محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844317114
طيب نيا: روزهاي بهاري اقتصاد در راه است
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طيب نيا: روزهاي بهاري اقتصاد در راه است
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به روند کاهشي نرخ تورم، حرکت رشد اقتصادي کشور به سمت مثبت و بهبود چشمانداز سرمايهگذاري بخش خصوصي و سرمايهگذاري خارجي در ايران معتقد است که روزهاي بهاري اقتصاد ايران در راه است.
کد خبر: ۴۱۲۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۹ - 03 July 2014
وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به روند کاهشي نرخ تورم، حرکت رشد اقتصادي کشور به سمت مثبت و بهبود چشمانداز سرمايهگذاري بخش خصوصي و سرمايهگذاري خارجي در ايران معتقد است که روزهاي بهاري اقتصاد ايران در راه است.
دکتر طيب نيا در اين گفتگو با نشريه وزارت امور اقتصادي و دارايي گفت: شکلگيري اقتصاد ناپايدار و آسيبپذير کشور ماحصل ترکيب سه عامل يعني ساختارهاي نامتعادل اقتصادي، سياستهاي نادرست و تحريمهاي خارجي است که ما را در يک شرايط کاملا بيسابقهاي قرار داده است.
وي گفت:شايد منطقيترين و موفقترين برنامهاي که در کشور هم در سالهاي قبل و هم در سالهاي بعد از انقلاب در ايران اجرا شد، برنامه سوم توسعه اقتصادي بود که در زمينه اصلاح ساختارهاي اقتصادي کشور طراحي و اجرا شد و آثار مفيدي به بار آورد. رشد اقتصادي شروع به افزايش کرد. براي اولين بار در تاريخ ايران پنج سال متوالي رشد بهرهوري عوامل توليد مثبت شد. اگر چه ارقام، ارقام کوچکي بود، ولي مثبت شدن و استمرار آن يک علامت بسيار مناسب محسوب ميشد و باعث شد نرخ تورم شروع به کاهش کند و به مرز يک رقمي شدن نزديک شود.طيب نيا گفت:در حالي که آثار و نتايج مثبت برنامه سوم خود را نشان ميداد، مديريت اقتصادي وقت کشور يک چرخش 180 درجهاي نسبت به سياستهاي برنامه سوم و سياستهاي کلي نظام که توسط مقام معظم رهبري تصويب و ابلاغ شده بود، کرد. در حقيقت،اگر چه برنامه چهارم بر مبناي سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري و مبتني بر سياستهاي کلي نظام طراحي شده بود، ولي متأسفانه اين سياستها کنار گذاشته شد و اقتصاد کشور کاملا در جهت عکس آن حرکت کرد.
به گفته وي،براي سالها، درآمدهاي نفتي در قالب بودجه دولت به اقتصاد ما تزريق و باعث افزايش حجم نقدينگي در کشور شد. يک برداشت غيرعلمي وجود داشت که ميتوان با افزايش نقدينگي و افزايش حجم پول مشکل توليد و اشتغال را حل کرد؛ اما چاپ بيرويه پول همان طور که اقتصاددانان آگاه هشدار ميدادند نتيجهاي جز تشديد تورم و تشديد رکود و کاهش رشد اقتصادي به همراه نداشت.
نامبرده يادآور شد: اگر شرايط قبل از تحريمها را مطالعه کنيد، ميبينيد که در سال چهارم برنامه که هنوز تحريم آغاز نشده بود و درآمد نفتي فوقالعاده بالا بود، حتي سال 90 که مجموع درآمد نفتي ما 120 ميليارد دلار بود، نرخ رشد اقتصادي به شکل معنيداري نسبت به برنامه سوم کاهش پيدا کرد. عليرغم اينکه استفاده از نفت را در بودجه چند برابر کرديم، ولي رشد اقتصادي پايين آمد. اين يک منطق علمي کاملا روشن و مستدل دارد که نفت چگونه اثر خود را در اقتصاد ملي ظاهر ميکند.
وي گفت:تحت تأثير درآمدهاي نفتي، ميزان واردات از خارج به شدت افزايش پيدا کرد. واردات از حدود 20 ميليارد دلار به مرز حدود 70 تا 80 ميليارد دلار رسيد. در شرايطي که سياست خارجي ما به نوعي در تقابل با کشورهاي خارجي بود، سياست اقتصادي ما به گونهاي کاملا ناهماهنگ وابستگي کشور را به خارج افزايش داد و با افزايش ميزان درآمدهاي نفتي که در قالب بودجه تزريق ميشد، وابستگي بودجه دولت به خارج از کشور به شدت تشديد شد.
وزير اقتصاد گفت: در يک چنين شرايطي بود که ما يکباره با تحريمهاي خارجي مواجه شديم، يعني ساختارهاي نادرست و نامتعادل و سياستهاي غلطي که دولت اعمال کرد، وابستگي ما را به شدت به خارج بالا برد و در يک چنين اوضاع و احوالي بود که تحريمهاي خارجي هم شديدتر شدند و درآمد نفتي از 120 ميليارد دلار به حدود يک چهارم کاهش پيدا کرد.
به گفته وي،ترکيب اين عوامل ما را در يک شرايط کاملا بيسابقه اي قرار داد و در کنار رکود، همزمان کشور درگير يک تورم سنگين شد. در واقع دو معضل اساسي و ريشهاي يعني تورم و رکود همزمان خود را بر اقتصاد کشور تحميل کردند، نرخ رشد اقتصادي که توسط بانک مرکزي و مرکز آمار ايران اعلام شده، منفي 8/5 درصد بود و اين در شرايطي است که ما سالانه به بيش از 500 هزار نفر شغل جديد احتياج داريم. يعني بايد رشد اقتصادي ما در حدي باشد که بتواند براي جمعيت جوياي کار ما سالانه حداقل 800 هزار نفر شغل جديد ايجاد کند. به دليل شرايط رکود و کسادي حاکم بر کشور نه فقط در طي اين سالها شغل جديد ايجاد نشده، بلکه حتي در سال 90، ميزان اشتغال جديد منفي 200 هزار نفر بوده است. يعني 200 هزار نفر هم از شاغلين موجود کاسته شده است.
اين وزير کابينه افزود: پارسال متوسط 12 ماهه نرخ تورم از 40درصد هم گذشت و ترکيب تورم 40 درصدي با رشد اقتصادي نزديک به منفي شش درصد، شرايط بسيار حادي را به وجود آورد که سياستهاي معمول در مواجهه با اين شرايط متأسفانه از کارايي لازم برخوردار نيستند.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر کشور درگير يک جنگ تمام عيار اقتصادي است،گفت: در پرتو حضور دولت تدبير و اميد و نگاه متفاوتتري که در دنيا نسبت به دولت جديد هست، روزنههايي از اميد و گشايش ايجاد شده است و اميدواريم که مذاکرات به نتيجه مثبتي نائل آيد. البته دولت تدبير و اميد براي شرايط بدتر هم کاملا طراحي و برنامه ريزي لازم را صورت داده و بيترديد خواهيم توانست اقتصاد ايران را در مسيري متوازن هدايت کنيم.
طيب نيا در مورد وضع درآمدهاي دولت و اينکه اولويت دولت در بحث درآمدها بر چه حوزههايي متمرکز است، گفت:در حوزه درآمدهاي دولت، اکنون اهميت درآمدهاي مالياتي و ساير درآمدهاي غيرنفتي بر همگان به وضوح آشکار شده است؛ اگر در گذشته ما ميگفتيم بايد وابستگي خود را به درآمد نفت کاهش دهيم و بايد دنبال پايههاي جديد مالياتي و درآمدهاي غير نفتي باشيم و سهم آن را از بودجه بالا ببريم، شايد براي همکاران ما و سياستمداران و سياستگذاران قابل فهم نبود؛ اما اکنون ضرورت آن بيش از هر زمان ديگري حس ميشود.
وي افزود:در حال حاضر، دستور فعالسازي ستاد بودجه و ستاد درآمد در مرکز به عنوان يکي از اولويتهاي اساسي اين بخش صادر شده است و سعي ما بر اين است که حداکثر درآمدهاي پيشبيني شده در قانون بودجه را به خصوص آنهايي که در اصلاحيه آمده است، در حوزه ماليات، درآمدهاي گمرک و در حوزه واگذاريها وصول کنيم.
وزير اقتصاد در باره اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها و اثراتي که اجراي اين قانون بر رشد تورم خواهد داشت و برنامههاي اقتصادي دولت براي کنترل تورم گفت:همزمان با اجراي اين قانون، سياستهاي پولي و مالي دولت با اولويت مقابله با تورم طراحي شدهاند. خط قرمز دولت افزايش در پايه پولي است. در اين مدت هم قويا به آن پايبند بوديم و آثار مثبت آن را هم ميبينيم. دو يا سه ماه است که نرخ تورم نقطه به نقطه در حال کاهش يافتن است و اين بسيار اميدوارکننده است که تا آخر سال بتوانيم تورم را از 40 درصدي که دولت تحويل گرفت به زير 30 درصد برسانيم. البته کاهش تورم چيزي نيست که در يک لحظه و دفعي امکانپذير باشد. اگر بخواهيم به صورت فوري و دفعي عمل کنيم، نتيجهاي که ما چهارتا پنج سال پيش با آن مواجه شديم، پيش ميآيد که ترمز را کشيديم و رکود و کسادي شديد شد. به هر حال در آن حوزه سياستهاي مناسبي طراحي شده که در حال اجرا شدن است.
وي در باره راهکارهاي دولت براي رسيدن به رشد اقتصادي گفت:افزايش رشد اقتصادي، مهمترين راهبرد وزارت امور اقتصادي و دارايي است و جهتگيري ما بالطبع اصلاح فضاي کسب و کار و افزايش سرمايهگذاري بخش خصوصي و جذب سرمايهگذاري بخش خصوصي و جذب سرمايههاي خارجي خواهد بود. بنابراين قطعا بايد به سمت توسعه بخش خصوصي برويم.
طيب نيا درباره تلاش هاي دولت در حوزه بهبود فضاي کسب و کار گفت:مسئوليت بهبود فضاي کسب و کار از سوي دولت به اين وزارتخانه واگذار شده است. به عبارتي وزارت اقتصاد مسئوليت کليدي در ارتباط با سياستگذاري و نظارت و رصد کردن فضاي کسب و کار در کشور را برعهده دارد. اما به صورت مشخص در کنار سياستهايي که ساير دستگاهها پيش ميبرند، در وزارت اقتصاد، دفتري در حوزه سازمان سرمايهگذاري بود که به معاونت اقتصادي منتقل و فعال شده و بخشهايي که در معاونت بانکها و بيمه بودند به آن قسمت ملحق شدهاند. اين مأموريت را هم دولت به وزارت اقتصاد داده است. همچنين مسئوليت پيگيري مسائل مربوط به محيط کسب و کار و بهبود آن در همه حوزههاي زيرمجموعه وزارتخانه اعم از حوزه ماليات، گمرک، سرمايهگذاري و ساير حوزهها، سيستم بانکي هم از اولويتهاي ماست.
وي در پايان با اظهار اين مطلب که نسبت به سال 93 بسيار خوشبينم، گفت:رقم تورم ما به شکل خوبي کاهش پيدا کرده، آن چيزي که دولت براي تورم سال جاري هدفگذاري کرده،تورم 25 درصدي است و در سايه توفيقاتي که در ماههاي اخير به دست آوردهايم، دستيابي به اين هدف امکانپذير است. گزارش برخي محافل خارجي مثل صندوق بينالمللي پول و بانک جهاني هم نشان از خوشبيني آنها به سياستهاي دولتي يازدهم است. پيشبيني ما اين است که رکود همين طور کاهش يافته و رشد اقتصادي در سال جاري به سمت مثبت حرکت کند. چشمانداز سرمايهگذاري بخش خصوصي و سرمايهگذاري خارجي هم بسيار روشن است و اميدوارم به اهداف سند چشمانداز برسيم .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
« روزهای بهاری اقتصاد ایران در راه است »
وزیر اقتصاد برنامه های دولت را تشریح کرد روزهای بهاری اقتصاد ایران در راه است علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی با تشریح برنامه های دولت یازدهم برای کاهش تورم خروج از رکود اشتغالزایی و رونق اقتصادی در کشور وعده داد که روزهای بهاری اقتصاد ایران در راه است جام جم آنلاین مگزارش فارس از جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور طیبنیا ندیمی: لایحه افزایش سرمایه بانکها به مجلس ارائه
گزارش فارس از جلسه امروز کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور طیبنیاندیمی لایحه افزایش سرمایه بانکها به مجلس ارائه میشود طیبنیا مطالبات معوق بانکی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان استنشست مشترک وزیر اقتصاد کارآفرینان و نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس امروز برگزار شد و طی آن مسئولان به بررسیرایزنی طیب نیا با وزرای اقتصادی کشورهای اسلامی
اقتصادی اقتصاد کلان رایزنی طیب نیا با وزرای اقتصادی کشورهای اسلامی علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در حاشیه سی و نهمین اجلاس سالیانه هیات عامل بانک توسعه اسلامی با همتایان خود از کشورهای عمان پاکستان و عربستان ملاقات و مذاکره کرد به گزارش خبرگزاری مهر در حاشیهتوضیحات وزارت اقتصاد درباره اظهارات طیب نیا/ مطالبات معوق 80 هزار میلیارد تومان است
اقتصادی اقتصاد کلان توضیحات وزارت اقتصاد درباره اظهارات طیب نیا مطالبات معوق 80 هزار میلیارد تومان است روابط عمومی وزارت اقتصاد طی اصلاحیه ای مبلغ رسمی مطالبات معوق بانکی را حدود 80 هزار میلیارد تومان اعلام کرد به گزارش خبرگزاری مهر روابط عمومی وزارت اقتصاد در این اصلاحیه تاقتصاد دانش بنيان، راه خروج مشکلات کشور است
۶ تير ۱۳۹۳ ۲۱ ۵۵ب ظ يک استاد دانشگاه اقتصاد دانش بنيان راه خروج مشکلات کشور است استاد دانشگاه تهران بر اقتصاد دانش بنيان و تحکيم پايه هاي آن در کشور تاکيد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج بهنام ملکي استاد اقتصاد داشگاه تهران ضمن مثبت خواندن چشم انداز اقتصادي آينده گفت دریک فعال اقتصادی: افزایش درآمد سرانه و رفاه نیازمند همراهی بخش خصوصی با دولت است
یک فعال اقتصادی افزایش درآمد سرانه و رفاه نیازمند همراهی بخش خصوصی با دولت است تبریز - ایرنا - رییس انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی گفت افزایش درآمد سرانه و رفاه نیازمند همراهی بخش خصوصی با دولت است سید باقر شریف زاده عصر روز شنبه در نشست کمیسیون تشکل های اتاق بازرگانی صنایملاقات طيب نيا با وزراي اقتصادي کشور هاي اسلامي
۵ تير ۱۳۹۳ ۱۲ ۴۲ب ظ ملاقات طيب نيا با وزراي اقتصادي کشور هاي اسلامي طيب نيا با همتايان خود از کشور هاي عمان پاکستان و عربستان در حاشيه سي و نهمين اجلاس ساليانه هيات عامل بانک توسعه اسلامي ملاقات کرد به گزارش خبرگزاري موج در حاشيه سي و نهمين اجلاس ساليانه هيات عامل بانک توسعهلیلاز: برای مقابله با فساد نیازمند کوچک کردن تصدی دولت در اقتصاد هستیم
لیلاز برای مقابله با فساد نیازمند کوچک کردن تصدی دولت در اقتصاد هستیم تهران-ایرنا- سعید لیلاز اقتصاددان با اشاره به اینکه همکاری میان قوا برای مبارزه با فساد شرط لازم است اما کافی نیست گفت برای مقابله با فساد نیازمند کوچک کردن تصدی و دخالت دولت در اقتصاد کشور هستیم سعید لیلایک مسوول راهداری:95هزار میلیارد ریال سالانه برای حوزه راهداری کشور نیاز است
یک مسوول راهداری 95هزار میلیارد ریال سالانه برای حوزه راهداری کشور نیاز است خرم آباد – ایرنا - معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت سالانه 95 هزار میلیارد ریال برای حوزه راهداری کشور مورد نیاز است به گزارش خبرنگار ایرنا اسماعیل غلامی شامگاه سه شنبه دردنیای موبایل و کامپیوتر گوشی اندرویدی نوکیا از راه میرسد
دنیای موبایل و کامپیوترگوشی اندرویدی نوکیا از راه میرسدنسل جدید گوشیهای نوکیا موسوم به نوکیا ایکس قرار است هفته آینده همراه با سیستم عامل اندروید روانه بازار شوند به گزارش فارس به نقل از زد دی نت نکته تعجب آور آن است که مایکروسافت مالک جدید نوکیا از اصرار بر به کارگیری سیستمنيويورك تايمز: آمار بانک جهانی منتشر شود دنیا آسیب اقتصادی ترکیه را خواهد فهمید
نيويورك تايمز آمار بانک جهانی منتشر شود دنیا آسیب اقتصادی ترکیه را خواهد فهمیدبخش داخلی الف 11 تیر 93تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۰۳ راننده های کامیون ترک تبار که محموله های سوختی و غذایی را در بین مرزهای این کشور و سوریه جا به جا می کرده و یا با عراق رابطه اقتصاقائم مقام وزیر راه: زیرساخت مسکن مهر به 56 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
قائم مقام وزیر راه زیرساخت مسکن مهر به 56 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد بجنورد - ایرنا - قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر گفت برای تامین زیرساخت های مورد نیاز مسکن مهر 56 هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است به گزارش ایرنا علی اصغر مهرآبادی عصر یکشنبهنیازهای مهم اقتصاد مقاومتی
اختصاصی جام نیوز نیازهای مهم اقتصاد مقاومتی رسیدن به اقتصاد مقاومتی نیازمند یک همکاری جمعی است همکاری که باید به صورت جهاد گونه صورت پذیرد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در مسیر رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید از تصمیم های ناگهانی پرهیز کرد چراکه یکیبنیاد برکت در راه اندازی واحدهای صنعتی غیرفعال در گیلان مشارکت می کند
بنیاد برکت در راه اندازی واحدهای صنعتی غیرفعال در گیلان مشارکت می کند رشت - ایرنا - مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی گیلان گفت بنیاد برکت در راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی به بهره برداری رسیده غیر فعال استان مشارکت می کند طهمورث لاهوتی اشکوری عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بتحول اقتصادی در جامعه نیازمند تغییر نگرش نسبت به مقوله کار است
نماینده ولی فقیه در هرمزگان تحول اقتصادی در جامعه نیازمند تغییر نگرش نسبت به مقوله کار است بندرعباس- ایرنا- نماینده ولی فقیه در هرمزگان با تاکید بر فرهنگسازی در حوزه کار و کارآفرینی و تشویق جوانان به سمت و سوی کارآفرینی گفت در شرایط امروز تحول اقتصادی نیازمند تغییر نگرش نسبت بهوزیر راه و شهرسازی اعلام کرد فراخوان رفع عیب اتوبوسهای اسکانیا فعال در ناوگان/ طراحی و ایجاد سامانه ثبت تخلفا
وزیر راه و شهرسازی اعلام کردفراخوان رفع عیب اتوبوسهای اسکانیا فعال در ناوگان طراحی و ایجاد سامانه ثبت تخلفات رانندگیوزیر راه با بیان اینکه سامانه ثبت تخلفات رانندگی در راستای تسهیل دستیابی به اطلاعات لازم در حال طراحی و ایجاد است گفت خودروهای اسکانیا برای ایجاد تغییرات و بهیادداشت اقتصادی/ غفلت از راهکارهای کوتاه مدت و ارزان برای کاهش سوزاندن گازهای همراه
یادداشت اقتصادی غفلت از راهکارهای کوتاه مدت و ارزان برای کاهش سوزاندن گازهای همراهبا وجود خسارت سالیانه 4 1 میلیارد دلاری ناشی از سوزانده شدن گازهای همراه در کشور وزارت نفت اصرار دارد عمدتاً از روش های بسیار پرهزینه و زمانبر مانند طرحهای NGL برای جمع آوری این گازها استفاده کند-
اقتصادی
پربازدیدترینها