تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804080287




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فاکتورهای مهم در شکست عبدالله/ منافع غرب در انتخاب احمدزی است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


بین الملل > آسیا اقیانوسیه در گفتگو با مهر عنوان شد-2؛
فاکتورهای مهم در شکست عبدالله/ منافع غرب در انتخاب احمدزی است
کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرگزاری مهر قومیت و زبان را از جمله دلایل احتمالی شکست عبدالله در انتخابات توصیف کرد و گفت منافع غرب در انتخاب احمدزی است.



دکتر سید علی معلم زاده کارشناس مسائل افغانستان در ادامه گفتگو با خبرگزاری مهر به بررسی تحولات انتخاباتی در این کشور پرداخت و گفت: وجود تقلب و تخلف انتخاباتی در دور اول ثابت شده است، چنانچه عبدالله عبدالله باید 80 درصد آرا را در ولایت هرات کسب می کرد که اینطور نشد.

وی افزود: درحالیکه مردم هرات فارسی زبان بوده و احتمال می رفت که اکثریت آرای ماخوذه در حوزه های رای گیری متعلق به عبدالله عبدالله باشد تقریبا آرای اعلام شده در این شهر مساوی بود که همین موضوع نشان می دهد تقلب در انتخابات صورت گرفته است.

این کارشناس مسائل افغانستان گفت: عبدالله عبدالله به خاطر منافع مردم افغانستان امیدوار بود که رئیس جمهوری آتی این کشور شود اما به خاطر مسائل مهمی همچون قومیت و زبان احتمال می رود که بازنده انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باشد.  طالبان هرگز از بین نمی رود زیرا بر اساس سیاست مداخله گر ایالات متحده در منطقه برای کنترل هند، روسیه و چین ساخته شده است معلم زاده در پاسخ به این پرسش که "منافع چه کسانی در این است که عبدالله عبدالله پیروز انتخابات نشود؟" گفت: عبدالله به نتایج دور اول انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اعتراض نکرد، این درحالیست که اسناد و مدارکی در زمینه بروز تقلب در انتخابات وجود داشت. این نامزد انتخاباتی پیش بینی می کرد که در دور دوم انتخابات اکثریت آرا را کسب کند و پیروز انتخابات شود اما روند انتخابات طبق خواسته وی پیش نرفت. وی با اشاره به نقش قومیت در روند انتخابات ریاست جمهوری افغانستان گفت پدر عبدالله پشتون بوده و اقوام پدری نیز به عبدالله در کابل رای دادند اما متاسفانه حاکمیت و قدرت های فرامنطقه ای می خواهند کسی روی کار آید که با هند و روسیه رقابت کند و در جهت منافع اروپاییها و آمریکا گام بردارد.

کارشناس مسائل افغانستان در رابطه با سیاست خارجی نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری افغانستان گفت: اگر عبدالله عبدالله رئیس جمهوری افغانستان شود، به نفع مردم است. از طرفی اگر اشرف غنی احمدزی روی کار آید سیاست حامد کرزای یعنی همان سیاست عقل گرایی یا خردگرایی را در پیش می گیرد.

وی افزود: سیاست اشرف غنی احمدزی در قبال ایران و تاجیکستان سیاست نسبتا قابل قبول بوده اما اگر عبدالله عبدالله رئیس جمهور شود، وزنه قدرت به طرف همسایگان به خصوص ایران بوده و به نفع پاکستان، آمریکا و ناتو نیست. معلم زاده در ادامه گفت: درست است که مادر عبدالله تاجیک بوده و پدرش پشتون است اما فرهنگ این نامزد انتخاباتی به تاجیک ها نزدیک تر است اما اشرف غنی احمدزی یک پشتون متعصب بوده که روابط وی خیلی با ایران نمی تواند هماهنگ باشد. حاکمیت و قدرت های فرامنطقه ای می خواهند کسی در افغانستان روی کار آید که با هند و روسیه رقابت کند و در جهت منافع غرب گام بردارد. اگر عبدالله عبدالله رئیس جمهور شود، وزنه قدرت به طرف همسایگان به خصوص ایران بوده و به نفع پاکستان، آمریکا و ناتو نیست این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: فکر می کنم که در صورت انتخابات اشرف غنی احمدزی مناسبات ایران و افغانستان جلوتر نخواهد رفت اما اگر عبدالله پیروز شود، این مناسبات جلوتر نیز می رود.

معلم زاده در ادامه یادآور شد: در صورت روی کار آمدن اشرف غنی احمدزی روابط افغانستان همچون رابطه فعلی با ایران است و بیشتر گرایش به سمت پاکستان، آمریکا و عربستان سعودی است. البته یک تحلیل وجود دارد و آن اینکه احمدزی در صورت روی کارآمدن تلاش گسترده ای را برای کاهش تنش میان طالبان و دولت مرکزی انجام می دهد.

وی افزود: طالبان هرگز از بین نمی رود زیرا بر اساس سیاست مداخله گر ایالات متحده در منطقه برای کنترل هند، روسیه و چین ساخته شده است. البته نکته حائز اهمیت این است که با روی کار آمدن احمدزی امکان صلح میان دولت با طالبان وجود دارد.

این کارشناس مسائل افغانستان تاکید کرد: آمریکایی ها به افغانستان نیامدند که با تروریسم مبارزه کنند و در مواردی که نیروهای رادیکال قومی در جهت منافع غرب حرکت کنند با آنها در عین حال همکاری می کنند.

دکتر سید علی معلم زاده گفت: هر فردی که در افغانستان جانشین حامد کرزای می شود مجبور به ایجاد توازن بر اساس مناسبات منطقه ای و بین المللی است و نمی تواند کاملا تحت سلطه کشوری دیگر درآید و فرصت برای رئیس جمهوری آتی بگونه ای ایجاد شده که باید با بقیه کشورها مناسبات دوستانه برقرار کند.

وی تاکید کرد تفاوت معنادار در سیاست نامزدهای انتخاباتی دیده نمی شود و حقیقت این است که این دو نامزد در هر موقعیتی که قرار دارند سیاست کلی کشور خود را در پیش می گیرند که هم باید با منافع گروههای قومی در داخل و هم با منافع قدرت های خارجی یعنی چین، روسیه و اتحادیه اروپا سازگار باشد. این کارشناس مسائل افغانستان در رابطه با بروز تقلب و تخلف انتخاباتی گفت: در برخی از حوزه های رای گیری آرا دستکاری شده و در برخی از مناطق رای گیری نشده است اما فعلا هواداران عبدالله اعتراض جدی نکرده و تنها با آمدن به خیابانها و برگزاری تظاهرات خواستار تفکیک آرای ناپاک از آرای پاک هستند.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره علت پافشاری آمریکا برای انعقاد پیمان راهبردی واشنگتن-کابل گفت آمریکایی ها اهداف استراتژیک خود را در منطقه دنبال می کنند و در پی آن هستند تا با انعقاد پیمان امنیتی راه نفوذ خود را به ایران پیدا کنند. ...................................... گفتگو از معصومه زارع


۱۳۹۳/۴/۱۴ - ۱۷:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن