تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804140950




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ناگفته های آزادسازی مهران/ از امداد غیبی تا رشادت سرداران شهید همت و دستواره


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ناگفته های آزادسازی مهران/ از امداد غیبی تا رشادت سرداران شهید همت و دستواره ایلام- ایرنا- «محمدعلی جعفری» از بسیجیان جوان و شجاع دوران دفاع مقدس و از رزمندگان عملیات «کربلای یک» در آزادسازی مهران در سال 65 حضوری فعال و نقش آفرین داشته است.


امروز سه شنبه دهم تیرماه بیست و هشتمین سالگشت آزادسازی مهران ایرنا گفت و گویی با این رزمنده که اکنون فرمانده سپاه ناحیه شهرستان آبدانان در جنوب خاوری استان ایلام است انجام داده که در پی می آید:
وی پس از بیان خاطره هایی از این حماسه جاوید رزمندگان اسلام و چگونگی طراحی و چرایی این رزم ماندگار می گوید: وقتی عراقی ها تبلیغات گسترده رسانه ای را پس از تصرف مهران آغاز کردند، امام (ره) این موضوع را از رسانه های بیگانه شنیده بود و متوجه شد که عراقی ها می خواهند عملیات جدیدی آغاز کنند.
به همین علت به تعدادی از پرسنل سپاه که خدمت ایشان می رسند دستور می دهد و به آنان تکلیف می کند که مهران باید آزاد شود.
«شهر مرزی مهران در اوایل جنگ همانند دیگر شهرهای مرزی مورد تجاوز همه جانبه دشمن بعثی قرار گرفت و در تاریخ 02/07/59 به طور کامل به تصرف نیروهای عراقی درآمد.
در آن زمان متاسفانه به علت این که هیچ گونه دفاعی از سوی نیروهای ما انجام نگرفت و انسجام زیادی میان ارتش و سپاه و بسیج نبود و برتری که عراق به علت داشتن تجهیزات نظامی داشت باعث شد به راحتی نیروهای بعثی وارد مهران شوند و این شهر را به طور کامل اشغال کنند.»
این رزمنده روزهای سخت دفاع مقدس افزود: در هفتم مرداد 62 و در عملیات والفجر 3 قسمت اصلی شهر مهران و بخشی از اطراف و بلندی های مشرف بر شهر، از دست نیروهای عراقی آزاد شد و مدتی که عراقی ها در مهران بودند گاهی توسط نیروهای خودی و گروه هایی که تازه تشکیل شده بودند مثل بسیج و تعدادی از نیروهای ارتش مورد آزار و اذیت قرار می گرفتند، اما عراقی ها بیشتر شهر را حفظ کردند.
سرهنگ جعفری بیان کرد: این عملیات با فرماندهی مشترک ارتش و سپاه طراحی شد که علاوه بر آزادی خود مهران، باعث تسلط رزمندگان اسلام بر جاده مهران – دهلران و مهران – ایلام و بخش هایی از ارتفاع های راهبردی «قلاویزان» شد.
به گفته این فرمانده دوران دفاع مقدس، مهران و بلندی های مشرف به آن توسط شهید همت فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله (ص) با طراحی عملیاتی بعد از کلی مقاومت که عراقی ها در قسمت شمالی مهران ( ورودی ایلام از سمت مهران) در بلندی های معروف «کله قندی» با وجود محاصره انجام می دادند و سعی می کردند که این تپه ها را حفظ کنند، چون اشراف خاصی بر منطقه داشت به طور کامل آزاد شد.
بعد از چند روز که از عملیات گذشت و بعثی ها تپه ها را رها نمی کردند و همچنان مقاومت می کردند، دوباه عملیاتی توسط شهید معظم و گرانقدر ابراهیم همت فرمانده لشکر 27محمد رسول الله (ص)با یک گردان طراحی شد که در این عملیات تپه های کله قندی از دشمن بازپس گرفته شد و شهر مهران و ارتفاع های مشرف بر آن به طور کامل پس گرفته شد.
فرمانده سپاه پاسداران شهرستان آبدانان اضافه کرد: عراق به دنبال شکست هایی که در عملیات والفجر 5 خورده بود و روحیه نیروهایش را از دست داده بود، به فکر این بود که چکار کند که هم از حالت پدافندی (دفاعی) بیرون آید و هم وارد حالت آفندی (حمله) شود و هم روحیه نیروهای شکست خورده در عملیات «فاو» را ترمیم و بازسازی جبران کند، به همین علت دشمن بعثی عملیات هایی را با عنوان (عملیات های متحرک) و (استراتژیک متحرک) طراحی و سعی کرد دوباره در بخش هایی از مرز که احساس می کرد در آنجا ضعف هایی دارد عملیاتش را گسترش دهد و دوره دفاع متحرک را آغاز کند.
وی ادامه داد: در روزهای پایانی سال 64 و اوایل سال 65 عراقی ها عملیات هایی در مناطق مختلف داشتند، تا این که در تاریخ 6 اردیبهشت 65 با 7 تیپ پیاده و 2 تیپ زرهی به شهر مهران حمله کردند که با توجه به امکانات و تجهیزات و حمایت های کشورهای مختلف توانستند در این تاریخ مهران را اشغال و در آنجا مستقر شوند.
بعثی ها با ورود به مهران تبلیغات گسترده ای انجام دادند و سعی کردند اشغال مهران را بزرگ نمایی و آن را در مقابل فاو قرار دهند و وانمود کنند که عملیات دفاع متحرک را انجام داده و موضوع تصرف مهران را در مقابل شکست و از دست دادن فاو قرار دهند و
هدف آنها بیشتر تقویت روحیه نیروهای شکست خورده خود و برون رفت از لاک دفاعی و برگشتن به حالت آفندی بود.
وی بیان کرد: وقتی عراقی ها تبلیغات گسترده رسانه ای را از تصرف مهران آغاز کردند، امام این مطلب را از رسانه های بیگانه شنیده بود و متوجه شده بود که عراقی ها می خواهند عملیات های جدیدی را آغاز کنند، به همین سبب به تعدادی از نیروهای سپاه که خدمت ایشان می رسند دستور می دهد و به آنان تکلیف می کند که مهران هم باید آزاد شود که متعاقب این فرمان صریح فرمانده کل قوا، 45 روز از این جریان نگذشت که نیروهای زیادی از لشکرهای سپاه در منطقه مستقر شدند.
«همان گونه که می دانید مهران یکی از شهرهای گرمسیری است که دمای آن در تیرماه که عملیات آزاد سازی مهران در آن اتفاق افتاد بالای 50 درجه بود، با این وضعیت نیروهای لشکرهای سپاه از نقاط مختلف کشور مستقر شدند و در کمتر از 45 روز از تصرف مهران، با طراحی عملیات بزرگ کربلای 1 در 5 مرحله وارد انجام عملیات شدند.

** عملیات کربلای 1 در شب دهم تیرماه 65 با رمز «یا ابوالفضل العباس(ع)» آغاز شد

«عملیات کربلای 1 در شب دهم تیرماه 65 با رمز «یا ابوالفضل العباس(ع) ادرکنی» آغاز شد و در همان روز نخست عملیات و شاید 48 ساعت های نخست آن، تمامی منطقه عمومی مهران از جمله شهر مهران، پاسگاه مرزی دوراجی عراق، قله های 223 از رشته بلندی های قلاویزان و در مجموع 175 کیلومتر مربع از خاک میهن اسلامی در دشت مهران آزاد شد.
از قبل پیش بینی می شد که در نتیجه عملیات کربلای یک، شهر مهران آزاد شود اما این عملیات بیشتر از پیش بینی ها پیشرفت داشت، تا جایی که حتی دو شهر زرباطیه و بدره عراق نیز در تیر رس نیروهای ما قرار گرفت و شتاب پیروزی در این نبرد، ارتش عراق را دوباره در لاک دفاعی فرو برد.
آزادسازی مهران و سرعت پیروزی در این نبرد، اثرهای اقدام های قبلی عراق در دوره دفاع متحرک را خنثی و ارتش عراق را دوباره در لاک دفاعی فرو برد.»
وی گفت: یکی از خاطرات تلخ من به عنوان یکی از بسیجیان حاضر در عملیات ماندگار کربلای یک این است که شهید «رضا دستواره» جانشین فرمانده لشکر محمد رسول الله(ص) که یکی از رزم آفرینان دلیر عرصه های جنگ و دفاع از حریم ایران اسلامی بود در اثر اصابت تیر مستقیم دشمن بعثی به شهادت رسید و شهادت او نیز باری از غم و غصه و دل تنگی در بین رزمندگان اسلام به وجود آورد.
سرهنگ جعفری اظهار کرد: با توجه به این که مهران در سطح گسترده و همواری قرار دارد و به طور کامل در تیررس و دید نیروهای خودی و دشمن بود، اما دیدیم در روز عملیات هاله ای از گرد و غبار و خاک تمام فضای مهران را فرا گرفته بود که به رزمندگان اسلام کمک کرد تا بتوانند به راحتی و به دور از دید دشمن عملیات را انجام دهند که این از نکته های بارز و امدادهای غیبی عملیات کربلای یک بود.
نکته شیرین و قابل بیان این بود که همه دریافتند که واقعا، آزادی مهران هم از الطاف الهی بود و به همین خاطر نیز رزمنده ها در همین ورودی شهر مهران جمع شدند و شعار «مهران آزاد شد، قلب امام شاد شد» را با صدای رسا و شادی و جشن کامل سر دادند.
«به طور قطع عملیات کربلای یک و آزادی مهران هم از الطاف الهی بود که به این صورت انجام شد و رزمندگان سپاه اسلام با عشق و ایمانی که داشتند و دستوری که از فرمانده کل قوا و امام خود داشتند، توانستند به سرعت به اهدافشان برسند.
در عملیات کربلای یک از تمام نقاط کشور نیرو آمده بود اما برای اجرای عملیات نیاز به افرادی بود که آگاهی کامل داشته باشند به همین منظور نیروهای لشکر امیر المومنین(ع) استان ایلام به ویژه گردان شهید محلاتی که از نیرهای همین لشکر بودند در اطلاعات عملیات، نیروهای شناسایی و راهبردی نقش بی بدیلی داشتند و همچنین از نیروهای بومی ایلامی به عنوان راهنما استفاده می شد.»
این یادگار دوران دفاع مقدس تاکید کرد: ما باید نسل های جوان را با این رشادت ها، پایمردی ها، مقاومت ها و این الطاف الهی و با رهبری بی نظیر امام خمینی (ره) آشنا کنیم تا اینان به گذشته خود افتخار و به آینده خویش و انقلاب اسلامی ایران نیز امیدوار باشند.
سرهنگ جعفری اضافه کرد: عزت و سربلندی کشور و نشاط و اقتدار و پیشرفت مهران عزیز در کسوت ورود و خروجی زوار حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) و عتبات عالیات، مرهون و مدیون فداکاری دیروز بسیجیان گمنام و فرزندان راستین امام امت و مقام معظم رهبری است.
شهر مرزی مهران در 85 کیلومتری جنوب باختری ایلام قرار دارد.
استان ایلام با 430 کیلومتر دارای طولانی ترین مرز مشترک با کشور عراق است و در دوران دفاع مقدس متحمل بیشترین آسیب های ناشی از هجوم دشمن بعثی شد. ک/3
7174

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن