تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820919418




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری غذایی ظرفیت مغفول مانده در قطب گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

گردشگری غذایی ظرفیت مغفول مانده در قطب گردشگری ایران مشهد - ایرنا - دومین کلانشهر مذهبی جهان و قطب اصلی گردشگری ایران که سالانه میزبان بیش از 25 میلیون مسافر است به رغم ظرفیت های غنی در عرصه گردشگری غذایی هنوز از قافله درآمدزای این بخش از صنعت گردشگری عقب است.


در عصر تکنولوژی و دنیای مدرن ،درعصری که عجله و هیاهو با تار و پود زندگی ها گره خورده است، گردشگری و دیدار آثار گذشتگان آرامش بخش است و در این میان گردشگری غذایی نه تنها آشنایی با فرهنگ مردمان بومی را رقم می زند، بلکه به عنوان یکی از شاخه های جذاب صنعت گردشگری می تواند عایدات اقتصادی مطلوبی را برای کشور رقم بزند.
کشور ایران با تنوع غذایی بسیار که برگرفته از ویژگی های طبیعی ، آب و هوایی و فرهنگی هر منطقه است، ظرفیت بسیار در جذب گردشگران علاقه مند در این زمینه دارد.
برگزاری جشنواره ها و فستیوال های غذایی و برپایی تورهای غذا برای آموزش پخت غذاهای محلی و افزایش گردشگرانی که به دنبال تنوع غذایی در محیط های سنتی هستند، به ایجاد گردشگری غذایی منجر شده است.
مناطق و شهرهای مختلف غذاهای سنتی و بومی خاص خود را دارند و می توانند با ارائه آن به گردشگران بر جذابیت منطقه خود بیفزایند، حال آنکه هنوز این بخش از گردشگری یعنی گردشگری غذایی در کشور و از جمله مشهد به عنوان بزرگترین قطب گردشگری کشور مغفول مانده است.
کلانشهر مشهد با میزبانی سالانه میلیونها زائر و حضور بیش از 1.3 میلیون گردشگر خارجی موقعیت بسیار مطلوبی در رشد و پرورش این بخش از گردشگری دارد.
کمتر گردشگر و مسافری را می توان یافت که به مشهد آمده باشد و به مناطق گردشگری طرقبه و شاندیز نرفته و تجربه خوردن شیشلیک، کباب و دیزی سنگی را نداشته باشد.
آوازه این غذاهای مشهدی در کنار سایر غذاها از جمله شله، دیگچه، کوکوی شیرین و چنگالی که بومی مشهد است، به گوش حداقل هر ایرانی رسیده که البته گردشگران خارجی نیز به واسطه پیشنهاد واحدهای اقامتی و گردانندگان تور با این بخش از گردشگری مشهد آشنا می شوند.
ارائه و معرفی فرهنگ غذایی که نمادی از معرفی فرهنگ مردم است، باید در محل تردد گردشگران و تجمع آنان صورت گیرد تا معرفی و جذب هر دو تسهیل گردد، حال آنکه به شکل تعجب آوری به جای فعالیت سفره خانه های سنتی و فروش غذاهای سنتی شاهد فعالیت و رشد روزافزون فست فودها و گاه ارائه غذاهای خارجی در محل تردد گردشگران هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع غذایی و گردشگری خراسان رضوی می گوید: یکی از ظرفیت های مثبت و نقطه قوت در مناطق مختلف ایران و بخصوص در خراسان، غذاهای متنوع و متعدد این سرزمین است.
رجبعلی لباف خانیکی افزود: برگزاری جشنواره های غذا در جای جای کشور نشان از این تنوع وتعدد دارد که خود می تواند نقطه آغازی بر توسعه گردشگری غذایی در کشور محسوب شود.
وی گفت: مشهد به عنوان میزبان سالانه میلیونها مسافر و نیز قطب گردشگری زیارتی در کشور در عین حال در استانی با منطقه ای تاریخی و با تنوع قومیتی فراوان قرار دارد که همین تنوع قومیتی و آب و هوایی، تنوع غذایی را هم رقم زده است.
او افزود: این تنوع غذایی می تواند جذابیت بسیار برای گردشگران داخلی و خارجی داشته باشد در حالی که هنوز از این ظرفیت بالقوه به طور کامل بهره گرفته نشده است.
لباف خانیکی گفت: ایجاد آشکده ها و ارائه غذاهای محلی به مردم گام بلندی در رشد و توسعه گردشگری غذایی در این شهر است که در حال افزایش می باشد.
وی با تاکید بر اینکه از فعالیت و افزایش شمار این واحدها کاملا حمایت می کنیم، بیان کرد: تقویت بخش های مختلف صنعت گردشگری در مشهد می تواند موجب رشد گردشگری در این شهر و افزایش درآمدهای اقتصادی ناشی از آن شود.
لباف با بیان اینکه غذاهای محلی و بومی خراسان از تنوع بسیار برخوردار است، گفت: عرضه غذاهای سنتی و بومی را در تاسیسات گردشگری حمایت می کنیم و در این ارتباط هیچگونه مشکل و مانعی وجود ندارد.
رئیس اتحادیه صنف چایخانه داران، سفره خانه های سنتی و پزندگان مشهد نیز گفت: غذا نماد فرهنگ و آداب مردم هر منطقه و قوم محسوب می شود و در عین حال یکی از شاخص های اصلی پذیرایی در فرهنگ های مختلف شرقی و غربی است.
ابولفضل دهستانی افزود: غذاهای سنتی و بومی مناطق مختلف از سلامت و ارزش غذایی بسیار برخوردار است و به واسطه سنخیت با آب و هوای هر منطقه پاسخگوی نیاز بدنی مردم ساکن آن منطقه می باشد.
وی اظهار کرد: متاسفانه در جامعه امروز مشاهده می کنیم که غذاهای بومی جایگاه خود را در بین مردم بخصوص نسل جوان از دست داده و به جای آن فست فودها و غذاهای غربی جای خود را باز کرده است.
دهستانی افزود: با شناسایی این مشکل و نیز تمایل زیاد گردشگران به خوردن غذاهای سنتی و بومی تلاش کرده ایم با راه اندازی سالن های غذاخوری سنتی به نام آشکده اقدام به عرضه این خوراکیها و غذاهای سنتی به مردم و گردشگران نماییم که طی یک تا دو سال گذشته جای خود را بخوبی در بین مردم باز کرده اند.
وی اظهار کرد: خوراک ها و غذاهای بومی و سنتی در ایران ویژگی ها و جاذبه های فراوان دارد و معتقدیم مشهد نیز شهری فراملی و بین المللی است و گردشگران داخلی و خارجی که به این شهر سفر می کنند، نه تنها می توانند با فرهنگ غذا های سنتی این شهر بلکه با غذاهای سنتی تمام استان های ایران آشنا و از آن بهره مند شوند.
وی گفت: تلاش می کنیم با ارائه غذاهای سنتی و بومی به گردشگران داخلی و خارجی سلامت آنان را در سفر تامین کنیم.
رییس اتحادیه چایخانه داران مشهد اظهار کرد: هم اکنون 10 آشکده در سطح شهر فعالیت دارند که علت شمار اندک این مراکز، سخت گیری ما و بهداشت در این زمینه است.
وی افزود: ایجاد آشکده در هر منطقه و محدوده ای امکان پذیر نیست و صدور پروانه آشکده با حساسیت زیاد نسبت به تامین سلامت و توانمندی فرد صادر می شود.
وی با بیان اینکه فضای ایجاد آشکده در فضایی بالاتر از 100 متر مربع باید باشد، گفت: در راستای توسعه عرضه غذاهای سنتی در هماهنگی با اتحادیه هتلها در گام اول قرار شده است یکی از هتلهای مشهد محلی برای عرضه غذاهای سنتی آماده سازی کند تا سبب آشنایی بیشتر گردشگران خارجی با این حوزه شود.
دهستانی افزود: بیشتر دارندگان آشکده ها افرادی تحصیل کرده و دارای مدارج عالیه علمی هستند و همین امر سطح کیفی و کمی خدمات رسانی به گردشگران را به نحو مطلوبی افزایش می دهد.
وی در زمینه کم رنگ بودن حضور سفره خانه های سنتی در اطراف حرم مطهر رضوی و محل اجتماع زائران و گردشگران نیز گفت: اجاره بهای این محدوده بسیار زیاد است و بیشتر فعالان در این صنف پشتوانه مالی کمی دارند که تلاش داریم با ایجاد واحدهای شراکتی این مسئله را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به ضرورت حمایت از فعالان این صنف افزود: حمایت و پشتیبانی از فعالان این صنف به طور مستقیم در سلامت و امنیت غذایی مردم تاثیرگذار است و می توانیم با توسعه فعالیت سفره خانه های سنتی و عرضه مطلوب غذاهای سنتی، علاوه بر معرفی فرهنگ، سلامت گردشگران را نیز تامین کنیم. /4
7496 /664

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




09/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن