تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834689068




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غار میرملاس، میراث 12 هزار ساله لرستان چشم انتظار یاری بخش خصوصی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

غار میرملاس، میراث 12 هزار ساله لرستان چشم انتظار یاری بخش خصوصی خرم آباد – ایرنا – اثر تاریخی و باستانی غار ˈمیرملاسˈ کوهدشت به عنوان یک میراث باستانی 12 هزار ساله در استان لرستان، چشم انتظار یاری بخش خصوصی برای حفاظت و حراست است.


به گزارش خبرنگار ایرنا، غارمیرملاس در 17 کیلومتری شهر کوهدشت و در دره ای به همین نام در کوه سرسرخن کوهدشت واقع شده است.
نقاشی هایی ارزشمند و تاریخی که در دو طرف جنوب و شمال غار روی دیوار سایبان نقش بسته، امروزه به دلیل برخی بی توجهی ها در معرض عوامل طبیعی و انسانی به عنوان یک تهدید، قرار گرفته اند.
این نقوش بیشتر صحنه هایی از شکارگاه یا رزمگاه را مجسم می سازند که نقوش حیواناتی چون گوزن، گاو، سگ، روباه و خصوصا اسب و سوار در حال تیراندازی و شکار و موضوعات رزمی با رنگ های قرمز و سیاه بر دیواره این غار دیده می شود.
غارمیرملاس به مرور زمان درهم ریخته و در حال حاضر سایبانی بیش از آن باقی نمانده است و این در حالی است که نخستین غاری است که بر روی دیوار آن رنگین نگاره هایی به جا مانده از 12 هزار سال پیش یافت شده است.
اما به دلیل عدم محافظت از این غار، چندی پیش بخشی از سنگ نگاره های آن توسط فرد یا افرادی بریده شد و به سرقت رفته است.
سنگ نگاره های این غار پس از غارهای ˈلاسکوˈ و ˈکرکسˈ در فرانسه سومین غاری است که نگاره هایی رنگین بر روی دیواره های خود دارد.
غار میرملاس در حال حاضر در ردیف چهار غار منحصر بفرد جهان است که متاسفانه فاقد جاده ارتباطی و حفاظتی است.
غار تاریخی ˈهومیانˈ در شمال شهرستان کوهدشت نیز به عنوان یکی از جاذبه های منحصربفرد گردشگری
استان لرستان از جایگاه ویژه ای در صنعت گردشگری و توسعه اقتصادی استان برخوردار است.
صخره های غار هومیان، قدیمی ترین سکونتگاههای بشر باستانی در استان لرستان را تشکیل می دهند که قدمت سکونت در آنها به 100 هزار سال قبل از میلاد برمی گردد.
با این حال صخره های این منطقه نیز به عنوان یک پدیده طبیعی و تاریخی از اهمیت فوق العاده ای در مباحث علمی برخوردارند، صخره های هومیان در تاریخ منطقه زاگرس و تمدن ایران زمین دارای اعتبار زیادی است.
این صخره های منقش همچون غار میرملاس از مهم ترین سنگ نگاره های تاریخی منطقه محسوب می شوند که در قالب دو پناهگاه صخره ای خودنمایی می کنند.
براساس شواهد باستانی، انسانهایی که در این منطقه زندگی می کرده اند، ˈنئاندرتالˈ بوده اند، از این مکان بیش از 877 قطعه ابزار دست انسان از جمله سنگ چخماق کشف شده است.
نقاشی های غار هومیان دارای نقوش جادویی و سحر آمیزی هستند که بر روی دیواره غار ایجاد شده و خواسته های بشر نخستین را بیان می کند.
نقوش صخره ای هومیان به همراه نگاره های غار باستانی میرملاس از جمله آثار بی نظیر تاریخی ایران زمین است که به دوران پارینه سنگی مربوط می شود.
با توجه اینکه در سالهای گذشته این آثار باستانی و تاریخی لرستان مورد بی مهری سودجویان قرار گرفته است، استاندار لرستان در راستای رسیدگی و حفاظت از این غار 12هزار ساله و منحصر بفرد، بر اجرای برنامه ای دقیق و کارشناسی در خصوص حفاظت از آن تاکید کرد.
ˈهوشنگ بازوندˈ گفت: آثار باستانی بی نظیر استان لرستان شناسنامه و بیانگر فرهنگ کهن این سرزمین هستند که باید به خوبی مورد حمایت و حفاظت قرار گیرد .
وی با تاکید بر اینکه این آثار امانت نسل های آینده است، افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان موظف به اجرای برنامه دقیق و کارشناسی در راستای حفاظت از این آثار باستانی و تاریخی است.
استاندار لرستان با تاکید بر نگرانی های مردم، فعالان میراث فرهنگی و رسانه ها برای نجات نقوش صخره ای میرملاس و هومیان، گفت: ظلم است که این اثر تاریخی، به راحتی توسط افراد سودجو وناآگاه از دست برود.
بازوند، از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان خواست که هر چه سریعتر برنامه ریزی لازم برای جلوگیری از تخریب این اثر تاریخی چند هزار ساله را تدوین کند.
درهمین راستا، فراخوان طرح ساماندهی غار باستانی میرملاس و هومیان توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتشر شد.
این اقدام در حالی است که غارهای میرملاس و هومیان در انتظار ثبت جهانی بسرمی برند و ساماندهی و حفاظت از این غارها، نقش مهمی در تحقق ثبت جهانی این آثار ارزشمند دارد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان دراین باره گفت: در راستای ساماندهی و جلوگیری از تخریب غارهای هومیان و میرملاس، این اداره کل اقدام به انتشار فراخوان طرح ساماندهی و انتخاب مشاور کرده است.
ˈرامین ابراهیمیˈ اظهار داشت: برای ساماندهی این غارها یک میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که تاکنون حدود 400 میلیارد ریال از این اعتبار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از آثار باستانی استان نیازمند ساماندهی هستند، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل مسیر کوهستانی و صعب العبور بودن غار میرملاس امکان نگهبانی و ایجاد پاسگاه در این مسیر و منطقه وجود ندارد.
وی در خصوص ثبت جهانی این آثار نیز گفت: در حال حاضر این آثار در حال ثبت موقت هستند و تلاش برای ثبت جهانی آنها با توجه به اینکه هر ساله تنها دو اثر از کشور در میراث جهانی ثبت می شود، ادامه دارد.
7274/1625

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن