محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844273702
نحوه فروش 3 نوع اوراق به قیمت بازار
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نحوه فروش 3 نوع اوراق به قیمت بازار
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار جزئیات پذیره نویسی و فروش اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه به قیمت بازار را تشریح کرد.
مهر: دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار جزئیات پذیره نویسی و فروش اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه به قیمت بازار را تشریح کرد.
حجت الاسلام سید عباس موسویان گفت: در جلسه اخیر کمیته فقهی سازمان بورس که با حضور اعضای این کمیته و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، پذیرهنویسی و فروش اوراق مشارکت، اجاره، مرابحه به قیمت بازار مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
وی اظهارداشت: درحال حاضر پذیره نویسی و عرضه اولیه اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه به قیمت اسمی صورت میپذیرد. مطابق بسته سیاستی و نظارتی بانک مرکزی نرخ سود علی الحساب اوراق مشارکت حدود 20 درصد تعیین شده است. نرخ صکوک نیز باید با هماهنگی بانک مذکور تعیین شود. این در حالی است که نرخ سود مورد انتظار سرمایهگذاران بالاتر از رقم است. به همین جهت است که در سال های اخیر استقبال مردم از خرید اوراق به شدت کاهش یافته است.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس گفت : برای جلوگیری از این موضوع، و پر کردن فاصله بین نرخ سود انتظاری سرمایه گذاران و سود اوراق، درصدی در قالب کارمزدهای تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی توسط ناشر پرداخت میشود که بخشی از این کارمزد در قالب قراردادهای جداگانه از طرف متعهد پذیره نویس به سرمایهگذاران خاص (کلان) پرداخت میشود. این روش ضمن افزایش هزینه تامین مالی برای ناشر، باعث تبعیض بین سرمایهگذاران خرد و کلان میشود. برای جلوگیری از این پدیده راهکار فروش اوراق به کسر از قیمت اسمی مطرح است.
وی ادامه داد: بر اساس این گزارش، از آنجا که تصویر فقهی فروش به کسر هر یک از اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه متفاوت است هر یک از اوراق جداگانه بررسی میشود.
اوراق مشارکت
توافق بر تقسیم دارایی و سود با نسبت ترجیحی به نفع سرمایهگذاران: گرچه اصل اولی در قرارداد شرکت این است که شرکا، دارایی و سود حاصل از سرمایه گذاری را به تناسب سرمایهها تقسیم کنند اما شرکا میتوانند توافق کنند که دارایی نهایی و سود حاصل از فعالیت سرمایهگذاری را به نسبتهای دیگری تقسیم کنند.
حال فرض میکنیم ناشر اوراق مشارکت، اعلان میکند پروژهای به ارزش 1000 میلیارد دارد، 800 میلیارد اوراق مشارکت را در بازار عرضه میکند و اعلان میکند که این اوراق به هر قیمتی که بفروش برسد مابقی را خود بانی تامین میکند و متعهد میشود که دارایی نهایی و سود حاصل از فعالیت را با نسبتهای 20 درصد و 80 درصد تقسیم کنند. برای مثال بانی متعهد میشود اگر اوراق به 750 میلیارد فروش رفت بانی 250 میلیارد دیگر را تامین کند و دارایی و سود پروژه را با نسبتهای 20 و 80 تقسیم کنند.
نظر کمیته فقهی
کمیته بعد از بررسی ابعاد و روابط حقوقی موضوع، راهکار مذکور را مطابق قواعد شرکت دانست. به این معنی که اگر بانی و سرمایهگذاران توافق کنند با نسبت های خاصی روی پروژهای سرمایهگذاری کنند و در سررسید اصل دارایی و سود حاصل را با نسبتهای دیگری (با نسبتهای ترجیحی به نفع سرمایهگذاران) تقسیم کنند، مطابق قواعد شرکت بوده و صحیح است.
اوراق اجاره (اتحاد بانی و فروشنده)
فروش دارایی با تخفیف: برای مثال: شرکت فروشنده (بانی) دارایی خود به ارزش 1000 میلیارد ریال را برای فروش به نهاد واسط ارائه میکند. نهاد واسط مبلغ 1000 میلیارد ریال اوراق اجاره با نرخ اجاره بها 20 درصد و با سررسید 4 سال منتشر میکند. با توجه به اینکه سرمایهگذاران خواهان مبلغ اجاره بهای بیشتری هستند، برای خرید این اوراق حداکثر مبلغ 950 میلیارد ریال میپردازند. شرکت فروشنده (بانی) حاضر میشود به سرمایهگذاران تخفیف داده و در ازای دریافت مبلغ نقد کمتر دارایی را به سرمایه گذاران واگذار کند.
نظر کمیته فقهی
کمیته فقهی بعد از بررسی ماهیت اوراق اجاره، به این جمع بندی رسید که اگر بانی رضایت دارد دارایی را که به 1000 میلیارد ریال قیمتگذاری شده به 950 میلیارد ریال بفروشد سپس همان دارایی را با نرخ اجاره بهای 20 درصد سالانه با سررسید 4 سال و به ارزش 1000 میلیارد ریال در سررسید، از واسط که وکیل سرمایهگذاران است اجاره به شرط تملیک کند، مطابق با قواعد اجاره بوده و صحیح است.
اوراق اجاره (جدایی بانی و فروشنده)
پیش پرداخت اجاره بها: برای مثال: شرکت فروشنده دارایی خود به ارزش 1000 میلیارد ریال را برای فروش به نهاد واسط ارائه می نماید. نهاد واسط مبلغ 1000 میلیارد ریال اوراق اجاره منتشر مینماید. نرخ اجاره بها 20 درصد با سررسید 4 سال میباشد. با توجه به اینکه سرمایهگذاران خواهان مبلغ اجاره بها بیشتری هستند لذا برای خرید این اوراق حداکثر مبلغ 950 میلیارد ریال می پردازند. نهاد واسط کسری مبلغ دریافت شده از خریداران را در قالب پیش دریافت اجاره از بانی (مستاجر) دریافت کرده و به مبلغ مذکور اضافه کرده، دارایی را از فروشنده خریداری میکند. در نتیجه اجاره بها ترکیبی از اجاره بهای سالانه به اضافۀ پیش پرداخت خواهد بود.
نظر کمیته فقهی
کمیته فقهی بعد از بررسی ماهیت اوراق اجاره نوع دوم، به این جمع بندی رسید که اگر بانی حاضر است بخشی از اجاره بها را به صورت پیشپرداخت به واسط بپردازد تا واسط به وکالت از طرف خریداران اوراق، با استفاده از آن مبلغ پیشپرداخت اجاره بها، به اضافه مبلغ پرداختی خریداران اوراق، موضوع اجاره را خریداری کرده سپس همان دارایی را با اجاره بهای 20 درصد سالانه با سررسید 4 سال و به ارزش 1000 میلیارد ریال در سررسید، به بانی اجاره به شرط تملیک دهد، مطابق با قواعد اجاره بوده و صحیح است.
اوراق مرابحه
پیش پرداخت بخشی از قیمت: برای مثال، شرکت فروشنده دارایی خود به ارزش 1000 میلیارد ریال را برای فروش به نهاد واسط ارائه میکند. نهاد واسط مبلغ 1000 میلیارد ریال اوراق مرابحه با نرخ سود مرابحه20 درصد با سررسید 4 سال منتشر میکند. با توجه به اینکه سرمایهگذاران خواهان مبلغ سود بیشتری هستند، برای خرید این اوراق حداکثر مبلغ 950 میلیارد ریال میپردازند. نهاد واسط کسری مبلغ دریافت شده از خریداران را در قالب پیش پرداخت بخشی از قیمت، از بانی دریافت کرده و به مبلغ مذکور اضافه کرده، دارایی را از فروشنده خریداری میکند. سپس با احتساب سود 20 درصدی و سرسید 4 ساله در مجموع به قیمت 1800 میلیارد ریال به بانی میفروشد.
نظر کمیته فقهی
کمیته فقهی بعد از بررسی ماهیت اوراق مرابحه، به این جمع بندی رسید که اگر بانی حاضر است بخشی از قیمت را به صورت پیش پرداخت به واسط بپردازد تا واسط به وکالت از طرف خریداران اوراق، با استفاده از آن مبلغ پیش پرداخت، به اضافه مبلغ پرداختی خریداران اوراق، موضوع مرابحه را خریداری کرده، سپس به مبلغ بیشتر به بانی بفروشد به طوری که بانی بخشی از قیمت را به صورت پیش پرداخت، بخشی را به صورت تدریجی و بخشی را در سررسید بپردازد، مطابق قواعد بیع بوده و صحیح است.
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
جزئیات جلسه کمیته فقهی بورس/ تشریح نحوه فروش 3 نوع اوراق به قیمت بازار
اقتصادی بانک - بیمه بورس جزئیات جلسه کمیته فقهی بورس تشریح نحوه فروش 3 نوع اوراق به قیمت بازار دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار جزئیات پذیره نویسی و فروش اوراق مشارکت اجاره و مرابحه به قیمت بازار را تشریح کرد به گزارش خبرگزاری مهر حجت الاسلام سید عباس موسویان گفتپذيره نويسي و فروش سه اوراق به قيمت بازار
۱۰ تير ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۲ق ظ پذيره نويسي و فروش سه اوراق به قيمت بازار دبير کميته فقهي سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام جزييات پذيره نويسي و فروش اوراق مشارکت اجاره و مرابحه به قيمت بازار گفت در حال حاضر پذيره نويسي و عرضه اوليه اوراق مشارکت اجاره و مرابحه به قيمت اسمي صورت مي پپذیره نویسی و فروش سه اوراق به قیمت بازار
پذیره نویسی و فروش سه اوراق به قیمت بازار تهران - ایرنا - دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام جزییات پذیره نویسی و فروش اوراق مشارکت اجاره و مرابحه به قیمت بازار گفت در حال حاضر پذیره نویسی و عرضه اولیه اوراق مشارکت اجاره و مرابحه به قیمت اسمی صورت می پذیرد بقیمت اوراق اختیار فروش تبعی در دومین روز انتشار اعلام شد
یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۸ قیمت اوراق اختیار فروش تبعی برای عرضه در بورس اوراق بهادار در دومین روز انتشار اعلام شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا نرخ اوراق اختیار فروش سهام برای شرکت مخابرات ایران به ارزش 86 ریال گسترش نفت و گاز پارسیان به ارزش 286 ریال سرمایافزایش قیمت اوراق اختیار فروش تبعی در سومین روز معامله
دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ قیمت اوراق اختیار فروش تبعی برای عرضه در بورس اوراق بهادار در سومین روز انتشار اعلام شد که قیمت آن نسبت به روز گذشته افزایش یافته است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بر این اساس نرخ اوراق اختیار فروش سهام برای شرکت مخابرات ایران به 143واکاوی دلایل افت شاخص بورس/8 صحرایی: فروش گسترده اوراق اختیار فروش تبعی از فردا/ نحوه تضمین سهام پورتفوی سرمای
واکاوی دلایل افت شاخص بورس 8صحرایی فروش گسترده اوراق اختیار فروش تبعی از فردا نحوه تضمین سهام پورتفوی سرمایهگذارانمعاون بازار شرکت بورس با بیان اینکه استفاده از ابزار اوراق اختیار فروش تبعی برای حمایت از سهامداران است گفت در این مرحله سهامداران عمده استقبال بسیار خوبی از ایناعلام قیمت اوراق اختیار فروش تبعی در دومین روز انتشار
اعلام قیمت اوراق اختیار فروش تبعی در دومین روز انتشار تهران - ایرنا - قیمت اوراق اختیار فروش تبعی برای عرضه در بورس اوراق بهادار در روز جاری یکشنبه و در دومین روز انتشار اعلام شد به گزارش روز یکشنبه ایرنا بر همین اساس این اوراق برای شرکت مخابرات ایران به ارزش 86 ریال گسترش نفمعاون بازار شرکت بورس خبر داد استقبال از ابزار اوراق اختیار فروش تبعی/ 32 میلیون سهم در بورس تهران بیمه شد
معاون بازار شرکت بورس خبر داداستقبال از ابزار اوراق اختیار فروش تبعی 32 میلیون سهم در بورس تهران بیمه شدمعاون بازار شرکت بورس از استقبال بیسابقه سرمایهگذاران از ابزار اوراق اختیار فروش تبعی در بورس اوراق بهادار تهران خبر داد و گفت بیش از 32 میلیون سهم در بورس تهران بیمه شد عثبت سفارش اوراق اجاره بوتان به قیمت بازار در فرابورس ایران
از فردا به مدت 3 روز ثبت سفارش اوراق اجاره بوتان به قیمت بازار در فرابورس ایران تهران - ایرنا - پذیره نویسی اوراق اجاره بوتان به قیمت بازار و به شیوه ثبت سفارش از فردا دوشنبه در فرابورس ایران آغاز می شود به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی فرابورس ایران شرکت واسط مالی تیبازار در انتظار ورود اوراق اختیار فروش تبعی شرکت فرابورسی ذوب آهن
در راه فرابورس بازار در انتظار ورود اوراق اختیار فروش تبعی شرکت فرابورسی ذوب آهن با انتشار اطلاعیه رسمی معاونت بازار عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۸ شرکت در بورس تهران آغاز شد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با انتشار اطلاعیه رسمی عرضه اوراق اختیار فروش تبعی 28 شقیمت اوراق اختیار فروش تبعی در سومین روز انتشار
قیمت اوراق اختیار فروش تبعی در سومین روز انتشار تهران - ایرنا - قیمت اوراق اختیار فروش تبعی برای عرضه در بورس اوراق بهادار روز جاری دوشنبه و در سومین روز انتشار اعلام شد به گزارش روز دوشنبه ایرنا قیمت اوراق اختیار فروش تبعی برای عرضه در بورس اوراق بهادار امروز و در سومین روز عقیمت اوراق اختیار فروش تبعی در دومین روز انتشار
در دومین روز انتشار قیمت اوراق اختیار فروش تبعی در دومین روز انتشار دیروز و در نخستین روز از عرضه اوراق اختیار فروش تبعی سهام در بورس اوراق بهادار 32 میلیون و 852 هزار و 329 برگه از این اوراق به ارزش دو میلیارد و 996 میلیون ریال خریداری شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگارااوراق اختيار فروش تبعي، يکي از بهترين ابزارهاي بازار سرمايه
۷ تير ۱۳۹۳ ۱۳ ۲۱ب ظ نماينده مجلس شوراي اسلامي اوراق اختيار فروش تبعي يکي از بهترين ابزارهاي بازار سرمايه اوراق اختيار فروش تبعي سهام يکي از بهترين ابزارهايي است که طي سالهاي اخير وارد بازار سرمايه شده است به گزارش خبرگزاري موج محمد حسننژاد عضو کميسيون اقتصادي مجلس با بيفروش خوراکیها 15درصد زیر قیمت بازار در نمایشگاههای طرح ضیافت
با هدف تنظیم بازار صورت می گیرد فروش خوراکیها 15درصد زیر قیمت بازار در نمایشگاههای طرح ضیافت خبرگزاری پانا نمایشگاه طرح ضیافت به مناسبت ماه مبارك رمضان از چهارم تیرماه لغایت ششم مرداد ماه در سراسر كشور برگزار خواهد شد ۱۳۹۳ شنبه ۳۱ خرداد ساعت 16 06 به گزارش خبرگزاری پانا ایفروش سیمان کشور با قیمتی پایینتر از بازارهای جهانی
چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۵ رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان اصفهان گفت با وجود آنکه قیمت سیمان در بازارهای جهانی 100 دلار است سیمان مرغوب ایران با رقم میان 40 تا 70 دلار مبادله میشود و با این حساب از سهم صادرات جهانی چیز در خوری نصیب صادرکنندگان سیمان ایران نمیشود بهبا افزایش تعداد فروشنده ها،بازار مسکن کمی رونق گرفت/بعضی فروشنده هاقیمتهای پرت روی ملک شان می گذارند
با افزایش تعداد فروشنده ها بازار مسکن کمی رونق گرفت بعضی فروشنده هاقیمتهای پرت روی ملک شان می گذارند اقتصاد > مسکن - روزنامه دنیای اقتصاد نوشت تا یک ماه گذشته اکثر مالکان منتظر روشن شدن وضعیت قیمت در بازار مسکن بودند و به همین علت از عرضه واحد خود به بازار فروش خودتوزیع و فروش کالاهای فاقد علامت استاندارد در بازارهای اردبیل ممنوع شد
توزیع و فروش کالاهای فاقد علامت استاندارد در بازارهای اردبیل ممنوع شد اردبیل - ایرنا - مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اردبیل از ممنوعیت توزیع و فروش کالاهای فاقد علامت استاندارد در بازارهای استان خبر داد به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از اداره کل استاندارد اردبیل ه-
اقتصادی
پربازدیدترینها