محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844339320
بخور نخورهای ایام روزه داری
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بخور نخورهای ایام روزه داری
در ماه رمضان انواع خوراکیهای چرب و شیرین به مقدار زیاد تهیه، طبخ و مصرف میشوند و مهمترین مشکلشان این است که این خوراکیها کالری زیادی به بدن میرسانند و مصرف زیاد خوراکیهای شیرین گرسنگی را زیاد میکنند.
مجله زندگی ایده آل: در ماه رمضان انواع خوراکیهای چرب و شیرین به مقدار زیاد تهیه، طبخ و مصرف میشوند و مهمترین مشکلشان این است که این خوراکیها کالری زیادی به بدن میرسانند و مصرف زیاد خوراکیهای شیرین گرسنگی را زیاد میکنند که روی دریافت غذا تاثیرات نامطلوبی بر جای میگذارد بنابراین، توصیه میشود که در این ماه برنامه غذایی مناسبی داشته باشید و همه گروههای غذایی را به میزان کافی در وعدههای افطار تا سحر جای دهید.
سحری ایده آل
بهترین حالت روزهداری این است که صبحها یک ساعت قبل از سحر از خواب بیدار شوید و در وعده سحری از میوههای مختلف استفاده کنید. توصیه میشود وعده سحری شبیه ناهار باشد اما نکته مهم این است که در این زمان غذاهای گوشتی را زیاد مصرف نکنید. مقداری کمی سبزی و صیفی به همراه برنج، نان یا خورش میتواند سحری خوبی باشد. بهتر است سهم اصلی پروتئین مورد نیاز روزانه در فاصله افطار تا شام قرار گیرد و در وعده سحری مقدار پروتئینها به حداقل برسد. به دلیل اینکه متابولیسم پروتئینها پیچیدهتر است و به آب بیشتری نیاز دارد، در نتیجه مصرف زیاد پروتئین در وعده سحر، در طی روز سبب احساس تشنگی میشود. علاوه بر این سهم اصلی چربیهای مفید مانند روغنهای مایع گیاهی را هم در وعده سحری قرار دهید چون چربی از جمله آخرین موادی است که از معده خارج میشود و ماندگاری آن در معده سبب ایجاد سیری بیشتر در طول روز میشود.
یک لیوان شیرگرم
برای افطار از مایعات ولرم مانند شیرکم چرب، چای کمرنگ ولرم یا آب گرم با مقدار کمی از مواد شیرین طبیعی مانند خرما، کشمش، انجیر خشک استفاده کنید. این ترکیبات ایده آل ترین خوراکیها برای سفرههای افطار هستند تا بدین ترتیب کمبود آب و کاهش قند بدن جبران شود.
لبنیات آخر شب
نیم ساعت قبل از خواب یک کاسه ماست کم چرب یا یک لیوان شیر ولرم کم چرب برای روزه داران مفید است و به تامین پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن کمک میکند.
غذاهای ممنوعه
در تمام وعدهها و بهویژه در زمان خوردن سحری از مصرف غذاهای شور، ترش، تند و پر ادویه دوری کنید چون تمام این خوراکیها تعادل مایعات بدن را بر هم میزند و احساس تشنگی را تشدید میکند. همچنین در وعده سحر مقادیر زیاد چای و قهوه و نوشیدنیهای مشابه مصرف نکنید چون تمام این نوشیدنیها باعث دفع بیشتر آب از بدن و در نهایت احساس تشنگی بیشتر در طول روز میشوند.
شام، یک پرس کباب سالم
برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنتان در وعده شام گوشت و مرغ یا ماهی بخورید. این غذاها میتواند با انواع غلات مانند برنج یا نانهای سبوسدار همراه شود. اگر برنج سبوسدار در دسترس ندارید حتما مقداری سبزی، کاهو یا صیفی را همراه غذا مصرف کنید تا ویتامینها، املاح و فیبرهای بدن شما به خوبی تامین وکمبود سبوس برنج سفید جبران شود.
نوشیدنیهای نامناسب
ترجیح دیگر این است که در وعده سحر تا حد امکان از مصرف چای، نسکافه و قهوه پرهیز کنید چون این نوشیدنیها مدر هستند و سبب میشوند در ساعتهای اولیه روز بخش اصلی آب بدن دفع شود. بهتر است این نوشیدنیها در فاصله افطار تا شام مصرف شوند.
شیرینیهای مفید
زمان مصرف قندهای ساده (مانند خرما، عسل و...) در ایام روزه داری شروع افطار است که مصرف آنها به مقدار کم توصیه میشود. بهطور مثال میتوانید حداکثر 2 یا 3 عدد خرما یا یک قاشق غذاخوری عسل را داخل شیر حل کنید تا قند بدن تان تامین شود. بدین ترتیب قندهای ساده که در بدن افت کردهاند هنگام افطار دوباره به بدن میرسد. نکته دیگر این است که مصرف قندهای ساده هنگام سحر به هیچ عنوان توصیه نمیشود چون بهطور ناگهانی قند خون را بالا میبرند، ترشح انسولین زیاد میشود و در ساعتهای اولیه روز فرد به شدت احساس گرسنگی میکند. بنابراین مقادیر زیاد قند ساده در وعده سحر توصیه نمیشود.
حلیم و آش
روزهدارانی که میخواهند حلیم و آش را در برنامه غذایی داشته باشند بهتر است این مواد غذایی را در سفرههای افطاری جای دهند. البته حلیم را میتوان به عنوان سحری مصرف کرد ولی در مجموع غذاهایی که مایع هستند اگر در وعده سحر مصرف شوند، ممکن است حالت سوء هاضمه ایجاد کنند. بنابراین، پیشنهاد میشود که مصرف این غذاها را به مقدار کم در فاصله افطار تا سحر بگنجانید. بهطور کلی غذاهای مایعی که به جویدن نیاز ندارند سبب میشود که روزهداران دیرتر سیری را احساس کنند و شاید کنترل غذا خوردن را از دست بدهند و بعد از پایان افطار به این نتیجه برسند که وعده غذای مفصلی نوش جان کردهاند. نفخ، دل درد و سوء هاضمه از جمله مشکلاتی هستند که شاید در این شرایط پیش بیاید. علاوه بر این توصیه میشود که این غذاها در وعده سحر به هیچ عنوان مصرف نشوند و اگر روزهداران نسبت به مصرف شان تمایل زیادی دارند، این غذاها را به مقدار کم در وعده افطار قرار دهند.
افطاری با نان، پنیر و سبزی
بعد از یک لیوان نوشیدنی ولرم بهتر است ادامه افطار با خوارکیهای سالمی مانند، پنیر کم چرب، نان سبوسدار، گردو و سبزیجاتی مانند خیار، هویج، گوجه، کاهو و... همراه باشد. پس از 10 تا 20 دقیقه میتوانید میوه و صیفیجات فصل مانند هندوانه و طالبی یا سایر میوههای تابستانی را مصرف کنید و نیم ساعت بعد شام بخورید.
چقدر آب برای روزهداران کافیست؟
حتما شنیدهاید که روزانه باید 8 تا 10 لیوان آب بنوشید، اما این میزان فقط یک راهنماست چون میزان واقعی نیاز به آب بستگی به دفع آب از بدن دارد و به دلیل اینکه در گرمترین ماه سال هستیم اگر فردی در طول روز زمان بیشتری را بیرون ازخانه سپری کند بهطور حتم آب بدنش را بیشتر از دست میدهد. در واقع شاید روزه داری برای افرادی که بیشتر ساعت روز را زیر نورخورشید مشغول به کار هستند، تا حدودی خطرناک باشد چون آب زیادی از بدن شان دفع میشود بنابراین باید با پزشک مشورت کنند. در مجموع باید گفت که حتی در حالت عادی هم نیاز افراد به آب متفاوت است. اولین نشانه نیاز بدن به آب خشکی مخاط دهان و لب است. پس افراد باید حس تشنگی خودشان را احساس کرده و به دنبال از دست دادن آب، نیاز بدن شان را در فاصله افطار تا سحر جبران کنند. ممکن است فردی بر اساس میزان تعريق بدنش حتی تا 18 لیوان آب هم نیاز داشته باشد. بهطور حتم از دست دادن بخش زیادی از آب بدن با کاهش مقداری از الکترولیتها مانند سدیم، پتاسیم، بی کربنات و سایر املاح همراه میشود. در نتیجه نوشیدنیهای دیگری که حاوی این املاح هستند برای حالتهای کم آبی شدید بدن ضروری هستند و توصیه میشود این افراد از نوشیدنیهایی مانند آبمیوهها، چای و قهوه کمرنگ و شیر، دوغ و مایعات مشابه استفاده کنند تا تعادل مایعات بدنشان حفظ شود. آب تنها قادر به جبران مشکل ناشی از کم آبی شدید بدن نیست.
مغزهایی با چربی مفید
بخشی از رژیم غذایی ماه رمضان را چربیها تشکیل میدهند. چربیها در دو دسته مضر و مفید جای میگیرند. هر گرم چربی 9 کیلوکالری انرژی دارد که نسبت به سایر خوراکیها مقدار زیادی است. کره، دنبه، مارگارین، دوغ محلی، ماستهای پرچرب و... چربیهای اشباع شده مضر دارند. فردی که روزانه رژیم غذایی دوهزار کیلو کالری را دنبال میکند لازم است که 25 تا 30 درصد کالری مورد نیازش را از چربیها تامین کند. در این صورت بهتر است که سراغ چربیهای مفید مانند روغن زیتون، کلزا، آفتابگردان، روغن هسته انگور یا مغز دانهها برود و از روغنهای نباتی، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز پرچرب و... دوری کند.
خوشمزههای مضر
شیرینی معروف ماه رمضان زولبیا و بامیه است که البته در گروه مواد غذایی ناسالم جای میگیرد. در مجموع هر گرم از شیرینیجات 4 کیلو کالری انرژی دارند اما زمانی که بعد از چند ساعت گرسنگی به مقدار زیاد مصرف میشوند، در بالارفتن ناگهانی قند خون تاثیر میگذارند و بدین ترتیب افراد سالم نسبت به این افزایش قند خون واکنش نشان میدهند که پیامد آن افزایش ترشح انسولین است. بدین ترتیب در فاصله کوتاهی قند خون به شدت افت کرده و نوساناتی در قند خون بهوجود میآید. این موضوع با گرسنگی شدید همراه است. در نتیجه فرد مجبور میشود در فواصل کوتاه غذا بخورد و سیری مطلوبی بهدست نمیآورد که همه این موارد در مجموع روی کالری دریافتی بدن اثر منفی بر جای میگذارد. همچنین زولبیا و بامیه حاوی مقادیر قابل توجهی از چربیهای مضر بهدلیل فرآیند سرخ کردن در روغن و در دمای بالاست که کالری دریافتی را بالاتر میبرد و جزء چربیهای بسیار مضر است.
روزهداران مکمل مصرف کنند؟
مکمل مولتی ویتامین برای افرادی که مشکل یا کمبودی ندارند ضرورت ندارد. در واقع اگر برنامه غذایی روزهداران به گونهای تنظیم شود که مواد غذایی مورد نیاز به مقدار کافی به بدنشان برسد و همه گروههای غذایی شامل گروه شیر و لبنیات تازه، گروه نان و غلات سبوسدار، گروه سبزیها، میوه و صیفیها، گروه گوشتهای کمچرب و پنیر و تخم مرغ و مغزدانهها حتما در برنامه روزانه گنجانده شود این افراد هم به مکمل ویتامین نیاز ندارند چون شرایط ایدهآل تغذیه این است که همه افراد بتوانند تمام مواد مغذی مورد نیاز خودشان را از خوراکها تامین کنند. کسانی که در معرض خطر هستند و به دلایلی این احتمال وجود دارد که دچار کمبودهای خاص شوند، باید با نظر متخصص مربوطه مکملها را برای مدتی خاص مصرف کنند و نباید خودسرانه سراغ این قبیل مکملهای مولتی ویتامین بروند.
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
بخور نخورهای مهم برای روزهای گرم
بخور نخورهای مهم برای روزهای گرمروزهای گرم از راه رسیده است دمای بیرون به 30 40 درجه و حتی بیشتر هم میرسد رطوبت و گرمای هوا روی شانهها سنگینی میکند اینگونه هست که همه دنبال راهی برای خنک شدن و خلاصی از این گرمای بیامان میگردند به خاطر داشته باشید که در گرمای زیاد از مصرفتوای مضحک داعش درباره روزه داری
فتوای مضحک داعش درباره روزه داری یکی از مفتیان داعش در شهر الباب سوریه گفت که هر کسی که از داعش بدش بیاید روزهاش قبول نیست وی گفته هر کس نماز نخواند روزهاش قبول نیست و هر کس بدون دوست داشتن داعش روزه بگیرد خود را به سختی انداخته زیرا جز گرسنگی و تشنگی چیزی عایدش نمیشود به گتغذیه روحی و روانی مهم ترین فلسفه روزه داری است
تغذیه روحی و روانی مهم ترین فلسفه روزه داری است مدیر گروه پزشکی دانشگاه بین المللی المصطفی و معاون دانشکده سلامت و دین وزارت بهداشت گفت تغذیه تحمل بدن را برای روزه داری قوت می دهد اما نباید فراموش کرد آن چیزی که خداوند بیشتر در این ماه به صورت اختصاصی فرض کرده است یک تغذیهخواسته روزه دار از خدا در ماه رمضان بیداری از غفلت و قبولی عبادت است
ماه ربّنا 1 خواسته روزه دار از خدا در ماه رمضان بیداری از غفلت و قبولی عبادت است خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز فقهی تبلیغی جوادالائمه ع در شرح دعای روز نخست ماه مبارک رمضان به تبیین ویژگیهای روزه دار واقعی از منظر روایات پرداخت اللهمَ اجْعلْ صِیامی فـیه صِیـام الصّائِمین وقیامیبیماران قبل از روزه داری با پزشک خود مشورت کنند/ 15 توصیه دارویی به بیماران
اجتماعی بهداشت و سلامت بیماران قبل از روزه داری با پزشک خود مشورت کنند 15 توصیه دارویی به بیماران معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران يکی از دغدغههای بيماران در ماه مبارک رمضان را روزهداری و چگونگی مصرف داروها دانست و گفت فرد مبتلا به بيماري كه مجبور به مصرف داروتوصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی در ساعات روزه داری
توصیه هایی برای پیشگیری از تشنگی در ساعات روزه داریتاریخ انتشار يکشنبه ۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۵۹ یک کارشناس تغذیه گفت روزهداری فرمان خداوند و تمرینی برای زندگی سالم و بامعنویت است به گزارش ایسنا جلیل نباتی در رابطه با تغذیه در ماه مبارک رمضان و چگونگی حفظ سلامتی در اتاثیر روزه داری بر بیماریهای گوارشی/ توصیه هایی به بیماران
استانها شمال مازندران طاهری با مهر مطرح کرد تاثیر روزه داری بر بیماریهای گوارشی توصیه هایی به بیماران ساری - خبرگزاری مهر فوق تخصص در بیماری های دستگاه گوارش کبد و مجاری صفراوی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل به تاثیر روزه داری بر بیماریهای دستگاه گوارش اشاره و توسوئد و روزه داری با خورشیدی بی غروب!
سوئد و روزه داری با خورشیدی بی غروب مسلمانان درهمه جای دنیا هستند حتی اینجا در سوئد و در نزدیکترین نقاط به قطب شمال مسلمانان سوئد به خصوص کسانی که در شهر کرونا زندگی می کنند مثل همه مسلمانان جهان با آغاز ماه صیام روزه داری می کنند اما یک تفاوت نه چندان کوچک با دیگر مسلمانانعظمت ماه رمضان بیانگر شدت محبت خداوند به بندگان/ روزه داری هوای نفس را تضعیف میکند
آیت الله ناصری عظمت ماه رمضان بیانگر شدت محبت خداوند به بندگان روزه داری هوای نفس را تضعیف میکند خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه اصفهان ماه رمضان را دارای آثار و برکات بسیاری ذکر کرد و گفت در ماه رمضان شب مهم قدر که فرصتی برای بخشودگی است قرار داده شده و در حقیقمطبوعات فرانسوی زبان/ جام جهانی و روزه داری بازیکنان مسلمان
مطبوعات فرانسوی زبان جام جهانی و روزه داری بازیکنان مسلمان مطبوعات فرانسوی زبان امروز شنبه هفتم تیر عناوین زیر را در صدر اخبار خود قرار دادند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز مطبوعات فرانسوی زبان امروز شنبه هفتم تیر عناوین زیر را در صدر اخبارامام جمعه نیر: فلسفه روزهداری همدردی با نیازمندان و فقرای جامعه است
امام جمعه نیر فلسفه روزهداری همدردی با نیازمندان و فقرای جامعه استامام جمعه شهرستان نیر گفت فلسفه روزهداری در کنار اخلاص و شایستگی عمل درک و فهم وضعیت معیشتی فقرا و نیازمندان جامعه است تا همه با این شرایط بیشتر و بهتر آشنا شوند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل حجتالاسلام میروزه داری با شبکه رادیویی سلامت
روزه داری با شبکه رادیویی سلامت در آستانه آغاز ماه مبارک رمضان شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه های متنوع به استقبال این ماه می رود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت گروه های برنامه ساز شبکه رادیویی سلامت همزمان با نخسعلت و راهکارهای بوی بد دهان در روزه داری
علت و راهکارهای بوی بد دهان در روزه داری یکی از مشکلاتی که اکثر روزه داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می شوند بوی ناخوشایند دهان است که گاهی علاوه بر خود فرد ممکن است اطرافیان او را نیز آزار دهد البته این مشکل برای بعضی ها فقط به ماه رمضان منتهی نمی شود یعنی در برخی احجتالاسلام والمسلمین رفیعی مطرح کرد فضیلت روزهداری در تابستان نسبت ماههای؛ یک درب بهشت اجر روزهداران
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی مطرح کردفضیلت روزهداری در تابستان نسبت ماههای یک درب بهشت اجر روزهداران در گرماعضو هیئت علمی جامعة المصطفی با اشاره به اینکه فضیلت این ماه نسبت ماههای دیگر مانند فضیلت پیامبر خاتم ص بر همه انبیاء الهی است گفت خداوند یک درب بهشت را اختصابایدها و نبایدهای روزه داری از منظر علم پزشکی
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ یک پزشک سمنانی گفت هنگام روزه داری موادی در بدن به وجود می آید که نقش عمدهای در پیشگیری از عفونتهای میکروبی و ویروسی دارند دکتر آرش محسنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان با اشاره به فواید روزهداری از منظر علم پزشکگزیده بیانات مقام معظم رهبری درباره آداب روزهداری منتشر شد
فرهنگ و ادب بازار نشر به کوشش دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی گزیده بیانات مقام معظم رهبری درباره آداب روزهداری منتشر شد آداب روزهداری احوال روزهداران شامل گزیدهای از مجموعه توصیهها نصایح مواعظ و تحلیلهای رهبر انقلاب یکی از بهترین نمونهها در تبیین دقایق و ظرائف معاافزایش سیستم ایمنی بدن با روزه داری/ فواید روحی روزه از نگاه علمی
دانش و فناوری سلامتیتان را در ماه بندگی تضمین کنید افزایش سیستم ایمنی بدن با روزه داری فواید روحی روزه از نگاه علمی بررسی های اخیر محققان نشان می دهد که تغذیه و سلامت با یکدیگر در ارتباط هستند یکی از فواید مهم ماه رمضان تاثیر شگفت انگیز روزه بر سلامت مسلمانان است به گزارش خبر-
گوناگون
پربازدیدترینها