واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: موافقت ترکیه با تجزیه کردستان عراق
دولت ترکیه با تغییر رویکردی آشکار با تشکیل دولت مستقل برای کُردهای عراق موافقت کرد.
تسنیم: دولت ترکیه با تغییر رویکردی آشکار با تشکیل دولت مستقل برای کُردهای عراق موافقت کرد.
به گزارش پایگاه خبری الحیات؛ مقامات دولت ترکیه که با کردهای خود توافق صلح بر روی خاک این کشور امضا کردهاند رفته رفته در حال موافقت با تشکیل دولت مستقل برای کردها در منطقه اقلیم کردستان عراق است.
«حسین جلیک» سخنگوی حزب عدالت و ترکیه حزب حاکم این کشور در این باره به نشریه فایننشال تایمز گفته است: ترکیه به هر حال با تشکیل دولت مستقل برای کردهای اقلیم کردستان عراق در شمال این کشور موافقت خواهد کرد.
این درحالی است که تا چند هفته قبل رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به صراحت اعلام کرده بود دولت ترکیه هرگز تجزیه عراق و تشکیل دولت مستقل برای کردهای اقلیم کردستان عراق را به رسمیت نمیشناسد و با آن موافقت نخواهد کرد.
به گفته تحلیگران ترک علت مخالفت دولت ترکیه در گذشته با تشکیل دولت مستقل کردها در شمال عراق به این دلیل بوده که مبادا در تشکیل دولت مستقل برای کردهای شمال عراق بخشی از کردهای جنوب ترکیه هم بخشی از خاک این کشور را تجزیه کنند.
این تحلیگران در ادامه اعلام کردند: دولت ترکیه اخیراً رفته رفته مواضع خود را با کردهای کردستان عراق تقویت و نزدیک کرده است تا از طریق برقراری ائتلاف با کردستان عراق از پیشروی گروه های موسوم به جهادی به داخل خاک ترکیه در جنوب این کشور جلوگیری شود، حال این که اربیل و آنکارا منافع مشترک اقتصادی و راهبردی بسیاری باهم دارند.
بلغای دومان یکی از کارشناسان مسائل عراق در مرکز مطالعات راهبردی در امور خارومیانه در این باره گفته است: حمایت از وحدت و یکپارچگی عراق دیگر بخشی از منافع دولت ترکیه به شمار نمی آید چرا که دیگر دولت ترکیه به خوبی دریافته است که عراق یکپارچه باقی نخواهد ماند.
این کارشناس ترک در بخش دیگری از سخنانش افزود: ترکیه هم پیمانی بهتر از کردهای عراق برای خود در منطقه باقی نگذاشته است از این رو تشکیل دولت مستقل کرد در شمال عراق به نفع ترکیه خواهد بود چرا که این دولت کرد مستقل مانع از پیشروی گروه های جهادی به داخل خاک ترکیه از جنوب خواهد شد.
بلغای دومان در ادامه می گوید: تشکیل دولت مستقل برای کردهای کردستان عراق دیگر خطری برای دولت ترکیه به شما نمی آید، چرا که مسئولان ترکیه دریافته اند دیگر احتمال برپایی دولت بزرگ کرد برای کردهای ترکیه از بین رفته است و این به آن دلیل است که کردهای ترکیه باهم متحد و یکپارچه نیستند.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه بعد از امضای توافق صلح و آتش بس با گروه های جدای طلب کرد ترکیه سعی کرد برای بهبود اوضاع با کردهای ترکیه اختیاراتی به آنها از سوی دولت واگذار شود و تبعیض نژادی در حق آنها کاسته شود، چرا که اردوغان اکنون می کوشد با حمایت از کردهای ترکیه که نزدیک به 15 میلیون نفر جمعیت دارند در انتخابات آتی رای آنها را به خود جلب کند.
اردوغان از زمان به قدرت رسیدن یعنی از 11 سال قبل سعی کرده تاحدودی کردهای ترکیه بخشی از حقوق خود را به دست گیرند،حتی وی از حزب کارگران ترکیه دعوت کرد تا مذاکراتی را برای پایان دادن به نزاعی که تاکنون بیش از 45 هزار قربانی از هر دو طرف داشته پایان دهند.
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]