واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به رویکرد ایران به سمت استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرد و نوشت ایران قصد دارد برای صرفه جویی در هزینه ها و مقابله با تحریمها به سمت انرژیهای تجدیدپذیر حرکت کند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در روستایی در تپههایی خشک در ایران پنلهای خورشیدی که با یارانه دولتی خریداری شدهاند روی بام خانهها هم برق مورد نیاز اهالی روستا را تامین میکند و هم نماد تلاش دولت ایران برای خلاص شدن از سوختهای فسیلی است. دولت حسن روحانی بودجه پروژههای انرژی خورشیدی را در سال جاری پنج برابر کرده است. در ایران 300 روز سال آفتابی است و این امر ایران را به یکی از بهترین نقاط زمین برای استفاده از پنلهای خورشیدی تبدیل میکند و دولت قصد دارد از این مزیت بهره ببرد. این پنلها نه تنها برای محیط زیست ضرری ندارند بلکه در میان بلاتکلیفی برنامه هستهای ایران برق مناطق روستایی را تامین میکنند. در شرایطی که دولت یارانه بنزین را که زمانی قیمت آن را کمتر از یک بطری آب معدنی کرده بود کاهش داده، حرکت به سمت انرژی خورشیدی میتواند به صرفهجویی در هزینه و تقویت اقتصاد در مقابله با تحریمها کمک کند.
انرژی خورشیدی در ایران
سمن میرهادی از مسئولان پروژههای خورشیدی در ایران گفت: تغییر عمده ای در ایران در حال وقوع است. ایران با 77 میلیون جمعیت یکی از دارندگان ذخایر عظیم سوختهای فسیلی در منطقه نفتخیر خاورمیانه است. ایران چهارمین دارنده بزرگ ذخایر نفتی اثبات شده جهان و دومین دارنده ذخایرگازی جهان است. اما تحریمها به توانایی ایران در زمینه تولید و پالایش سوخت لطمه زده است. از آنجا که تلاش ایران برای دستیابی به انرژی هسته ای به دلیل نگرانی غرب درخصوص دستیابی ایران به تسلیحات اتمی، با دقت و موشکافی غرب مواجه شده، اقتصاد ایران دچار مشکل شده است. این در حالیست که ایران اعلام کرده که برنامه هسته ای را برای اهداف صلح آمیز دنبال میکند. دولت حسن روحانی اما آینده روشنی را برای انرژی خورشیدی میبیند و در سال جاری 60 میلیون دلار بودجه به پروژههای خورشیدی تخصیص داده در حالیکه بودجه این بخش در سال قبلتر تنها 12 میلیون دلار بود. هدفگذاری دولت ایران در این بخش به ویژه روی نواحی روستایی است که عمدتا از خدمات دولتی بی بهره هستند. در روستای سیچانلو واقع در 200 کیلومتری شمال غرب تهران، هفت خانواده زندگی میکنند که زمانی برای تامین برق از ژنراتورهای گازوئیلی استفاده میکردند. اکنون دهها پنل خورشیدی روی بام این خانهها میدرخشد و با زدن یک کلید برق ذخیره شده در باتریهای متصل به این پنلها، چراغ خانههای این روستاییان را روشن میکند. حبیب الله کاکاوند یکی از ساکنین این روستا میگوید، ما قبلا برای تولید برق از ژنراتورهای گازوئیلی استفاده میکردیم. این ژنراتورها هم به سوخت و هم نگهداری احتیاج داشتند که هزینه بر بود و همچنین سر و صدای زیاد و آلودگی تولید میکردند. اما دولت انرژی خورشیدی رایگان در اختیار ما گذاشته است. پنلهای خورشیدی به سوخت احتیاج ندارند و زندگی را برای ما راحت کرده اند.
انرژی خورشیدی در ایران
همسر کاکاوند در تایید سخنان وی میگوید: خانه را با جاروی برقی که برق آن توسط پنلهای خورشیدی تامین میشود، تمیز میکند. انرژی خورشیدی به یکی از بحثهای داغ در ایران تبدیل شده است. امسال تیمی از دانشجویان ایرانی در مسابقه خودروهای خورشیدی در آمریکا شرکت کردند. سمن میرهادی گفت: پنلهای خورشیدی در 1000 نقطه در سراسر ایران از جمله سقف مساجد، مدارس و ساختمانهای دولتی نصب شده اند. جعفر محمدنژاد از مسئولان وزارت نیرو گفت: قوانین و مشوقهای اخیر سرمایهگذاران داخلی و خارجی را به سرمایه گذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر ترغیب کرده است. وی افزود: درصد انرژیهای تجدیدشدنی در سبد انرژی مورد نیاز ایران مشخص نیست ولی مسئولان امید دارند که ظرف دو سال آینده پنج هزار مگاوات برق از منابع تجدیدشدنی تولید شود . محمدنژاد گفت: ایران یک کشور غنی از نفت و گاز و دیگر سوختهای فسیلی است. اما تصمیم گرفته به سمت انرژیهای تجدیدپذیر برود و این مسیر جدید استراتژیک ایران در بخش انرژی است. اگرچه سوختهای فسیلی هنوز به قیمت یارانهای به مردم عرضه میشود، اما افزایش قیمتها در اوایل امسال در کنار کاهش قیمت پنلهای خورشیدی خارجی، انرژی خورشید را نسبت به قبل جذاب تر کرده است. رئیس دپارتمان انرژی های تجدیدپذیر ایران میگوید: تغییر دادن عادت مردم که به سوختهای فسیلی ارزان عادت کرده اند، از نصب پنلهای خورشیدی سخت تر است. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]