تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826843884




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان ناتمام تخریب پوشش گیاهی در مناطق کشور


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
داستان ناتمام تخریب پوشش گیاهی در مناطق کشور
توسعه ناموزون و چرایی بی‌رویه دام پوشش گیاهی بسیاری از مناطق کشور را تخریب کرده است منطقه شکار تیراندازی ممنوع الموت نیز از این قاعده مستثنی نیست.


به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران منطقه شکار تیراندازی ممنوع‌الموت در شمال استان قزوین و همجوار سه استان البرز مازندران و گیلان قرار دارد این منطقه از تنوع زیستی قابل توجهی برخوردار اسیت بر اساس مطالعات و تحقیقات صورت گرفته 7 تیپ گیاهی مشتمل بر 280 گونه گیاهی در منطقه شکار تیراندازی ممنوع الموت و عوامل اکولوژیک حاکم بر آن باعث شده تنوع گونه‌ای بالایی در پوشش گیاهی دیده شود خارشتر، گون، جوموشک، گل گندم، علف هفت‌بند، اسفناج وحشی، شبدر، کلاه میرحسن، بومادران، بابونه و... با تراکمهای مختلف وجود دارد حسین مظفری معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست قزوین گفت: مراتع منطقه شکار تیراندازی ممنوع‌الموت شامل مراتع درجه یک، دو سه است مراتع خیلی خوب عموما در قسمتهای شمال شرقی واقع شده‌اند مراتع فقیر اغلب در قسمت شرقی و جنوب شرقی واقع شده‌اند.

وی افزود:پراکندگی جنگلها در این منطقه به گونه‌ای است که در قسمتهای شمالی،شمال شرقی و شمال غربی به صورت توده‌های نیمه‌انبوه و به ندرت کله‌ای کوچک انبوه قابل مشاهده هستند و در قسمتهای مرکزی توده‌های کم تراکم و پراکنده وجود دارد.

وی ادامه داد: عمده‌ترین گونه‌های درختی و درختچه‌ای منطقه ارس، بادام کوهی، زالزالک و شیر خشت است در حالیکه گونه های مانند شیردار، کیلمم، افرا، گلابی وحشی، سیب وحشی، ازگیل ، زبان گنجشک، سیاه‌ال، ال‌اسبیف افورا و ... نیز در توده‌های جنگلی و یا به صورت لکه‌های پراکنده دیده می‌شوند.

همچنین گونه بادام یکی دیگر از گونه‌های باارزش منطقه است گونه‌ سیاه تلوک از نشانه‌های اراضی تخریب یافته محسوب می‌شود در مسیر آوه ویرک به امرودک در رودبار الموت در محدوده‌ای به وسعت حدود 734 هکتار به صورت تیپ دیده می‌شود.

وی با اشاره به گون‌های گیاهی با ارزش ویژه درمنطقه که شامل گیاهان دارویی است تصریح کرد:مهمترین این گیاهان عبارتند از: آویشن، چای کوهی ، گاوزبان ، ختمی، گل بنفشه، شیرین بیان، بومادران، پرسیاوشان، بارهنگ، مریم نخودی، زیره، گلپر، کالوتی، ریواس و پنیرک هستند.

مظفری با تاکید بر عوامل تاثیرگذار بر روی پوشش گیاهی منطقه خاطر نشان کرد: بروز آتش سوزیهای عمدی، غیر عمدی یکی از محدودیتهای حفظ و گسترش جنگلها و مراتع است به خصوص در فصول گرم که خشکی و حرارت عامل حساسیت بیشتر پوشش گیاهی نسبت به آتش است همچنین چرای بیش از حد دام به ویژه در خارج از فصل چرا و دام بیشتر ازظرفیت منطقه تخریب ناشی از عواملی توسعه ناموزون و عدم رعایت حقا؟ های زیست محیطی از عواملی تاثیرگذار بر پوشش گیاهی منطقه است.

گفتنی است با توجه به موارد مذکور و نقش پوشش گیاهی درجلوگیری از فرسایش، حفظ منابع‌ آبی تامین نیاز اولیه گونه‌های گیاه‌خوار غنای ژنتیکی تدوین برنامه جامع حفاظت از پوشش گیاهی درمنطقه با مشارکت دستگاههای ذیربط ضروری به نظر می‌رسد./گزارش از هراتیان

انتهای پیام






تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن