واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > خانواده و جوانان در گفتگو با مهر عنوان شد؛
شرط فرزندآوری رفع مشکلات خانوادههاست نه قوانین اجباری
یک فعال حوزه زنان با بیان اینکه مجلس نباید قانونی را تصویب کند که استفاده از راهها و ابزار پیشگیری از بارداری جرم تلقی شود، گفت: فرزندآوری راهی ندارد جز رفع مشکلات و دغدغههای خانواده ها و زنان. از همین رو مسئولان موظفند فرصتها، امکانات و راهها را برای مردم هموار کنند و در خدمت آنها باشند نه اینکه به جای مردم تصمیم بگیرند و انتخاب کنند.
توران ولی مراد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اینکه در مجلس طرحی مطرح شود که زبانش زبان زور و راهکارش تجاوز به حریم فردی و خصوصی باشد به نوعی تجاوز به کرامت، حقوق و حریم خصوصی شهروندان است. تصویب قوانینی که تجاوز به حقوق فردی انسانها باشد خشونت قانونی است و اجرایی کردن آن هم خشونت دولتی محسوب میشود.
وی افزود: وقتی مجلس طرحی را تصویب میکند که انجام دادن هر نوع عمل پیشگیری از بارداری جرم تلقی می شود به این معنی است که مطرح کنندگان و مدافعان آن از اساس وظیفه دولت و مجلس و مدیران را در نظام نمی دانند. مسئولان موظفند که فرصتها، امکانات و راهها را برای مردم هموار کنند و در خدمت مردم باشند نه اینکه به جای آنها انتخاب کنند و هر آنچه را که خود انتخاب کرده اند به مردم تحمیل کنند که این کار اعمال خشونت نسبت به مردم است. ولی مراد با بیان اینکه مسئولان در هر مقامی که باشند قیم مردم نیستند و اجازه ندارند در انتخاب مردم دخالت کنند، چه رسد به اینکه این دخالت را به صورت قانون هم به تصویب برسانند، تصریح کرد: اگر سیستم به این نتیجه رسیده که لازم است فرزندآوری بیشتر شود راهی ندارد جز اینکه علت کم شدن زاد و ولد را بررسی کند و موانع آن را از سر راه خانواده ها بردارد. به گفته این فعال حوزه زنان، مهاجرت جوانان، اعتیاد، عدم ثبات شغلی، عدم امنیت و ثبات در خانواده، بالا رفتن سن ازدواج، ازدواج گریزی، بالا رفتن آمار طلاق، تنش ها و کشمکش های خانوادگی، موانع بر سر راه ازدواج جوانان، عدم مسولیت پذیری در زندگی مشترک، کم و کاستی های تفریح، رفاه،شادابی و شادی ، نداشتن پس انداز و پاسخگویی به نیازهای فرزند از جمله موانع بر سر راه بچه دار شدن است. ولی مراد تاکید کرد: موضوع فرزندآوری کاری کاملا زنانه است. مجلس چه اندازه کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی با رویکرد زنان انجام داده است. وقتی تصمیم گیرندگان و تصویب کنندگان مسائل مربوط به زنان، مردان باشد، بهتر از این نخواهد شد. آیا در بررسی موانع پیشگیری از ازدواج نظر اعضای فراکسیون زنان مجلس، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، معاونت زنان ریاست جمهور و مشاوران وزرا و استانداران سئوال شده است؟ وی تصریح کرد: از طرف دیگر این نهادهای رسمی زنان در سیستم تا چه حد با هدف دفاع از حقوق و سلامت و جایگاه انسانی زنان با چنین طرح ها و حرف هایی مقابله کرده اند؟ تعامل این نهادهای رسمی که بناست حافظ منافع زنان باشند در عمل چه گونه است؟ این فعال حوزه زنان با اشاره به اینکه طرحی که در این مرحله یک فوریت آن مصوب شده به شدت از خلاء کار کارشناسی رنج می برد، گفت: این موارد نشان می دهد سلیقه ها و نظرات شخصی به خصوص نگاه قیم ماب مطرح کنندگان و مدافعان آن طرح را تا به این جا به پیش برده است. فرزندآوری راهی ندارد جز رفع مشکلات جوانان، خانواده ها، و به خصوص زنان. راهی نیست جز این که مسائل و مشکلات زنان در واقعیت شناسایی شود و طرحها و قوانین در جهت رفع آنها تلاش کنند تا آرامش و ثبات و امنیت در خانواده تضمین شود. به گفته ولی مراد، رفع خلاءهای قانونی و اصلاح قوانین باید فرهنگسازی، تربیت و آموزشهای لازم در ابعاد مختلف، تعامل و ارتباط سالم بین زوجین را هدف گرفته باشد. قطعاً نفی تجمل گرایی و زیاده خواهی، ترویج و تقویت اخلاق و قانونگرایی درمقابل خودخواهی و خودمحوری راهکارهایی هستند که زیر ساخت دسترسی به خانواده سالم را عملی می کند.
۱۳۹۳/۴/۱۵ - ۰۹:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]