محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830115763
كاسبان اقتصاد دستوري مانع حركت دولت ميشوند
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: كاسبان اقتصاد دستوري مانع حركت دولت ميشوند
دموكراسي و اقتصاد آزاد دو روي يك سكهاند. اين حرف تازهاي نيست. فيلسوفان سياسي و متفكران اقتصادي دموكراسي و اقتصاد آزاد را لازم و ملزوم يكديگر میدانند. بدون اقتصاد آزاد شما هيچوقت نميتوانيد به دموكراسي واقعي دست پيدا كنيد.
کد خبر: ۴۱۲۴۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۶ - 01 July 2014
لیبرالیسم اقتصادی؛ یعنی حفظ آزادی اقتصادی و دفاع از حریم مالکیت خصوصی و سرمایهداری و دخالت حداقلی دولت بر فعالیتهای اقتصادی افراد یا عدم دخالت دولت و هر عامل خارجی در اقتصاد افراد.
دكتر موسي غنينژاد در گفتوگو با آرمان ميگويد بسياري از مسئولان نظام به لحاظ فكري ليبراليسم اقتصادي را پذيرفتهاند و درجهت آن حركت ميكنند. او اظهار میکند که «طي 35 سال پس از انقلاب اسلامي اقتصاد رقابتی در اسناد بالادستي جایگاه مناسبی پیدا کرد اما این تحول در اندیشه بهطور رضایتبخشی به عمل درنیامد».
برخي خصوصيسازيهاي صورتگرفته در ساليان گذشته را دستور اقتصاد آزاد تلقي ميكنند. بهعنوان يكي از حاميان بحث اقتصاد آزاد اين ادعا را قبول داريد؟ چه رابطهاي است ميان خصوصيسازيهاي صورتگرفته و اقتصاد آزاد؟
معتقدم بسياري از واگذاريهاي صورتگرفته خصوصيسازي واقعي نبودند. بهخصوص در دولتهاي نهم و دهم خصوصيسازي بهمعناي واقعي آن صورت نگرفت. طبق گزارش مركز پژوهشهاي مجلس كه قريب به يك سال پيش منتشر شد كمتر از 13 درصد واگذاري صورت گرفته در دولتهای نهم و دهم به معناي واقعي در اختيار بخش خصوصي واقعي قرار گرفته است. البته تصور من اين است که رقم واقعی بسیار کمتر از اینهاست. ذكر اين نكته لازم است که بخش مهمی از واگذاريهاي صورتگرفته در دو دولت نهم و دهم مربوط به «رد ديون» دولتي بوده است. به اين معنا كه دولت بخشي از بدهيهاي خود را به نهادهاي عمومي و دولتي ديگر مانند بانكها،صندوقها، تاميناجتماعي و بسياري از نهادهاي دولتي ديگر واگذار كرده است. در دولت گذشته نام اين عمل را خصوصيسازي گذاشته بودند. من نظر شما را پيرامون اينكه در دولتهاي نهم و دهم خصوصيسازي صورت گرفته است، رد ميكنم. براي اثبات اين ادعا كافي است بدانيم بسياري از منابعي كه واگذار شدهاند هنوز داراي مديريت دولتي هستند. بنابراين ما در طول ده سال اخير خصوصيسازي بهمعناي واقعي كلمه نداشتيم.
چرا خصوصيسازي بهمعناي واقعي كلمه نداشتيم، آيا دولت و مجريان نميخواستند، چه عواملي موجب شد واگذاريها بيشتر شبهدولتي باشد؟
ما نميتوانستيم خصوصيسازي بهمعناي واقعي كلمه داشته باشيم زیرا در طي سالهاي اخير فضاي كسب و كار به شدت محدودتر شد.
دليل شما براي اثبات اين ادعا چيست؟ دولتمردان 8 سال گذشته اين نظر را قبول ندارند؟
معتقدم مقررات و مداخلات دولت در بازارها بيشتر از گذشته شد. به يك معنا ما از يك طرف بهصورت ظاهري آمديم خصوصيسازي را گسترش داديم و از طرف ديگر اقتصاد ما از آزادسازي دورتر شد. درواقع اقتصاد ایران نسبت به قبل دستوريتر از گذشته شد. اگر به نظام پولي و بانكي يا در ساير زمينهها مانند كشاورزي و... به آمارهاي واقعي بنگريد، متوجه ميشويد كه مداخلات دولت در بازار بيش از گذشته شده است. در شرايطي كه آزادي اقتصادي كمتر يا محدودتر ميشود امكان رشد بخش خصوصي به همان نسبت كاهش پيدا ميكند. اگر در چنين شرايطي واضح است كه يا واگذاري بهدرستي صورت نميپذيرد يا هدف اين واگذاريها كه افزايش كارايي و رقابت در اقتصاد است حاصل نميشود. بنابراين اعتقادم اين است كه ما هيچگاه در دولتهاي نهم و دهم به سمت آزادسازي اقتصادي حركت نكردهايم.
اجازه دهيد به بحث ريشهايتري بپردازيم. چه لزومي دارد اقتصاد ايران به سمت آزادسازي حركت كند؟ آيا اين تجويز دواي دردهاي اقتصاد ماست؟
هميشه طرفدار اقتصاد آزاد يا اقتصاد رقابتي بودم چون معتقدم هيچ كشوري نميتواند بدون روي آوردن به اقتصاد رقابتي رشد پایداری داشته باشد. بنابراين در مورد ايران هم همين اعتقاد را دارم.
در طول 30 سال گذشته ما به سمت اقتصاد آزاد حركت كردهايم. اگر سياستهاي اتخاذشده درجهت اقتصاد آزاد بوده پس چه نسبتي است ميان اقتصاد ايران و اقتصاد آزادي كه شما تعريف كرديد؟
بعد از پايان جنگ تحميلي اقدامات جدي براي حركت كشور به سمت اقتصاد آزاد انجام شد. اما اين اقدامات با افت و خيز شديد و يا به تعبيري با نوسانات بسيار روبهرو بود. هر دولتي در ايران رویکرد خاص خود را داشت. حركتي كه پس از پايان جنگ آغاز شده بود خوب بود اما دردورهاي بعدي ناكام ماند. ما در كمتر دورهاي شاهد انسجام دروني دولتها بوديم، شايد اين امر يكي از عواملي بوده كه مانع حركت پیوسته ما به سمت اقتصاد آزاد بهمعنای واقعی میشد. ما به سمت اقتصاد آزاد حركت كرديم اما از صلابت و انسجام کافی برخوردار نبود. به يك معنا ميتوان گفت حركت ما به سمت اقتصاد آزاد، با گامهاي لرزان و به صورت رفت و برگشتي صورت گرفته است. بنابراين نتيجه ملموس و رضایتبخشی حاصل نشد. در برنامه سوم توسعه گام بسياري جدي در جهت اقتصاد بازار برداشتيم اما در پايان برنامه سوم كه مجلس هفتم بر سر كار آمد، روند حركت اقتصاد ايران بهواسطه تصميمات قوه مقننه با مشكل روبهرو شد. مجلس هفتم و دولتهاي نهم و دهم با يك دوربرگردان روند حركت كشور را به سمت اقتصاد آزاد متوقف كردند. به لحاظ فكري و انديشهاي در تمام برنامههاي 5سالهاي كه دولتها تدوين كرده بودند؛ انديشه اقتصاد آزاد کم و بیش حاكم بود. انديشه اقتصاد آزاد يا رقابتي حتي در تدوين سند چشمانداز 20 ساله كشور هم ديده ميشد. اينكه بسیاری از دولتمردان به انديشه اقتصاد رقابتي روی آوردند به معناي پيشرفت مهمي است. بنابراين به لحاظ تفكر و انديشه هيچ محدوديتي براي اجرا و پيشبرد ايده اقتصاد آزاد وجود ندارد. برخي دولتمردان در حرف و تئوری با رقابتي بودن اقتصاد ايران مشكلي ندارند اما اين امر درعمل اتفاق نيفتاده است. طي 35 سال پس از انقلاب اسلامي اقتصادرقابتی در اسناد بالادستي جایگاه مناسبی پیدا کرد اما این تحول در اندیشه بهطور رضایتبخشی به عمل درنیامد.
اينكه ميگوييد برخي از مديران طبق اسناد بالادستي عمل نكردند بدان معناست كه اعتقادي به اقتصاد آزاد و رقابتي نداشتند؟ اگر واقعا به لحاظ انديشهاي با اقتصاد ليبرالي موافق بودند پس بايد درجهت آن حركت ميكردند؟
برخي از مديران به ظاهر اقتصاد آزاد را پذيرفته بودند. اما در عمل برخلاف آنچه نشان ميدادند، عمل كردند. عملكرد این مديران در طول8 سال گذشته اينگونه بود. در ظاهر اسناد بالادستي و طرحهاي توسعه را پذيرفتند اما در عمل كار ديگري كردند. مثال مشخص آن همين بحث خصوصيسازي است. تبصرهاي را به آن اضافه كردند به نام سهام عدالت، از طرف ديگر واگذاريها بهصورت كاملا صوري انجام ميشد، صوري به اين معنا كه تقريبا اكثر واگذاريها به بخش خصوصي واقعي انجام نشد. به هر حال در دولتهای نهم و دهم در ظاهر ميگفتند كه ما طرفدار اقتصاد رقابتي هستيم اما همانطور كه گفتم عملا کار دیگری میکردند.
خيليها ميگويند درآمد نفتي در اقتصاد ايران يكي از موانع توسعه است، اين امر را قبول داريد؟ آيا درآمد نفتي به خودي خود عامل فساد نيز هست؟
نفت مانند يك چاقوي جراحي است كه دو كاربرد مفيد و مضر دارد، شما ميتوانيد به يك بيمار كمك كنيد و يا اينكه با آن يك نفر را به قتل برسانيد. نفت به خودي خود، نه عامل خوشبختي است و نه عامل بدبختي. نحوه استفاده از اين ثروت است كه به ما كمك ميكند راه توسعه را درپيش بگيريم. تقصيرها را به گردن نفت انداختن كاردرستي نيست. مقصر اصلي در بحث نفت خود انسانها و انديشه نادرست مديران در استفاده از اين منبع است. نفت و درآمدهاي حاصل از آن ميتواند بالقوه در خدمت جامعه باشد اما اگر استفاده درستی از آن صورت نگیرد، میتواند نتیجه عکس دهد.
برخي معتقدند كه براي حركت به سمت اقتصاد آزاد ما نياز به تشكلها و نهادهاي مدني داريم، اين امر را قبول داريد؟ وجود تشكلها و نهادهاي مدني را تا چه حد موثر ميدانيد؟
تشكلها و نهادهاي مدني مهم هستند اما باید در جایگاه درست خود تعریف شوند. این تشكلها نباید به ابزاري براي اجراي منويات سياسي تبدیل شوند. ما نبايد اين اشتباه را انجام دهيم. اكنون متاسفانه در برخي از موارد دولت مدعي ميشود كه ميخواهد وظايف قيمتگذاري را به اصناف واگذار نمايد. اين طرز فكر خطرناك است به هيچ وجه دولت حق ندارد در اقتصاد آزاد دست به قيمتگذاري كالا و خدمات بزند. اگر چنين اتفاقي رخ دهد ما از اصول اقتصاد آزاد دور ميشويم. آن چيزي كه قيمت را درنهايت تعيين ميكند وضعيت رقابتي بازار است. از سوی دیگر، اصناف هم حق ندارند قيمت تعيين كنند. اينگونه اقدامات و تصورات اقتصاد آزاد را به يك اقتصاد دولتي- صنفي تبديل ميكند. اصناف معمولا با دولت همراستا شده و به نوعي جلوي حركت اقتصاد آزاد را ميگيرند يا قدرتهاي سياسي از فرصت اصناف بهره ميگيرند و منويات خود را عملی میکنند. برخيها متاسفانه تصور ميكنند كه اگر اصناف را بر اقتصاد حاکم كنند به رشد اقتصادي و بازار رقابتي كمك ميكنند درحالي كه به هيچ وجه اينگونه نيست. قدرت تنظيم بازار را به اصناف و تشكلها دادن كاری نادرست و خطرناك است. متاسفانه كساني كه اين حرفها را ميزنند، آگاهي درستي نسبت به مسائل اقتصادي ندارند.
اكنون كه يك سال از آغاز دولت يازدهم ميگذرد، روند حركت اين دولت به چه صورت است؟ آيا ما به سمت ليبراليسم اقتصادي در كشور حركت كردهايم؟
عملكرد دولت تاكنون به طور كلي مثبت بوده. بازگردادن ثبات به متغيرهاي اقتصاد کلان یعنی جلوگیری از تلاطم ارزی و كنترل تورم دو دستاورد مهم دولت يازدهم در عرصه اقتصادي است. اما اشكالي كه من در سياستهاي این دولت ميبينم بهطور کلی مربوط به سياستهاي آزادسازي است. کنترل قیمتها در همه بازارها کماکان ادامه دارد و این مانع بزرگی برای حرکت در جهت اقتصاد رقابتی است.
با توجه به اقدامات دولت يازدهم، ديد شما نسبت به آينده اقتصاد ايران چگونه است؟ تا چه حد ميتوانيم بگوييم اقتصاد ايران به سمت آزادسازي حركت كرده است؟
من آدم خوشبيني هستم. اعتقاد دارم در مجموع متوجه اين موضوع مهم شدهايم كه نظام اقتصادي پويا نظام اقتصادي بر پايه رقابت است. اغلب مسئولان رده بالاي كشور هم به اين نتيجه رسيدهاند و در اين جهت تلاش ميكنند. البته بايد بگوييم كه مشكلاتي هم پيش روي دولت يازدهم است؛ عدهاي كه كاسبان اقتصاد دستوري هستند، مسلما دولت يازدهم را با مشكل روبهرو ميكنند و حركت كشور به سمت اقتصاد پويا را مانع ميشوند.
برخي معتقدند دموكراسي ميتواند زمينهساز ايجاد اقتصاد آزاد باشد؟ آيا شما هم همين عقيده را داريد كه كه بدون اقتصاد آزاد رسيدن به مردمسالاري امكانپذير نيست؟
دموكراسي و اقتصاد آزاد دو روي يك سكهاند. اين حرف تازهاي نيست. فيلسوفان سياسي و متفكران اقتصادي دموكراسي و اقتصاد آزاد را لازم و ملزوم يكديگر میدانند. بدون اقتصاد آزاد شما هيچوقت نميتوانيد به دموكراسي واقعي دست پيدا كنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
مجلس اختیارات خوبی به دولت برای رهایی از رکود اقتصادی داده است
رییس کمیسیون بودجه مجلس مجلس اختیارات خوبی به دولت برای رهایی از رکود اقتصادی داده است شیراز - ایرنا- رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به رکود حاکم بر اقتصاد کشور گفت مجلس اختیارات خوبی را به دولت برای رهایی از این رکود داده است به گزارش ایرنا غلامرضا تدولت یازدهم و رشد اقتصادی
دولت یازدهم و رشد اقتصادی بانک مرکزی در اطلاعرسانیهای خود درباره وضع شاخصهای کلان اقتصادی کشور نماگرهای مربوط به 9ماهه سال 92 را منتشر کرد یکی از برجستهترین نکات این نماگرها وضع رشد اقتصادی کشور به عنوان یک شاخص کلیدی و حیاتی است براساس استانداردهای آماری رشد اقتصادی در کدستور جهانگیری برای جلوگیری از فساد در حوزه پولی/ ارائه گزارش بانکی اقتصادمقاومتی به دولت
اقتصادی بانک - بیمه بورس سیف به مهر اعلام کرد دستور جهانگیری برای جلوگیری از فساد در حوزه پولی ارائه گزارش بانکی اقتصادمقاومتی به دولت رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه در تقسيم کار صورت گرفته توسط معاون اول رياست جمهوري در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تدوين سياستهاي پولي و ادولت تدبیر و امید به دنبال تقویت جایگاه تولید و رونق اقتصادی است
رییس اتاق بازرگانی ایلام دولت تدبیر و امید به دنبال تقویت جایگاه تولید و رونق اقتصادی است ایلام- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایلام گفت دولت تدبیر و امید نشان داده که به دنبال تقویت جایگاه تولید و رونق اقتصادی است به گزارش ایرنا شعبان فروتن روز دوشنبه دراصناف نقشی مهم دراجرای موفق برنامه های اقتصادی دولت دارند
اصناف نقشی مهم دراجرای موفق برنامه های اقتصادی دولت دارند بوشهر- ایرنا - فرماندار دشتی گفت اصناف و بازیاران جایگاه ویژه ای در رونق اقتصادی دارند و نقش آنها دراجرای موفقیت آمیز برنامه های اقتصادی دولت برجسته است به گزارش ایرنا غلامرضا مهرجو روز دوشنبه در نشست با مسوولان اتحادیهواکاوی دلایل افت شاخص بورس/2 خرازی: ۴ پیششرط بازگشت رونق و خروج از رکود بورس/ لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت
واکاوی دلایل افت شاخص بورس 2خرازی ۴ پیششرط بازگشت رونق و خروج از رکود بورس لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولتیک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه حمایتهای عملی کل اعضای اقتصادی کابینه دولت یکی از پیششرطهای بازگشت بازار به رونق است گفت تیم اقتصادی دولت باید یک فرماندهی واحدولت های رانتیر و اقتصاد مقاومتی
دولت های رانتیر و اقتصاد مقاومتیدر اقتصاد مقاومتی به دلیل عدم وابستگی به درآمدهای خارجی از شدت تأثیر پذیر ی از نظام بین الملل و تصمیمات سازمان ها و تحولات سیاسی – اقتصادی دیگر کشورها به طور قابل توجهی کاسته خواهد شد بخش دوم و پایانی 3-5-4-نظریه بلای منابع نظریه ی دیگری که درچکیده مهمترین اخبار اقتصادی امروز پنج راهکار ارائه شده به دولت برای خروج از رکود/ حجم ذخایر ارزی ایران در رتبه
چکیده مهمترین اخبار اقتصادی امروزپنج راهکار ارائه شده به دولت برای خروج از رکود حجم ذخایر ارزی ایران در رتبه ۲۶ جهان رایزنی برای کاهش قیمت مسکن مهراطلاعیه بانک مرکزی مبنی بر میانگین تورم خردادماه 27 ۷ درصد سرمایه سهامداران بورسی در معرض خطر تلاشهای دولت آمریکا برای جاسوسی ازلیلاز: برای مقابله با فساد نیازمند کوچک کردن تصدی دولت در اقتصاد هستیم
لیلاز برای مقابله با فساد نیازمند کوچک کردن تصدی دولت در اقتصاد هستیم تهران-ایرنا- سعید لیلاز اقتصاددان با اشاره به اینکه همکاری میان قوا برای مبارزه با فساد شرط لازم است اما کافی نیست گفت برای مقابله با فساد نیازمند کوچک کردن تصدی و دخالت دولت در اقتصاد کشور هستیم سعید لیلاآقامحمدي: اقتصاد مقاومتي با دولت پاسخگو محقق ميشود
آقامحمدي اقتصاد مقاومتي با دولت پاسخگو محقق ميشود دكتر علي آقامحمدي عضو و رئيس كميسيون علمي - راهبردي مجمع تشخيص مصلحت نظام با تشريح برخي اهداف و ملزومات اقتصاد مقاومتي گفت لازمه تحقق اقتصاد مقاومتي پاسخگو كردن دولت است و دولت به معناي رئيسجمهور نيست دكتر علي آقامحمدي عضهزاران نفر به سياستهاي اقتصاديدولت فرانسه اعتراض کردند
در پی ادامه تظاهرات مردمی هزاران نفر به سياستهاي اقتصادي دولت فرانسه اعتراض کردند در فرانسه هزاران نفر عليه سياستهاي اقتصادي دولت تظاهرات کردند به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني پرس تي وي اعتصاب و تظاهرات کارمندان بخش راه آهن فرانسه همچنرئیس امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت تصریح کرد موانع حرکت در اقتصاد مقاومتی برای ۳ میلیون واحد صنفی/برنامه م
رئیس امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت تصریح کردموانع حرکت در اقتصاد مقاومتی برای ۳ میلیون واحد صنفی برنامه مدونی برای توسعه اصناف نداریمرئیس امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت با بیان موانع حرکت در اقتصاد مقاومتی برای ۳ میلیون واحد صنفی گفت برنامه مدون برای توسعه اصناف نداریمیک فعال اقتصادی: افزایش درآمد سرانه و رفاه نیازمند همراهی بخش خصوصی با دولت است
یک فعال اقتصادی افزایش درآمد سرانه و رفاه نیازمند همراهی بخش خصوصی با دولت است تبریز - ایرنا - رییس انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی گفت افزایش درآمد سرانه و رفاه نیازمند همراهی بخش خصوصی با دولت است سید باقر شریف زاده عصر روز شنبه در نشست کمیسیون تشکل های اتاق بازرگانی صنایتاکید رئیسجمهور بر اولویتهای دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی
تاکید رئیسجمهور بر اولویتهای دولت در اجرای اقتصاد مقاومتیتاریخ انتشار يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۰۴ جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی امروز - یکشنبه - به ریاست حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی و با حضور اعضای ستاد برگزار شد روحانی در این جلسه با تاکید بر اهتمام دولت در اجاستاندار ایلام: دولت تدبیر و امید تاکید جدی بر گسترش پیوندهای اقتصادی با عراق دارد
استاندار ایلام دولت تدبیر و امید تاکید جدی بر گسترش پیوندهای اقتصادی با عراق دارد ایلام - ایرنا - استاندار ایلام گفت دولت تدبیر و امید تاکید جدی بر گسترش پیوندهای اقتصادی بازرگانی و فرهنگی با کشور عراق دارد به گزارش ایرنا محمدرضا مروارید عصر دوشنبه در نشست توسعه صادرات غیرنفیک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فارس عنوان کرد لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت/افزایش هزینه تولید با تغییر
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فارس عنوان کردلزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت افزایش هزینه تولید با تغییر حاملهای انرژیکارشناس بازار سرمایه گفت تیم اقتصادی دولت باید به صورت هماهنگ و زیرنظر رئیس جمهور اقدام کند و در حال حاضر هزینه تولید با افزایش تولید حاملهای انرژی افزایشمعاون استاندار کرمان: رفع مشکلات اقتصادی در راس برنامه های دولت است
معاون استاندار کرمان رفع مشکلات اقتصادی در راس برنامه های دولت است کرمان - ایرنا - معاون برنامه ریزی استاندار کرمان گفت رفع مشکلات اقتصادی جامعه در راس برنامه های دولت تدبیر و امید است و دولت بر این مهم اصرار دارد به گزارش ایرنا محمدرضا فتوت روز سه شنبه در آیین تودیع و معار-
اقتصادی
پربازدیدترینها