تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833212961
خشونت کلامی علیه زنان در قوانین
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خشونت کلامی علیه زنان در قوانین
در قانون مجازات اسلامی توهین به افراد جرمانگاری شده است، اما به نظر میرسد خشونتهای کلامی به خوبی قابل اثبات در قالب جرم توهین نیست. اینکه به دلیل زن بودن به کسی برچسب «بیعرضه» بودن را بزنند در قانون به خوبی بهعنوان توهین متصور نشده است.
کد خبر: ۴۱۲۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸ - 01 July 2014
«برو خانم، تو عرضه نداری»، «من از اول هم مخالف همکاری با زنها بودم»، «اصلا خانمها را چه به این کارها»؛ اینها کلیشههایی است که به کرات گاه به خودمان یا هزاران زن دیگر گفته میشود.
به گزارش شهروند، این بدیهی است که شکل و نوع خشونت در جامعه کنونی کشورمان تغییر یافته و وارد عصر جدیدی از خشونتهای موجود علیه زنان شدیم. خشونتهای کلامی که شاید به جرأت بتوان آن را فرزند ناخلف خشونت علیه زنان دانست. در شرایطی که این نوع خشونت هر روز در محیط خانواده، چه در محیط کاری، چه در سطح دانشگاه و... درحال زاد و ولد است قوانین کشور ما در قبال این خشونتها چه مسئولیتی دارند؟ مگر نه اینکه قانون اساسی بهعنوان قانون عالی کشور در برابر آحاد ملت مسئول است؟ مگر بارها و بارها مسئولان و حقوقدانان بر مدرن بودن قانون اساسی کشورمان تأکید نداشتهاند؟
در قانون مجازات اسلامی توهین به افراد جرمانگاری شده است، اما به نظر میرسد خشونتهای کلامی به خوبی قابل اثبات در قالب جرم توهین نیست. اینکه به دلیل زن بودن به کسی برچسب «بیعرضه» بودن را بزنند در قانون به خوبی بهعنوان توهین متصور نشده است. آن هم درحالیکه به علت کثرت خشونتهای کلامی جرم انگاری خشونتها علیه زنان ضروری به نظر میرسد. باید تبیین شود که خشونت به چه معناست و چه انواعی دارد. زنان در محیط کار شاهد توهینهای مختلف هستند که شاید در شکایت از خشونتکننده کوتاهی کردهاند. با این همه نمیتوان نوع خشونت کلامی را از مصادیق توهین و فحاشی برشمرد. در قانون حفظ حقوقشهروندی، حق کشف و تعقیب جرم بهعنوان یکی از حقوق برشمرده برای افراد به حساب آمده است، اما مشخص نیست که این اصل چقدر در مورد این دسته از رفتارهای نامتعارف صدق میکند؟
علاوه بر قانون اساسی در سطح محیط کار هم به نظر میرسد کمیتههای انضباطی یا حراست درقالب رسیدگی به شکایات و تخلفات وجود دارد، اما اینکه این کمیتهها تا چه اندازه به شکایات زنان در این موضوع رسیدگی میکنند، اهمیت ویژهای دارد.
با این حال بیاعتنایی به اصول قانون اساسی در سطح اجرایی در کشور رایج است و خلأ قانونی زیادی در رابطه با خشونت کلامی علیه زنان دیده میشود، اما پیشگیری از جرم، همیشه بهتر از جرمانگاری بوده است. اگر علت وقوع رفتار نامتعارف پیدا شود، چه بسیار جرایم بالقوهای که در همان مرحله سرکوب شود و بالفعل نشود. در ادارات و موسسات دولتی و حتی غیردولتی، چه بهتر که نهادی تحتعنوان «آموزش اخلاقحرفهای» تأسیس شود و از همان ابتدا به کارکنان حسنمعاشرت و برخورد بدون تبعیض آموزش داده شود. باید سوگندی که ماده ۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری به آن اشاره کرده، درحد همان سوگند باقی نماند و در عوض به افراد آموزش داده شود.
موضع قانون اساسی درباره خشونت علیه زنان
اصل دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در بند ۶ به صراحت بیان میکند که جمهوری اسلامی ایران نظامی است برپایه ایمان به کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توأم با مسئولیت او در برابر خدا. همه افراد در کرامت برابرند و هیچکس با هیچ حقی نمیتواند این کرامت را مخدوش کند، کرامتی که با نوعی نگاههای سلسله مراتب جنسیتی روزبهروز پایینتر میآید و باعث میشود مردان نسبت به زنها «با کرامتتر» شوند.
اصل بیستم قانون اساسی: همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت از قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلامی برخوردارند. قانون اساسی بهعنوان قانون عالی و ورای تمام قوانین عادی مسئول شناخته میشود در برابر تمام اعمالی که کرامت و ارزش والای انسان را پایین میآورد.
اصل بیستویکم قانون اساسی: این اصل دولت را موظف کرده است که حقوق زن را در تمام جهات با رعایت موازین اسلامی تضمین نماید. طبق بند یک این اصل باید زمینههای مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او ایجاد شود. منظور از کلمه «دولت» در این اصل، همان قوه مجریه است؛ اما در سالهای گذشته به رغم وجود این اصل، لایحهها و مصوبات دولت تحقیر شخصیت او را میطلبید و دایم بر گوشه گیرتر کردن روزبهروز آنها تلاش شد.
اصل بیستودوم قانون اساسی: اصلی که تعارض و تناقض قوانینی را که در جهت پایمال کردن حقوق زنان به تصویب میرسد نشان میدهد. طبق این اصل، حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.
اما خشونتهای کلامی سالهای اخیر به حیثیت زنان جامعه تعرض وارد و هر روز زن را به خاطر جنسیتش توبیخ و تحقیر کرد. خشونت از مهمترین مصادیق هتک حرمت و تعرض به حیثیت افراد است اما حقوق زنان در جامعه برخلاف قانون عالی کشورمان هر روز درحال لگدکوب شدن است.
منع خشونت علیه زنان در قوانین اداری
در ماده ۴ قوانین و مقررات طرح تکریم اربابرجوع در باب تدوين منشور اخلاقي سازمان در ارتباط با مردم، آمده است که دستگاههاي مشمول اين مصوبه موظفند نسبت به تهيه و تدوين منشور اخلاقي سازمان متبوع مشتمل بر مواردی با توجه به مباني اعتقادي و اخلاقي براي تثبيت رفتارهاي مناسب شغلي مورد انتظار جهت ارج نهادن و احترام به مردم اقدام نمايند که بند ب همین ماده بر رعايت ادب و نزاكت، عدالت و انصاف در ارايه خدمات خوب به مردم، همكاري و خوشبرخوردي تأکید کرده است.
خشونتهای کلامی علیه زنان را میتوان ازجمله مصادیق عدم رعایت ادب و نزاکت و عدالت و انصاف برشمرد. در ابتدای این قانون آمده که دستگاههای مشمول این مصوبه كليه وزارتخانهها، موسسات، شركتهاي دولتي و شركتهايي كه شمول قانون بر آنها مستلزم ذكر يا تصريح نام است و بانكها، شهرداريها، نهادهاي انقلاب اسلامي و ساير دستگاههايي كه به نحوي از بودجه عمومي دولت استفاده میكنند، شامل این قانون میشوند.
در قانون مدیریت خدمات کشوری و بهطور اخص در فصل ۳ این قانون که مربوط به حقوق مردم است، میتوان مواردی از این دست یافت. ماده ۲۵ این قانون، میگوید: «مدیران و کارمندان دستگاههای اجرایی، خدمتگزاران مردم هستند و باید با رعایت موازین اخلاق اسلامی و اداری طبق سوگندی که در بدو ورود اداء نموده و منشور اخلاقی و اداری که امضا مینمایند وظایف خود را به نحواحسن در راه خدمت به مردم و با در نظر گرفتن حقوق و خواستههای قانونی آنها انجام دهند.» در تبصره ۲ این قانون آمده که دستگاههای اجرایی میتوانند متناسب با وظایف و شرایط خاص دستگاه مربوط علاوه بر موارد فوق، مواردی را با رعایت منشور اخلاقی مصوب هیأت وزیران به آن اضافه نمایند.
به نظر میرسد هماکنون هم شرکتها و ادارات میتوانند با توجه به وضع درونی خود، مقررات ضد خشونت بهخصوص خشونتهای کلامی نسبت به زنان را در زمره قوانین و مقررات خود در قالب منشور اخلاقی وارد کنند. ماده ۴۲ این قانون شرایط عمومی استخدام در دستگاههای اجرایی را التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میداند. در بالا به چند اصل قانون اساسی درخصوص کرامت انسانی و اصول تساویخواه آن اشاره شده است و بیتوجهی به این مورد زیر پا گذاشتن و عدم رعایت قانون اساسی به حساب میآید. در کنار تمام این موارد، به نظر میرسد بهتر است ادارات دولتی و غیردولتی موظف به تدوین منشوری متناسب با خودشان شوند که این منشور پایبندی به نکات اخلاقی و عدم تحقیر و توهین را طلب کند. در کنار این موارد، در قانون رسیدگی به تخلفات اداری، به هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان اشاره میکند و بند ۳ این قانون، ایجاد نارضایتی در ارباب رجوع یا انجام ندادن یا تأخیر در انجام امور قانونی آنها بدون دلیل را از مصادیق واضح تخلف اداری میداند. همچنین بند ۴ این قانون به ایراد تهمت و افتراء و هتک حیثیت میپردازد. بند ۷ این قانون، به تبعیض یا اعمال غرض در اجرای قوانین و مقررات نسبت به اشخاص اشاره دارد. اگر مقررات اداری در قالب حسن معاشرت تدوین شود، شاید مقابل بسیاری از این بیاحترامیهای مانع ایجاد شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]
صفحات پیشنهادی
پايان دادن به خشونت عليه زنان و دختران در جهان
۸ تير ۱۳۹۳ ۸ ۳۰ق ظ سازمان ملل متحد خواستار شد پايان دادن به خشونت عليه زنان و دختران در جهان باباتونده اوسوتيمهين مدير اجرايي صندوق جمعيت ملل متحد بر ضرورت تلاش فوري براي پايان دادن به خشونت و تبعيض مبتني بر جنسيت در جهان تأکيد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج مدير اجراييخشونت علیه طبیعت باید متوقف شود
مشاور ارشد ریاست سازمان حفاظت محیط زیست کشور خشونت علیه طبیعت باید متوقف شود خبرگزاری پانا شهربانو امانی گفت با کتمان چالشهای محیط زیست در گذشته و انکار چالش ها در آینده نباید فرافکنی شود ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ خرداد ساعت 11 45 به گزارش خبرگزاری پانا شهربانو امانی در جمع بانوان ادقوانین حوزه زنان باید جامعنگر باشند
چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۱ دکتر ثریا مکنون مدرک دکترای خود در رشته تعلیم و تربیت کودکان را از دانشگاه ایلینوی آمریکا اخذ کرده است او پس ازبازگشت در دانشگاه تهران مشغول به کار شده است و تا حدود 14 سال در این دانشگاه مشغول تدریس بود در سال 64 رییس دانشگاه الزهرا س شد و در سبرگزاری سه نشست تخصصی با موضوع خشونت علیه کودکان
برگزاری سه نشست تخصصی با موضوع خشونت علیه کودکان تهران - ایرنا - سرپرست پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی از برگزاری سه نشست تخصصی دیگر با موضوع خشونت علیه کودکان در سال جاری 1393 خبر داد به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا محمد روشن روز سه شنبه در نخستین نشست تخصصی نقش رهبران دیسلسله نشست های نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان برگزار می شوند
سلسله نشست های نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان برگزار می شوند تهران- ایرنا- دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک از برگزاری 4 نشست نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان خبر داد مظفر الوندی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا گفت مرجع معاملین خشونت علیه مسلمانان در سریلانکا بازداشت شدند
عاملین خشونت علیه مسلمانان در سریلانکا بازداشت شدند تهران - ایرنا - پلیس سریلانکا روز شنبه از بازداشت عاملین اصلی خشونت اخیر علیه اقلیت مسلمان این کشور خبر داد به گزارش خبرگزاری فرانسه از کلمبو آتولا ویراسینگه بازرس ارشد پلیس سریلانکا گفت هشت عامل اصلی شورش ها علیه مسلمانان کهخشونتهای روزمره بوکوحرام علیه غیرنظامیان ادامه دارد 40 کشته در حمله افراد مسلح به 3 روستا در شمال نیجریه
خشونتهای روزمره بوکوحرام علیه غیرنظامیان ادامه دارد40 کشته در حمله افراد مسلح به 3 روستا در شمال نیجریهحمله یکشنبه شب افراد مسلح به سه روستا از توابع شهر شیبوک در شمال شرق نیجریه به کشته شدن دستکم 40 نفر و زخمی شدن دهها تن دیگر منجر شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبرخي تبعيضها عليه زنان نامريي است
برخي تبعيضها عليه زنان نامريي است ما تكليفمان با تبعيضهاي نوع اول مشخص است تلاش خود را هم ميكنيم با استعانت از اقتضائات مكان و زمان برپايه اجتهاد پويا و تعاملي كه با نهاد مرجعيت برقرار هم شده انشاءالله بتوانيم به هدفي برسيم كه غير از اين هم نيست كه سازگاري لازم را بين هنجضرورت بازنگری در قوانین طلاق براساس موازین اسلامی/ مهمترین پیامدهای اجتماعی طلاق برای زنان
اجتماعی خانواده و جوانان در گفتگو با مهر عنوان شد ضرورت بازنگری در قوانین طلاق براساس موازین اسلامی مهمترین پیامدهای اجتماعی طلاق برای زنان رئیس کارگروه پیشگیری از طلاق و آسیبهای تحکیم و تعالی خانواده قوه قضاییه با اشاره به افزایش آمار طلاق گفت بازنگری در قوانین مربوط به طلافشاگری زنانه، این بار علیه خلبان!
افشاگری زنانه این بار علیه خلبان دو خبرنگار نیوزیلندی مدعی شدند توانستهاند مصاحبهای اختصاصی با فائزه خانم مصطفی خان همسر زهاری احمدشاه خلبان پرواز ۳۷۰ هواپیمایی مالزی ترتیب دهند که میتواند ابعاد جدیدی از سرنوشت مرموز پرواز ۳۷۰ را فاش کند به گزارش سرویس وب گردی پایگاه اتصویر زنی با لباس عروس در تظاهرات زنان عراقی علیه داعش
تصویر زنی با لباس عروس در تظاهرات زنان عراقی علیه داعش زنان عراقی روز گذشته طی تظاهراتی در بغداد آمادگی خود برای جنگ با گروهک تروریستی داعش را اعلام کردند به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به گزارش جبهه جهانی مستضعفین زنان با سر دادن شعارهایی علیه این گروهک تروریستی و حامیمشاور سازمان محیط زیست کشور: خشونت علیه طبیعت متوقف شود
مشاور سازمان محیط زیست کشور خشونت علیه طبیعت متوقف شود شیراز - ایرنا - مشاور ارشد و مشاور اموربانوان رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان داشت همگام با ایجاد آتش بس خشونت در جهان بایستی خشونت علیه طبیعت نیز متوقف شود شهربانو امانی چهارشنبه در سفر خود به شهر شیراز در جمع بازنان و کودکان نیازمند اجرای قوانین، و حمایتهای اجتماعی
زنان و کودکان نیازمند اجرای قوانین و حمایتهای اجتماعی خبرگزاری پانا نماینده مردم ساوه و زرندیه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را راهکار توسعه همهجانبه کشور دانست ۱۳۹۳ يکشنبه ۱ تير ساعت 10 43 ایسنا نوشت شهلا میرگلوبیات منطقه مرکزی گفت پس از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتخطر گسترش خشونت پنهان معلمان علیه شاگردان با توسعه تکنولوژی!
خطر گسترش خشونت پنهان معلمان علیه شاگردان با توسعه تکنولوژی آیا راه دور شدن از آفت هایی چون تنبیه های بدنی و گاه تعرض و تجاوز به دانش آموزان در مدارس از آموزش همین اصول و پرداختن به خشونت های پنهان نمیگذرد که این قدر نسبت به آن بی تفاوت هستیم و گاهی به سادگی هرچه تمام تر به آنآمریکا و ژاپن در مورد همکاری علیه خشونتها در عراق توافق کردند
آمریکا و ژاپن در مورد همکاری علیه خشونتها در عراق توافق کردند تهران - ایرنا - وزرای خارجه آمریکا و ژاپن روز پنجشنبه توافق کردند که در مورد تضمین ایجاد ثبات و امنیت در عراق همکاری کنند به گزارش خبرگزاری کیودو ژاپن فومیو کشیدا وزیر خارجه ژاپن اعلام کرد که در تماسی تلفنی با جمشاور امور بانوان سازمان محیط زیست: خشونت علیه طبیعت متوقف شود
مشاور امور بانوان سازمان محیط زیست خشونت علیه طبیعت متوقف شود شیراز - ایرنا - مشاور ارشد و مشاور اموربانوان رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان داشت همگام با ایجاد آتش بس خشونت در جهان بایستی خشونت علیه طبیعت نیز متوقف گردد به گزارش خبرنگار ایرنا شهربانو امانی روز چهارشنتابش: طرح دیدگاههای مختلف، جلوی زیرزمینی شدن افکار را میگیرد/ اعمال محدودیت علیه زنان باعث تنش و تشنج در جا
تابش طرح دیدگاههای مختلف جلوی زیرزمینی شدن افکار را میگیرد اعمال محدودیت علیه زنان باعث تنش و تشنج در جامعه میشود یک نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم فراهم کردن فضای طرح دیدگاهها و تفکرات مختلف این امر را موجب جلوگیری از زیرزمینی شدن افکار دانست و در-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها