما نیز همواره آنان را به تلاوت زیاد کلام الله مجید توصیه و بر اقامه نماز تراویح تاکید می کنند.
از سنن دیگر مردم جوانرود در گذشته در روستاها، بیدار کردن اهالی هنگام سحر بود که چند نفر از مردم در کوچه ها می گشتند و مردم را برای سحر بیدار می کردند امروزه هم این سنت کم و بیش انجام می شود.
اهل خانه نیز با روشن کردن چراغ، بیدار بودن خود را اعلام می کردند و درغیراین صورت، اهالی روز بعد به پرس و جو می پرداختند و اگر مشکلی برای صاحبخانه به وجود آمده بود به یاری او می شتافتند که این امر باعث نزدیکی دل ها بین اهالی می شد.
دیدار دوستان و آشنایان بعد از افطار نیز یکی دیگر از آیین های مخصوص ماه مبارک رمضان در جوانرود است که این مهم در گذشته رونق بیشتری داشته اما امروزه هم کم و بیش انجام می شود.
صله رحم هم از مهمترین آداب و سنن مردم جوانرود در ماه رمضان از گذشته تا به امروز است و شهروندان معتقدند که در این ماه باید کینه ها را کنار گذاشت و با دلی آکنده از صفا و صمیمیت در مهمانی خداوند حضور یافت.
برپایی میهمانی های افطار نیز در این ماه از رونق خاصی برخوردار است و مردم در این ماه دوستان و آشنایان را به افطار دعوت می کنند.
در گذشته انواع نان و کلوچه توسط بانوان پخته و برای افطار کردن روزه داران در مساجد توزیع می شد و این کار کم و بیش در روستاها هم اکنون نیز انجام می شود.
البته بخش عقیدتی ماه مبارک رمضان که در نزد مردم اهل سنت کرد خیلی مهم است، ختم قرآن کریم وهدیه دادن ثواب آن برای شادی روح اموات و به قصد عبادت و تقرب به خداست.
خواندن نماز تراویح و شب زنده داری در شب های قدر و مراسم دعا خوانی، برگزاری آیین مولودی و پرسش و پاسخ مذهبی از دیگر آیین های معنوی مردم شهرستان جوانرود در ماه مبارک رمضان است.
شهرستان جوانرود با 74 هزار نفر جمعیت در86 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است.
7453/567
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]