واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افراد دیابتی بدون کنترل قند خون روزه نگیرند همدان-ایرنا- یک متخصص غدد درون ریز و متابولیسم در همدان گفت: افراد مبتلا به دیابت به خصوص دیابت وابسته به انسولین، بدون کنترل قند خون روزه نگیرند.
دکترˈمهسا عضدیˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:اگر پیش از روزه داری قند خون افراد دیابتی کنترل نشده باشد می تواند منجر به از دست رفتن آب بدن در زمان روزه، افزایش شدید قند خون و به دنبال آن عواقب خطرناکی شود.
وی اظهار داشت: بدن پس از هشت ساعت از مصرف آخرین وعده غذایی وارد حالت روزه داری می شود و ابتدا منابع ذخیره شده گلوکز یا قند را مصرف می کند و پس از آن در طول دوره روزه داری، چربی بدن تجزیه شده و به عنوان منبع بعدی انرژی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: به علت مصرف داروهای دیابتی در این دوره احتمال افت قند خون وجود دارد و استفاده از چربی ذخیره شده در بدن به عنوان منبع انرژی ،می تواند در دراز مدت باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون شده و وزن را کاهش دهد و از دست دادن وزن می تواند به کنترل دیابت کمک کند.
وی با بیان اینکه کاهش بیش از حد قند خون خطرناک ترین عارضه روزه داری است ادامه داد:ضعف، سرگیجه ، خستگی، عدم تمرکز ،تعریق زیاد ،احساس لرز، سر درد و تپش قلب ، در موارد شدید بیمار هوشیاری خود را به طور کامل از دست می دهد.
وی عنوان کرد: برخی از بیماران دیابتی ممکن است علایم هشدار دهنده افت قند خون را پیدا نکرده و به سرعت به اغما بروند و در چنین افرادی روزه داری ممنوع است و خطر افت قند خون در بیماران تحت درمان با انسولین بیشتر از سایر بیماران می باشد و معمولا جز در موارد خاص ، روزه داری به این افراد توصیه نمی شود.
وی اضافه کرد: کم آبی بدن یک عارضه رایج در طی روزه داری است چرا که بدن دفع آب و مایعات خود را در طی فر آیند های تنفس، تعریق و ادرار ادامه می دهد و اگر قبل از شروع روزه به قدر کافی آب نوشیده نشود ، خطر کم آبی بدن در افزایش می یابد که این امر در افراد سالمند بیشتر است .
وی بیان کرد: اگر فرد دیابتی به علت احساس سر گیجه نتوانست به راحتی ازجا بلند شود یا احساس عدم تعادل داشت باید فوری مقادیر کافی و متعادلی از آب را به طور منظم مصرف کند که بهتر است که این آب همراه با کمی شکر یا نمک باشد.
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی نباید بدون سحری روزه بگیرند گفت: این افراد چنانچه به هر علتی برای صرف سحری بیدار نشوند بهتر است در آن روز ، روزه نگیرند و توصیه می شود سحری معادل وعده غذایی شام در روزهای معمول صرف شود .
وی افزود:افطار باید معادل صبحانه در روزهای معمولی در نظر گرفته شود و شروع افطار با مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده (به علت سرعت بیشتر جذب آنها ) باشد و دو ساعت پس از افطار شام صرف شود که باید معادل ناهار در روزهای معمولی باشد .
وی بیان کرد:به طور کلی غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده برای وعده سحر و غذاهای حاوی کربوهیدرات ساده برای شروع افطار مناسب تر هستند و از پر خوری کردن در فاصله افطار تا سحر و مصرف مقدار زیادی از وعده های غنی از کربوهیدرات و چربی باید اجتناب شود تا از افزایش قند خون و افزایش وزن طی ماه رمضان جلوگیری شود..
بیش از هفت درصد جمعیت شهری و حدود سه درصد جمعیت روستایی استان همدان مبتلا به دیابت هستند.
7530/576/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]