واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
110تن آویشن و آنغوزه از مراتع هرمزگان برداشت شد بندرعباس-ایرنا- رییس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به پایان زمان بهره برداری ازگیاهان دارویی دراین استان گفت: 110تن آویشن و آنغوزه از رویشگاههای طبیعی این استان برداشت شد.
ابراهیم سالاری شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیش از 100 تن محصول آویشن شیرازی و حدود 10 تن نیز محصول آنغوزه از رویشگاه های این استان در شهرستانهای میناب، بندرعباس و حاجی آباد برداشت شده است.
این مقام مسوول در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان خاطرنشان ساخت: برداشت گیاهان دارویی از اواخر فروردین ماه در شهرستان های میناب و بندرعباس آغاز و پایان خرداد ماه در شهرستان حاجی آباد به پایان می رسد.
به گفته سالاری گیاه دارویی آویشن با نام علمی Zataria multiflora گیاه پایا، در پایه چوبی به ارتفاع 40 تا 80سانتی متر، پرساقه و معطر است که در درمان سرماخوردگی ، اسهال شدید، تب، سرخک ، چربی و قند خون، دل درد، نفخ، سردرد و دندان درد کاربرد دارد.
هرمزگان با 250 هزار هکتار رویشگاه گیاهی با قابلیت های خوراکی، آرایشی و بهداشتی واقع در دو ناحیه رویشی خلیج فارس، دریای عمان و ایران و تورانی کوهستانی از جایگاه و وضعیت مناسبی در سطح کشوربرخورداراست.
وی از آویشن، آنغوزه، گیشدر، بادم کوهی، بنه، پونه، مور خوش، مور تلخ، کلپوره، گلدر، لگجی و آلوورا بعنوان گونه های غالب وپر مصرف در بین گیاهان دارویی هرمزگان نام برد ویادآورشد: بیشترین گونه مورد بهره برداری نیز آویشن و آنغوزه است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آّبخیزداری هرمزگان گفت: با توجه به برآوردهای صورت گرفته پیش بینی می شود امسال100 تن آویشن و همچنین پنج تن آنغوزه از رویشگاه های این استان برداشت شود.
درویش خواه خاطرنشان کرد: این دو محصول اضافه بر بازار داخلی پس ازفرآوری به کشورهای حاشیه خلیج فارس و هندوستان نیز صادر می شوند.
در اطلاعات منتشره گیاهان دارویی ایران، از جمله خواص آویشن به درمان سردرد، سرماخوردگی ، گوش درد، سرخک ،سرفه اشاره شده درحالیکه اگیاه آنغوزه نیز بعنوان دارویی ضد انگل، تمیز کننده دستگاه گوارش، کاهش دهنده فشار خون و درمان بیماری هایی همچون ذات الریه، برونشیت، سرفه و سرماخوردگی کاربرد دارد.
در این اطلاعات آمده است: هرمزگان با دارا بودن دشت ها و ارتفاعات متعدد دراغلب شهرستان ها از جمله بندرعباس، رودان، حاجی آباد ، بشاگرد، میناب، بستک و بندرلنگه از زمینه های لازم برای رویش گیاهان دارویی برخوردار است.
درسال آبی جاری به علت بارش های مناسب، رویشگاه های طبیعی این استان در مقایسه با مدت مشابه قبل از وضعیت مناسب تری برخوردار هستند که دراین زمینه می توان به افزایش برداشت دو گونه آویشن شیرازی و آنغوزه از مراتع شهرستان های میناب، رودان، حاجی آباد و بستک اشاره کرد.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]