واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
از خودروهای 300 میلیونی تا درماندگی برای تسهیلات 100 میلیونی سنندج - ایرنا- خودروهای 300 میلیون تومانی برخی از صاحبان واحدهای صنعتی و ویلاهای آنان از یک سو و درخواست و اصرار این افراد برای اعطای وام 100 میلیون تومانی سوژه نشست خبری سخنان سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست خبری سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در دومین روز از ماه مبارک رمضان با حضور دو معاون صنعت و معدن و جمعی از خبرنگاران در آستانه روز صنعت و معدن در سنندج برگزار شد.
محمد پورنگ سرپرست این سازمان در این نشست به تشریح وضعیت صنعت و معدن استان کردستان پرداخت و گفت: صاحبان برخی از واحدهای صنعتی استان کردستان در حالی برای دریافت تسهیلات 100 میلیون تومانی از بانک ها اصرار و درخواست می کنند که خودروی زیر پای آنها بیش از 300 میلیون تومان و ویلاهای در اختیارشان نیز قیمت بالایی دارد.
وی گفت: برخی از واحدهای نیمه فعال و راکد در ابتدا مشکل واحدها خود را نبود پول اعلام می کنند در حالیکه براساس نظرات کارشناسان این سازمان، مشکل این واحدها در عدم اعمال مدیریت صحیح و اهلیت نداشتن سرمایه گذار بوده و پول مشکل اصلی نیست.
وی گفت: صاحبان این واحدها ابتدا باید در فکر فعال کردن واحدهای خود باشند و بعد اقدام به خرید خودرو و ویلا کنند تا مشکلی برای واحد خود، بانک ها و دستگاه های مرتبط پیش نیاید.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان،گریزی به وضعیت وخیم اقتصادی ترکیه و تورم 150 درصدی این کشور در دهه قبل زد و گفت: سرمایه داران ترکیه برای برون رفت از این مشکل از خود شروع کردند و به جای دست به دامن دولت شدن از سرمایه های در اختیار خود برای احیا و تقویت واحدهای خود استفاده کردند.
وی با اشاره به اینکه در استان کردستان 70 درصد اعتبارات تسهیلاتی، در بانک ها سرمایه گذاری می شود، گفت: در کردستان استفاده از سرمایه های موجود در بورس جا نیافتاده و تمام سرمایه گذاری به بانک ها بر می گردد و تمام توجهات صاحبان واحدهای تولیدی هم به بانک ها است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به برخی از موانع و مشکلات سرمایه گذاری در استان کردستان اشاره کرد و اولین مورد را مربوط به عدم توجه به مزیت های نسبی استان دانست و گفت: باید در حوزه هایی که مزیت نسبی داریم اقدام به سرمایه گذاری کنیم و به این مساله نیز بی توجهی شده است.
پورنگ اظهار کرد: در حالیکه در استان کردستان سالانه 260 هزار تن میوه تولید می شود اما کردستان فاقد صنایع تبدیلی در این بخش است و در این حوزه هم به مزیت های نسبی استان توجه نشده است.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان دیگر مشکل حوزه سرمایه گذاری در استان را نداشتن اهلیت سرمایه گذاران دانست و گفت: برخی افراد که وارد این حوزه شده اند این کاره نیستند و مسیر را اشتباهی آمده اند و اکنون که واحدهایشان با مشکل برخورد کرده است برای خود، سیستم بانکی و برخی از دستگاه های اجرایی مرتبط با این حوزه مشکل ایجاد کرده اند.
وی گفت: این افراد زمین رایگان و تسهیلات از بانک ها گرفته اند اما چون اهلیت سرمایه گذاری ندارند الان جزو بدهکاران محسوب می شوند.
وی به سرمایه گذاری های فراوان در حوزه فرش ماشینی و تولید ماکارونی در کردستان اشاره کرد و افزود: سرمایه گذاران این دو بخش نیز چون اهلیت نداشتند منجر به تعطیلی این واحدها شده اند.
پورنگ افزود: عدم توجه به اهلیت سرمایه گذار و بی توجهی به مزیت های نسبی استان کردستان موجب شده که اکنون فشار بیکاری روی دوش دولت باشد.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: در جذب سرمایه گذاری باید به مزیت های اصلی استان از جمله باغات، دامداری، مرز و معدن توجه شود و تلاش کنیم صنایع تبدیلی در این حوزه ها که مزیتش در استان هست، ایجاد شود.
وی گریزی هم به عملکردهای سازمان متبوع خود در سه ماه امسال زد و گفت: در حوزه صنعت، تا خرداد امسال 995 پروانه بهره برداری در استان صادر شده که منجر به ایجاد 16 هزار و 885 شغل خواهد شد.
وی تعداد جوازهای تاسیس صادر شده امسال را نیز هزار و 973 مورد اعلام کرد و گفت: پیش بینی می شود با صدور این تعداد جواز برای چهار هزار و 185 نفر اشتغال ایجاد شود.ک/3
7346/533/681
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]