واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اولویت شهرداری تبریز؛ رفع مشکلات مردم یا برگزاری همایشها - عیسی عطاپور این روزها تبریز شاهد برگزاری همایش ها و جشنواره های مختلف کشوری است که بیشتر آنها یا از سوی شهرداری این شهر و یا با حمایت مالی شهرداری برگزار می شود.
البته برگزاری همایش ها و جشنواره ها در صورتی که از سوی ارگان های مربوط برگزار و برپایی آنها نتیجه و دستاوردی برای شهر و کشور داشته باشد، کاری پسندیده و مورد قبول است ، اما زمانی که شهرداری در اموری وارد می شود که هیچ ارتباطی با وظایف تعریف شده اش ندارد، سووال برانگیز است .
میزبانی از همایش ها و جشنواره هایی که شاید هیچ شهری در کشور به دنبال آن نیست و یا عهده دارشدن هزینه همایش هایی که دستگاه های مختلف می توانند با بودجه خود برگزار کنند، در واقع هزینه کرد بودجه شهرداری در اموری غیر از وظایف محوله قلمداد می شود.
مردمی که با مشکلات فراوان و در شرایط بد اقتصادی به هر نحوی عوارض و مطالبات شهری را پرداخت می کنند، دوست دارند شهرداری با بهره گیری از این اعتبارات اقداماتی در جهت بهره مندی مردم شهر انجام دهند.
متاسفانه شهرداری تبریز که بیشتر درآمدهای آن از طریق مردم همین شهر تامین می شود، فقط در اخبار روزنامه ها و رسانه ها در صدر کشور قرار گرفته و در ارایه خدمات و اجرای طرح های عمرانی، شاید در ردیف انتها قرار دارد.
طرح های بزرگ عمرانی و تجاری این شهر که با برگزاری آیین های آنچنانی کلنگ زنی می شدند، امروز پیشرفت چندانی ندارند و یا به دلیل اختلاف نظر شورا و شهرداری نیمه تمام مانده است.
مجتمع های تجاری خدماتی که در هرگوشه از شهر بنرهای تبلیغاتی آنها به چشم می خورد و هر روز شاهد تبلیغ این طرح ها از رسانه ملی هستیم، متاسفانه در عمل اقدامات کمی انجام داده و آنگونه که تبلیغ می شود، نیستند.
خط یک متروی این شهر به طول 17.2 کیلومتر که هنوز در برخی از قسمت ها در مرحله حفاری و یا ایجاد ایستگاه است به رغم وعده های مسوولان شهرداری هنوز افتتاح نشده و تکمیل آن تا پایان سال 95 متصور است و این در حالیست که خط یک از شش خط متروی شیراز به طول 24 کیلومتر پس از متروی تهران و مشهد به بهره برداری رسید و ما همچنان در فکر برگزاری همایش ها و استقبال از چند واگن مترو هستیم.
اجرای خط ویژه اتوبوسرانی در اصلی ترین خیابان این شهر هر چند در اوائل با مخالفت عده ای همراه بود، اما در نهایت اجرایی شد و مزایای خود را نشان داد اما متاسفانه این طرح در ادامه منبعی برای حیف و میل کردن پول مردم شد؛ یک روز ایستگاه ها را عوض می کنند یک روز نرده ها را و خدا می داند چه نقشه های دیگری برای این مسیر کشیده اند و شهرداری و به موازات ان اتوبوسرانی بهتر است میزان و نحوه ارایه خدمات خود به شهروندان را ارتقا دهد و با پیش بینی اتوبوس های لازم، از انباشت مسافر بر روی هم و پیش آمدن خیلی از مشکلات جلوگیری کند.
انتقادی که به عملکرد شهرداری تبریز وارد است دیر عملیاتی شدن طرح های بزرگ عمرانی این شهر از جمله روگذرها و زیرگذرهای شهر است که با توجه به محدود بودن فصل کاری در تبریز کلنگ زنی برخی از این طرح ها در اواخر بهار صورت گرفت در حالی که این شهرداری باید از فرصت ها به خوبی استفاده کند و با شروع فصل کاری عملیات اجرایی طرح ها را آغاز و قبل از اتمام این فصل طرح ها را نیز تا حدودی جمع بندی کند.
همچنین برای شهر بزرگی همچون تبریز که متاسفانه در سال های گذشته به طور سریع در شرق و غرب گسترده شده و کار کارشناسی در گنجاندن جمعیت در نقاط مختلف شهر صورت نگرفته اجرای 600 طرح کوچک و بزرگ عمرانی اصلا کافی نبوده و بهتر است بجای طرح های کوچک همچون نورپردازی ها چند طرح بزرگ تعریف و اجرایی شود.
یادمان نرود که هم اکنون کلانشهرهای ایران در حال رقابت برای ربودن گوی سبقت از هم در اجرای طرح های بزرگ عمرانی و مشکل گشا همچون خیابان های دو طبقه، اتوبان های شمال - جنوب و شرق - غرب، قطار شهری، حمل و نقل عمومی، فضای سبز، لونا پارک ها و خدمات بهینه شهری هستند.
در سالجاری بودجه شهرداری تبریز 30 هزار میلیارد ریال تعریف شده و مبلغ کمی نیست و با مدیریت بهینه می توان کارهای بزرگی برای این شهر انجام داد.
تلاش در کاهش هزینه های جاری شهرداری، اجرای طرح های عمرانی با انجام کارهای کارشناسی، پرهیز از حجیم تر کردن بدنه شهرداری، استفاده از نیروهای کارآمد و متخصص و همچنین توان بخش خصوصی مجرب، پرهیز از پرداختن به کارهای حاشیه ای غیرمرتبط با وظایف این نهاد، هزینه کردن بودجه شهرداری به روشی غیر از روش ها گذشته و روتین شده، استفاده از مصالح استاندارد در طرح های عمرانی برای بالا بردن میانگین عمر طرح ها و چندین اقدام دیگر می تواند شهرداری را به نهادی قدرتمند در انجام امور شهری و ارایه خدمات به شهروندان تبدیل کند.
بهتر است شهرداری تبریز برای آنکه در ادامه رضایتمندی شهروندان را جلب کند در هزینه کردن بودجه های شهر دقت بیشتری به خرج دهد و طرح هایی را اجرا کند که همه شهروندان این شهر از آن منتفع شوند نه عده و یا دستگاهی خاص.
* خبرنگار ایرنا - مرکز تبریز
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]