تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه كسى مستحق دوستى خداوند و خوشبختى باشد، مرگ در برابر چشمان او مى آيد و آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852853420




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انرژی؛ حلقه اتصال روسیه و چین


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


بین الملل > آسیا اقیانوسیه
انرژی؛ حلقه اتصال روسیه و چین
روسیه و چین ماه گذشته یک قرارداد گازی بزرگِ 30 ساله را با یکدیگر به ‌امضاء رساندند. مسلماً مسکو و پکن هر یک بنا به دلایل خاص خود تن به این قرارداد داده‌اند، اما با این وجود می‌توان نوعی همگرایی منافع را نیز در توسعه همکاری‌های دو طرف در حوزه انرژی، مشاهده کرد.



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پترونت، شرکت گازپروم، غول گازی روسیه و شرکت ملی فرآورده‌های نفتی چین روز 21 ماه مه قراردادی 400 میلیارد دلاری را منعقد کردند. اگرچه اعداد و ارقام دقیق مندرج در قرارداد فاش نشده، اما آنچه تاکنون در گزارش‌ها مطرح شده بدین قرار است که 38 میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی در سال از دو میدان در سیبری به بخش صنعتی چین در جنوب این کشور که با میادین مزبور 2500 مایل فاصله دارد، ارسال خواهد شد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که نرخ فزوش گاز به چین 350 دلار به ازای هر هزار متر مکعب منظور شده است. این در حالی است که نرخ فروش گاز طبیعی روسیه به اروپا 380 دلار به ازای هر هزار متر مکعب است. چین نیز در مقابل، 50 میلیارد دلار روی احداث خط لوله و دیگر زیرساخت‌های لازم جهت انتقال گاز تا مرزهای خود سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

قرارداد مذکور تنها یک‌چهارم تقاضای گاز طبیعی چین را تأمین خواهد کرد، اما احتمال آن وجود دارد که در آینده  مقادیر گاز دریافتی از روسیه تا 60 میلیارد متر مکعب در سال افزایش یابد.

مسلماً مسکو و پکن هر یک بنا به دلایل خاص خود تن به این قرارداد داده‌اند، اما با این وجود می‌توان گونه‌ای همگرایی منافع را نیز در توسعه همکاری‌های دو طرف در حوزه انرژی، مشاهده کرد. بنا به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، چین به‌منظور تولید پنج درصد از انرژی مورد نیاز خود از گاز طبیعی استفاده می‌کند، اما به‌دنبال کاهش کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی با آلایندگی بالا نیز هست. در واقع، ریشه‌ مشکل آلودگی هوای این کشور در مصرف زیاد ذغال‌سنگ و فرآورده‌های نفتی است که آسمان 95 درصد نقاط چین را تیره‌وتار کرده است. این وضعیت، اعتراض‌های متعدد و نیز کاهش سفرهای توریستی به این کشور را درپی داشته است. به این ترتیب، عرضه گاز طبیعی به بخش صنعتی، یکی از گزینه‌های مناسب پیش‌روی دولت چین به‌منظور مقابله با آلودگی هوا است. به‌علاوه، چین در قرارداد مزبور، گاز طبیعی را به قیمت ارزان‌تری نیز خریداری کرده است.

از سوی دیگر، انعقاد چنین قراردادی برای روسیه نیز ضروری بود. اقتصاد روسیه شدیداً وابسته به صادرات گاز طبیعی است و سود حاصل از صادرات گاز طبیعی و نفت، 50 درصد درآمدهای دولت را تأمین می‌کند. صندوق بین‌المللی پول، یک رشد ناچیز 0.2 درصدی را برای اقتصاد روسیه در سال 2014 پیش‌بینی کرده است. این در حالی‌ است که با توجه به بحران اوکراین، سرمایه‌گذاری غربی‌ها در روسیه نیز احتمالاً کاهش خواهد یافت. در واقع، حجم گاز طبیعی صادراتی به چین بنا به قرارداد اخیر، تنها یک‌چهارم مقادیر گاز صادارتی روسیه به کشورهای اروپایی محسوب می‌شود. بنابراین، استفاده از انرژی به‌مثابه یک اهرم سیاسی و کاهش عرضه از جانب روسیه به اروپا، به ضرر اقتصاد خود این کشور نیز خواهد بود.

از طرف دیگر، افزایش تولید گاز در ایالات متحده می‌تواند گزینه مناسبی را به‌منظور تأمین انرژی مورد نیاز، پیش‌روی کشورهای اروپایی قرار دهد، اگرچه تحقق چنین امری در کوتاه‌مدت بعید به‌نظر می‌رسد. اما روس‌ها این احتمال را نیز مد نظر قرار داده‌اند و به‌دنبال گسترش بازار گاز طبیعی خود در شرق برآمده‌اند. البته این امر با در نظر گرفتن رشد قابل‌توجه تقاضا برای انرژی در آسیا نیز قابل توجیه است. در واقع، گذشته از قرارداد گازی بین روسیه و چین، روابط روسیه هم از لحاظ سیاسی و هم اقتصادی با کشورهای آسیایی به‌ شدت در حال گرم‌تر شدن است. رابطه روسیه با ایران در بهترین حالت ممکن و تاریخی آن قرار دارد، سطح هماهنگی سیاسی با چین بالاتر رفته است و حتی متحدان غرب در منطقه نیز به سمت روسیه متمایل شده‌اند.

اما علی‌رغم این‌که قرارداد منعقده بین پکن و مسکو انرژی‌محور است، مشاهده منافع متقابل دو طرف در به چالش‌کشیدن قدرت ایالات متحده و اروپا در ضمن آن نیز چندان دشوار نیست.

در واقع، چینی‌ها نگرانی‌هایی بابت حمایت ایالات متحده از ژاپن و نیز موضع انتقادی مقامات آمریکایی نسبت به اقدامات اخیر چین در دریای چین جنوبی دارند. روسیه نیز به دلیل تحریم‌هایی که ایالات متحده پس از الحاق کریمه به خاک روسیه، علیه این کشور وضع کرد، در مقابل آمریکایی‌ها قرار گرفته است. علاوه‌بر این، روس‌ها نگرانی‌هایی بابت دخالت ایالات متحده در اوضاع لیبی و جهت‌دهی به تحولات اخیر این کشور در راستای منافع خود، دارند.

در واقع، برخی تحلیل‌گران، انعقاد قرارداد گازی بین روسیه و چین را اقدامی از جانب پکن در واکنش به تحرکات ایالات متحده دانسته‌اند. روس‌ها با چنین اقدامی درپی نشان دادن این بودند که قدرت ایالات متحده و همپیمانانش در سازمان ناتو، روبه زوال است.

به این ترتیب، به باور کارشناسان اکنون تنها گزینه‌ای که با توجه به گرم شدن روابط روسیه و چین، پیش‌روی ایالات متحده باقی مانده، شروع صادرات گاز است.

پس از کشف میادین بزرگ گاز طبیعی در نقاط مختلف ایالات متحده، باراک اوباما در سال 2012 پیش‌بینی کرد که آمریکا بزودی جایگاهی مشابه جایگاه عربستان سعودی در حوزه نفت را در حوزه گاز طبیعی کسب خواهد کرد. قانون‌گذاران آمریکایی نیز به‌خصوص بعد از انعقاد قرارداد گازی بین روسیه و چین، اقدامات حمایتی در راستای تقویت جایگاه ایالات متحده در بازارهای جهانی را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

جان هوون سناتور جمهوری‌خواه داکوتای شمالی، قرارداد مزبور را اهرم قدرتی در دست روسیه در جریان مذاکره این کشور با قدرت‌های غربی در رابطه با بحران اوکراین دانسته است.

اکنون که پیوند پکن و مسکو به‌واسطه انرژی مستحکم‌تر شده است، آیا چنین همکاری‌ای می‌تواند زمینه‌ساز به‌چالش کشیدن غرب توسط روسیه و چین باشد؟

در واقع، تحلیل‌گران بر این باورند که این قرارداد تنها شروع کار است. چنین قراردادی از چشم‌انداز روابط بین‌المللی، حاکی از عمیق‌تر شدن پیوندهای بین روسیه و چین در حوزه انرژی محسوب می‌شود. آن‌ها اکنون همکاری تجاری در زمینه مبادله کالاهای مختلف را آغاز کرده‌اند و در حال بنا نهادن پایه و اساسی برای افزایش بیشتر همکاری‌های تجاری در حوزه‌های نفت، گاز، ذغال‌سنگ و الکتریسیته هستند.


۱۳۹۳/۴/۱۰ - ۱۷:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن