واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حداکثر بهره وری از آب با مدیریت صحیح امکانپذیر است قم - ایرنا - مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران به محدودیت منابع آبی اشاره کرد و گفت: باید با مدیریت مصرف آب، حداکثر بهره وری از آن را داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، ˈمحمد حاج رسولی هاˈ روز پنجشنبه در مراسم معارفه مدیرکل جدید آب منطقه ای استان قم با بیان اینکه 85 درصد خاک کشور در منطقه خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد، افزود: میزان بارندگی در 40 سال گذشته در کشور کاهش یافته و در هفت سال اخیر نیز خشکسالی داشته ایم و در این سالها نیز میزان بارندگی زیر نرمال بوده است.
مشاور وزیر نیرو با بیان تاثیر این امر در میزان روان آبها خاطرنشان کرد: میزان آب از 132 میلیارد متر مکعب به 115 تا 120 میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرده است و در این سالها شاهد تغییرات اقلیمی نیز بوده ایم.
حاج رسولی ها بر مدیریت منابع آبی کشور با توجه به کاهش روان آبها تاکید کرد و افزود: در سالهای 63 و 64 در کشور 164 هزار حلقه چاه کشاورزی با برداشت 28 میلیارد مترمکعب آب وجود داشت در حالی که امسال این رقم به 720 هزار حلقه چاه با برداشت بیش از 48 میلیارد متر مکعب رسیده است.
حاج رسولی ها با تاکید بر کاهش منابع تجدید پذیر اظهار کرد: اثرات این 20 میلیارد متر مکعب برداشت بی رویه را در آبهای سطحی مشاهده می کنیم و این امر به منزله کاهش نیست، بلکه بدلیل میزان مصرف منابع است از این رو باید مدیریت مصرف آب داشته باشیم.
وی با اشاره به سندهای بلند مدت کشور همچون برنامه پنج ساله خاطرنشان کرد: باید بتوانیم مصرف آب کشاورزی را از 90 درصد به 70 درصد برسانیم از این رو باید به سمت افزایش بهره وری و رعایت الگوی کشت در محصولاتی مانند برنج، چغندر قند و غلات برویم تا بازده بهره وری در کشاورزی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه تامین آب شرب اولویت اصلی ماست، اظهار کرد: در استان قم با توجه به محدودیت منابع آب تلاش شد با انتقال آب از سرشاخه های دز این مساله حل شود و تکمیل این طرح به یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد تا آب پایدار برای این استان برقرار شود و اجرای آن از اولویت های وزارت نیروست.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، قیمت آب در مصارف خانگی و کشاورزی را از دیگر چالش های وزارت نیرو برشمرد و خاطرنشان کرد: آب باید بعنوان یک نهاده محسوب شود و ارزش اقتصادی پیدا بکند، مصرف آن مدیریت شود و آب مجازی نیز مفهوم خود را بیابد.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به اهمیت کیفیت آب تصریح کرد: در دهه 70 تلاش کردیم تا مراکز استانها و کلانشهرها را به آبهای سد مطمئن وصل کنیم و اگر این امر محقق نمی شد امروز با بحث مشکل آب شرب مواجه بودیم.
حاجی رسولی ها با بیان اینکه اگر مدیریت آب و حکفرمایی در بخش آب نداشته باشیم در دهه 90 با مشکل مواجه می شویم، گفت: عدم حکفرمایی خوب در آب موجب شده است تا ما شاهد فروپاشی و مدیریت حوزه آبریز باشیم.
وی تاکید کرد:این امر امکان برنامه ریزی رااز وزارت نیرو گرفته و زمینه ای فراهم شده است تا تعارضات بزرگی میان ذی نفعان در کشور ایجاد شود و همین مساله موجب عدم پایداری در محیط زیست شده است که اثرات آن را روی تالابها می بینیم.
وی گفت: بدنه وزارت نیرو یک بدنه کارشناسی است و گواه آن در بخش آب این است که در بیش از هفت استان کشور از جمله قم، مدیران آب استانها معاون استاندار شده اند.
حاج رسولی ها با بیان اینکه انتصابات آب منطقه ای در سطح کشور کارشناسی بوده است، اظهار کرد: در انتصابات وزارت نیرو نگاه کارشناسی مدنظر است و تلاش می کنیم از ظرفیت های داخلی و نیروهای بومی و یا مدیران با تجربه سایر استانها استفاده کنیم.
در این آیین از خدماتˈسیدحسن رضویˈ مدیرکل پیشین آب منطقه ای استان قم تقدیر شد وˈاحمدحاج حسینی مسگرˈ که در یک ماه و نیم اخیر بعنوان سرپرست در این سمت مشغول فعالیت بود، بعنوان مدیرکل جدید آب منطقه ای استان معرفی شد.
رضوی پیش از این بعنوان معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری قم منصوب شده بود. ک/2
7406/ 553
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]