تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى شن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830020735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش هاي اجراي ماده 33 قانون نظام مهندسي/ لزوم تهيه دفترچه اطلاعات و شناسنامه ساختمان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۴ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۰ب.ظ)
چالش هاي اجراي ماده 33 قانون نظام مهندسي/ لزوم تهيه دفترچه اطلاعات و شناسنامه ساختمان اعضاي کميسيون شهرسازي و معماري شوراي اسلامي شهرتهران در ديدار با رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان کشور به تبادل نظر در خصوص مسائل و مشکلات عرصه ساخت و ساز و اجراي ماده 33پرداختند.
به گزارش خبرگزاري موج، در ابتداي اين جلسه که با حضور محمد سالاري رييس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران و مهدي چمران عضو اين کميسيون و تعدادي از کارشناسان و مشاورين کميسيون برگزار شد، سالاري گزارشي از فرايند تشکيل کميسيون شهرسازي و معماري در شوراي چهارم شهر تهران و عملکرد آن طي ماه هاي گذشته ارائه کرد.
محمد سالاري با اشاره به مذاکرات با شهردار تهران در خصوص ساماندهي روند ساخت و ساز که منجر به تشکيل شوراي ارتقاي کيفي با رياست شخص دکتر قاليباف شد، گفت: اميدواريم در اين زمينه کارهاي خوبي را بتوانيم انجام دهيم و خواستار همکاري نهادهاي فرادست مثل سازمان نظام مهندسي و شوراي عالي شهرسازي و معماري کشور هستيم.
وي همچنين با شاره به اجرايي شدن ماده 33 قانون نظام مهندسي از سال گذشته اظهار داشت : اخيرا در صحن شورا تذکراتي داده شده و طومارهايي نيز از سوي اعضاي نظام مهندسي اعم از مهندسين حقيقي يا حقوقي به دست ما رسيده است که هم از جريان سهميه بندي مهندسين و هم نحوه دريافت حق الزحمه خدمات مهندسي گلايه دارند، که عملا اين شائبه را بوجود مي‏آورد که سازمان نظام مهندسي مانند معاونت شهرسازي شهرداري تهران از تولي‏گري به سمت تصدي‏گري مي‏رود و در حال تبديل شدن به يک بنگاه اقتصادي است.
سالاري ادامه داد: همانگونه که در سخنان وزير راه و شهرسازي نيز اين نگراني وجود دارد که عرصه ارائه خدمات فني-مهندسي بايد عملا يک عرصه رقابتي و نه بصورت سهميه‏اي باشد، تاکيد کردند که ما بايد فضاي آزادي مبتني بر استفاده از توانمندي مهندسين ايجاد کنيم.

تعيين جايگاه بررسي نماها در فرآيند صدور پروانه
اين عضو شوراي شهر در خصوص تحقق ماموريت‏هاي شهرسازي و معماري در بحث سيما و منظر شهري گفت: نماهاي شهري که حق طبيعي و عمومي مردم است و هويت يک شهر را تشکيل مي‏دهند ، به هيچ عنوان بررسي نميشود لذا ما براي اولين بار شهرداري را ملزم کرديم در فرآيند سيستمي صدور پروانه ساختمان جايگاهي را براي بررسي نماي ساختمان ها در نظر بگيرد. البته در حال حاضر خوشبختانه با دستور شهردار تهران از ابتداي امسال اين جايگاه براي بررسي نماي ساختمان ها در هنگام صدور پروانه ايجاد شده است.

وظيفه سازمان نظام مهندسي در نظارت بر اجراي نقشه هاي مصوب نما
وي افزود: البته ضوابط مربوط به نما همانند ساير دستورالعمل ها کمي و قالب پذير نيست و رويکرد محتوايي دارد تا کمي و ما سعي کرديم مجموعه‏اي از ضوابطي تحت عنوان " احکام سلبي ، ايجابي و توصيه اي " را با همکاري معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تهران جهت انضباط در نماهاي ساختماني ايجاد کنيم که اين ضوابط تا ماه آينده در شورا تصويب و ابلاغ خواهد شد .که سازمان نظام مهندسي مي بايست بعد از ابلاغ اين مجموعه ضوابط و بعد از بررسي نماها در فرايند صدور پروانه و در هنگام اجراي نماهاي ساختماني، تخلف از عدم اجراي نقشه‏هاي مصوب نما را نيز بعنوان خط قرمز لحاظ کند و وظيفه ‏مهندسين ناظر اعم از حقيقي و حقوقي است که در اين زمينه همکاري داشته باشند و به وظيفه قانوني خود عمل کنند.

عدم دريافت مبلغ نظارت در بافت هاي فرسوده توسط اعضاي سازمان نظام مهندسي کشور
رييس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران در ادامه به اهميت نوسازي بافت فرسوده شهر تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 3300 هکتار بافت فرسوده تمام عيار وجود دارد که هر 3 مولفه ناپايداري، ريزدانگي و نفوذناپذيري را دارند و حدود 14 هزار هکتار بافت ناپايدار وجود دارد که با توجه به زلزله‏خيز بودن تهران تهديد بزرگي براي شهروندان تهراني و کشور محسوب مي‏شود. در اين زمينه از سازمان نظام مهندسي درخواست داريم در کنار شهرداري تهران به احياي بافت فرسوده کمک کند. همانگونه که شهرداري تهران براي نوسازي اين بافت‏ها عوارضي دريافت نمي‏کند، سازمان نظام مهندسي هم ساز و کاري بينديشد که به مهندسيني که مسئولت نظارت به ساخت و ساز در بافت‏هاي فرسوده را دارند بسته‏هاي تشويقي ارائه شود تا مبلغي بابت نظارت بافت هاي فرسوده دريافت نکنند. در همين راستا ما بدنبال پروانه‏اي تحت عنوان "پروانه سبز" هستيم که مجموعه عوارض دريافتي نهاييدر آن صفر باشد.
وي ادامه داد: در حال حاضر بعضا در برخي پروانه‏ها مبلغي تحت عنوان بيمه تامين اجتماعي در فرم‏هاي اعلام عوارض دريافت مي‏شود که رقم آن بسيار بالاست بطوريکه رقم بيمه از عوارض شهرداري نيز بالاتر است، در صورتيکه ما شاهد ارائه خدمات از سوي بيمه به کارگران ساختماني نبوده‏ايم و اين مبلغ که به منظور بيمه کارگران ساختماني دريافت مي‏شود، براي کارگران ساختمان هزينه نمي‏شود و ما در راستاي وظيفه دولت در کمک به احياي بافت هاي فرسوده خواستار صفر شدن اين هزينه‏ها هستيم که تحقق اين مهم بدون همکاري دولت و ساير نهادها امکان پذير نيست.

ديوار بي اعتمادي بين شهروندان و مهندسين ناظر
سالاري افزود: يک ديوار بي اعتمادي بين شهروندان و سازمان نظام مهندسي در گذشته در خصوص نظارت بر ساخت و سازها و کيفيت آنها شکل گرفته است، چراکه بسياري از مباحث نظارتي ما صوري است و نتيجه اين موضوع هزينه شدن اموال ملي و در نهايت بوجود آمدن بناهاي ناپايدار در شهر است.

چالش هاي اجراي ماده 33از نظر محمد سالاري
در ادامه سالاري با اشاره به اشکالات اجراي ماده 33 قانون نظام مهندسي گفت: فرآيند تعويض ناظر در ساز و کار اجراي ماده 33 ديده نشده است، معرفي چهار ناظر و چهار طراح از 4 شرکت هماهنگي بسيار مشکلي دارد که در حد صدور پروانه است. دفاتر نمايندگي سازمان نظام مهندسي با توجه به گستردگي شهر تهران در تمام مناطق وجود ندارد. سازمان نظام مهندسي امکانات پرسنلي کافي هم ندارد و عملا تبديل شده به شهرداري دوم و همان مشکلاتي که در شهرداري از لحاظ حجم کارها و عدم دقت وجود داشت آنجا نيز صورت مي‏گيرد، به اضافه اينکه احتمال رانت هم وجود دارد. اين عضو شوراي شهر تهران تاکيد کرد که ما خود مدافع اجراي ماده 33 هستيم اما اگر اين مسائل حل نشود کار قفل مي شود.

لزوم تهيه دفترچه اطلاعات و شناسنامه ساختمان
اين عضو شوراي شهر تهران گفت: عدم وجود دفترچه اطلاعات ساختمان به عنوان يکي از ارکان اجراي ماده 33 که منجر به تهيه شناسنامه فني ساختمان ميشود خود مشکلي است که بايد رفع شود. عدم اخذ بيمه کيفيت ساختمان که در طوفان اخير متوجه شديم که چه مشکلاتي در اين زمينه وجود دارد و همچنين عدم کنترل دقيق و گاها مشخص نبودن نقشه‏هاي برقي و مکانيکي هنوز بصورت صوري تاييد مي‏شود، همه از مشکلات اجراي قانون هستند که ما توقع داريم با همکاري هم بتوانيم اين مشکلات را رفع کنيم.

روايت چمران از نحوه توزيع کار در سازمان نظام مهندسي
در ادامه اين جلسه مهدي چمران، عضو شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به نامه‏ها و طومارهايي که در خصوص اعتراض به عملکرد نظام مهندسي در خصوص نحوه ارجاع کار به مهندسين ناظر رسيده است گفت: يکي از انتقادها بر نحوه توزيع کار مهندسين است چرا که نظام مهندسي خود مهندس را انتخاب مي‏کند و مردم معترضند که کارهاي خوب را به افراد خاصي ميدهند و کارهاي معمولي ويا کم ارزش را به مهندسين ديگر و اين موضوع باعث ايجاد بدبيني شده است و چون کارها بر اساس توانمندي مهندسين صورت نمي‏گيرد کيفيت نظارت ها نيز تنزل خواهد يافت.
وي ادامه داد: بحث ديگري که شکايات زيادي در اين ارتباط به شورا وصول شده است، بحث مبلغي است که بعنوان بيمه تامين اجتماعي براي کارگران گرفته مي‏شود که مبلغ بالايي است و مردم در ابتدا بايد کل اين مبلغ را پرداخت کنند. اما بايد گفت که اغلب کارگران ساختماني بيمه نمي‏شوند و مبلغ دريافت شده براي بيمه صرف کارگران ساختماني نمي‏شود و مردم هم ناراضي و ناراحت، به همين دليل سازندگان بدنبال ساخت و ساز بدون پروانه مي‏ روند.

عدم پيش بيني سازوکارهاي لازم در سازمان نظام مهندسي بر اجراي ماده 33
مهدي چمران ضمن انتقاد جدي از نحوه اجراي ماده 33 در نظام مهندسي گفت: متاسفانه ساز و کارهاي لازم در اين زمينه پيش‏بيني نشده است و شاهد اعتراضات گسترده اي از سوي مردم و مهندسين هستيم و اعضاي شوراي شهر تهران بعنوان يک دغدغه جدي بدنبال توقف اجراي آن تا تامين زير ساخت ها هستند.

جمعيت بالاي فارغ التحصيلان رشته هاي مهندسي از چالش هاي نظام مهندسي است
اکبر ترکان، رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان نيز در اين ديدار با اشاره به اينکه سالانه جمعيت بالايي در هفت رشته مربوط به نظام مهندسي از دانشگاه ها فارغ التحصيل مي‏شوند اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 300 هزار نفر فارغ التحصيل مهندسي داريم که 160 هزار نفر از آنان داراي پروانه هستند، و اين تعداد کار را به جايي مي‏رساند که آدم‏هاي متوسط هم صاحب امضا مي‏شوند. در حاليکه قرار نيست همه آن‏ها مهندس حرفه‏اي شوند بلکه بايد جمع کوچکي ازآنان که زبده‏ها و خبره‏ها هستند صاحب امضا شوند. در ايالات متحده آمريکا 7 درصد فارغ التحصيلان اين رشته ، مهندس حرفه اي مي شوند بقيه کار مي کنند ولي صاحب امضا نيستند.
ترکان با بيان اينکه که ساليانه 120 ميليون متر مربع زير بنا در کشور ساخته مي‏شود ادامه داد : اگر اين 160 هزار نفر داراي پروانه را ضرب در مساحت مجاز زيرساخت يکسال کنيم مي بينيم که تقريبا 10 برابر بازار ما عرضه نيروهاي خدمات مهندسي داريم. يعني با حجم بزرگي از عرضه در برابر حجم معيني از تقاضا مواجهيم و اينجاست که کيفيت قرباني مي شود و ما کاري کرديم که عرضه متناسب با بازار کار نباشد.

تمرکز بر مجري ذيصلاح مهم تر از ناظر ذيصلاح است
وي ادامه داد: ضايعه دوم اينست که در کشور ما هر کسي با هر سوادي وارد عرصه ساخت و ساز شده‏است و اين يعني ما بخش مهمي از کار را که مجري ذيصلاح است رها کرديم و تمرکز را بر ناظر ذيصلاح گذاشته ايم و آنچه اهميت دارد الزامي شدن مجري ذيصلاح است و ناظر ذيصلاح بعد از آن پروانه را نبايد به صاحب ملک و سرمايه گذار داد بلکه بايد به سازنده ذي صلاح داد.
ترکان تاکيد کرد: ما بايد کوشش کنيم ساختمان سازي را به دست حرفه‏اي‏ها بسپاريم. من تقاضا دارم براي املاک بالاي 1000 متر مربع هم مجري ذيصلاح را الزامي کنيم. البته شهرداري‏ها و ناظرين و مردم نيز با اين مساله مخالفت ميکنند.
وي ادامه داد: قدم بعدي تعيين نصاب متراژ ملک براي الزامي کردن ناظر مقيم است، در حال حاضر برخي ناظرين بدون ديدن ملک فرم‏هاي مربوط به ساختمان را امضا مي‏کنند و حتي برخي در ايران نيستند و مهر آنها فروخته مي‏ شود پس ناظر بايد در ساخت و سازهاي از 900 متر به بالا مقيم باشد.

70 درصد نظارت در شهر تهان توسط 23 شرکت انجام مي شود
ترکان در خصوص نظارت بر تخلفات ساخت و ساز گفت: در مورد نظارت هم ما توانستيم يک فساد بسيار گسترده را به يک فساد کوچک برسانيم، 70 درصد نظارت بر ساخت و ساز شهر تهران در دست 23 شرکت صورت مي‏گرفت بطوري که يک شرکت يک ميليون 400 هزار متر مربع نظارت انجام داده است، يعني جريان نظارت آلوده است و همه هم گله مند هستند . ايشان ادامه دادند که در طي يک سال گذشته که ما نظارت را به صورت ارجاع آغاز کرديم از يک فساد 100 واحدي رسيديم به فساد 20 واحدي، ما نميگيم که درسته اما فساد را کاهش داديم.
وي افزود: مساله ديگر پولي که مالک بابت حق‏الزحمه خدمات مهندسي مي‏پردازد است، عده‏اي معتقدند مالک اين پول نظام مهندسي است بنابراين به حساب آن‏ها ريخته مي‏شود وقتي پول مهندسان را پرداخت مي‏کنند ته مانده سود سپرده مال نظام است، ايشان به تجربه ديگر استانها در اين خصوص اشاره نمودند و کفتند که در برخي از استان‏ها کار خوبي در اين زمينه انجام شده و براي تمام ناظران خود حساب بانکي دو امضا باز کرده اند و پول بلافاصله بعد از واريز مالک در حساب ناظر قرار مي‏گيرد، اما من به اين روش هم اطمينان ندارم که از نظر شرعي درست است با نيست. ايشان پيشنهاد دادند باز کردن ال سي ريالي به عنوان گزينه‏اي قابل بررسي است، و يادآور شدند که ال سي ريالي هم پول است هم پول نيست، پول نيست چون سود ندارد، پول است چون به محض اولين امضا بايد سهم ناظر پرداخت شود.
ترکان در ادامه در خصوص بيمه کيفيت ساختمان و بيمه تامين اجتماعي اظهار داشت: بيمه بايد بر حسب ميزان خطرپذيري درصدي را براي حق بيمه در نظر بگيرد نه اينکه يک مبلغ ثابت را براي همه تعيين کند. در تامين اجتماعي نيز نبايد کارگران را بي پناه گذاشت چون بسيار در معرض خطر هستند، طبق آمار ما سالي 1800 کشته در بين کارگران ساختماني داريم، اين کارگران بايد سه بيمه از کارفتادگي، بازنشستگي و درمان داشته باشند در صورتيکه در ايران بيمه ها مبلغ بيمه را دريافت و هيچ خدماتي را به کارگر ارائه نمي دهند.

در شهر تهران خانه هاي فرسوده نوسازي مي شوند نه بافت فرسوده
وي همچنين به مساله بافت فرسوده اشاره کرد و گفت‏: مساله اي که وجود دارد اينست که ما در حال حاضر خانه فرسوده را نوسازي ميکينم نه بافت فرسوده را و شهرداري تهران به تغيير بافت وارد نشده است و فقط خانه ها را نوسازي ميکند. زمين‏ها مورد نوسازي هم با متراژ کم هستند فقط تعداد طبقاتش اضافه مي‏شوند و اين کار را بدتر ميکند. ايشان يادآور شدند که با نوسازي خانه‏ها، بافت فرسوده درست نمي‏شود.

تشکيل کميته اي جهت پايش مستمر اجراي ماده 33
در پايان اين جلسه رييس کميسيون شهرسازي و معماري شوراي شهر تهران پيشنهاد داد که کميته‏اي اجرايي با حضور نماينده نظام مهندسي ساختمان، شهرداري و شوراي شهر تهران به منظور پايش مستمر اجراي ماده 33 قانون نظام مهندسي تشکيل شود که با برگزاري جلسات مستمر مسائل مربوط به اجراي ماده 33 را رصد و بررسي نمايند که مورد استقبال رييس سازمان نظام مهندسي کشور قرار گرفت و رييس سازمان نظام مهندسي کشور قول داد در جلسه‏اي تصميمات لازم را جهت تشکيل اين کميته گرفته شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن