واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: به نظر می رسد، اسناد و مدارکی به تازگی به دست آمده که ثابت میکند تحقیق علمی فیس بوک در مورد تاثیرات احساسی پستهای کاربران بر یکدیگر به سفارش وزارت دفاع آمریکا انجام شده است.
اسناد و مدارکی که به تازگی به دست آمده ثابت میکند تحقیق علمی فیس بوک در مورد تاثیرات احساسی پستهای کاربران بر یکدیگر به سفارش وزارت دفاع آمریکا انجام شده است. به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، در این تحقیق پستهای بیش از ۷۰۰ هزار کاربر انگلیسی زبان فیسبوک مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مشخص شد ارسال پستهای احساسی مثبت یا منفی بر خوانندگان آن ها نیز تاثیر مستقیم دارد و موجب نگارش پست های عاطفی با بار احساسی مشابه توسط افرادی میشود که در معرض پست های مذکور بودهاند.
این تحقیقات بدون اطلاع و رضایت کاربران انجام شده و به ادعای فیسبوک هدف از این کار ارتقای کیفیت محصولات این شرکت بوده، اما مدارک افشا شده نشان میدهد که سفارش دهنده این تحقیق وزارت دفاع آمریکا و هدف از انجام این کار یافتن راه هایی جدید برای مقابله با آشوب ها و ناآرامیهای اجتماعی بوده است. یکی از نویسندگان این تحقیق که جفری تی.هنکاک نام دارد و از اساتید دانشگاه کرنل است بودجه این
هدف وزارت دفاع از انجام این کار، یافتن راه هایی جدید برای مقابله با آشوب ها و ناآرامیهای اجتماعی بوده است.
کار را در قالب ابتکار عملی موسوم به Minerva Research Initiative دریافت کرده که به طور مستقیم از سوی پنتاگون تامین مالی می شود. وی قبلا هم تحقیق مشابهی را در مورد گسترش ایدهها از طریق رسانههای اجتماعی در کشورهایی که از دیدگاه آن ها رژیم مستبد و تمامیت خواه دارند، انجام داده بود.
در این میان توجه رسانهها به طور خاص به ابتکار عمل Minerva initiative جلب شده که در قالب آن طرحهای تحقیقاتی متنوعی در دانشگاه ها در ارتباط با فضای مجازی صورت گرفته است. هدف نهایی اجرای این طرح ها پیشبینی امکان پذیری ناآرامیهای اجتماعی و همین طور یافتن راه های مقابله با آن ها و برخورد با این پدیده است. برخی منابع خبری معتقدند این امکان وجود دارد که دانشمندان بودجه و دستورالعمل های فعالیت های تحقیقاتی خود را به غیر از پنتاگون از منابع دیگری در میان دستگاه های دولتی آمریکا دریافت کنند. به عنوان مثال اگر چه وزارت دفاع آمریکا مستقیما هزینه تحقیق فیس بوک را پرداخت نکرده، اما با تامین بودجه ابتکار عمل Minerva initiative به این کار کمک کرده است.
در وب سایت این ابتکار عمل به نشانی http://minerva.dtic.mil/funded.html تصریح شده، حامیان مالی آن از محققان منفرد تا دانشگاه های بزرگ را مورد حمایت مالی قرار می دهند و محققانی از ۳۲ دانشگاه و از جمله شش دانشگاه غیر آمریکایی و همین طور چهار سازمان غیردولتی و صنعتی با آن همکاری دارند.بودجه اولیه ای که در سال ۲۰۱۴ به این ابتکار عمل اختصاص داده شده، برابر با شش میلیون دلار بوده و این رقم قرار است در سه سال آینده به ۱۷ میلیون دلار افزایش یابد.
مرجع : خبرگزاری فارس
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]