واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ورود چای پررنگ، قهوه و نوشابه به سفره افطار ممنوع تهران - ایرنا - متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نوشیدن قهوه، چای پر رنگ و نوشابه های گازدار برای روزه داران بسیار مضر است و موجب از دست رفتن آب بدن و مشکلات گوارشی می شود.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر سعید حسینی به روزه داران توصیه کرد به جای این نوشیدنی های مضر از دوغ استفاده کنند.
وی افزود: تعرق زیاد در این ماه گرم، موجب می شود روزه داران املاح زیادی را از دست دهند و مصرف دوغ در وعده شام و سحر موجب جبران کمبود املاح خواهد شد.
نامبرده ادامه داد: برای اینکه معده پس از چند ساعت گرسنگی و تشنگی ، آمادگی پذیرش غذا را داشته باشد به روزه داران توصیه می شود برای افطار نخست از یک نوشیدنی ولرم استفاده کنند چرا که نوشیدنی های سرد، معده را منقبض کرده و فرد را دچار مشکلات فراوانی می کند.
این متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: روزه داران در وعده افطار مانند صبحانه باید از چای، شیر یا آب ولرم و همچنین پنیر و سبزی یا کمی سوپ گرم استفاده کنند و یک و نیم تا دو ساعت پس از آن شام بخورند؛ همچنین روزه داران باید حتما چند گروه از مواد غذایی شامل غلات، لبنیات، سبزیجات و میوه های تازه و گوشت ها در وعده های غذایی خود بگنجانند.
حسینی در ادامه ماه رمضان را فرصت مناسبی برای کاهش وزن در افرادی با وزن بالا دانست و گفت: فرد روزه دار اگر دارای وزن بالایی است باید توجه داشته باشد که سهم بیشتری از پروتئین و چربی را در وعده افطار استفاده کند چرا که سیری طولانی تری خواهد داشت و کربوهیدرات ها را به وعده سحر موکول کند.
وی افزود: این افراد با روزه گرفتن می توانند عادت غذایی خود را اصلاح کرده و از ظاهر مناسب تری نیز برخوردار شوند.
این متخصص تغذیه، استرس را یکی از عوامل پرخوری دانست و افزود: برخی اوقات فرد دچار استرس شده و اقدام به پرخوری می کند ماه رمضان و روزه گرفتن می تواند تاثیر مثبتی روی این افراد داشته باشد.
حسینی تصریح کرد: افراد لاغر و بی اشتها و همچنین جوانان و نوجوانانی که برای نخستین بار روزه می گیرند نیز برای اینکه انرژی بیشتری دریافت کنند کربوهیدرات ها را به وعده افطار موکول کنند زیرا هضم و جذب آنها بسرعت انجام می گیرد و آنان زودتر احساس گرسنگی کرده و وقت بیشتری برای خوردن وعده های غذایی تا سحر خواهند داشت.
وی در مورد افرادی که از گرسنگی روزه داری رنج می برند، نیز اظهار داشت: این افراد چربی و پروتئین رژیم غذایی خود را به وعده سحر موکول کرده و از سبزیجات و میوه های بیشتری استفاده کنند چرا که با خوردن سبزی و میوه احساس سیری بیشتری کرده و گرسنگی در آنان کاهش می یابد.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف تنقلات شیرین مانند زولبیا و بامیه به دلیل انرژی بالا و چربی فراوان موجب ایجاد مشکلات گوارشی می شود بنابراین روزه داران باید از مصرف بیش از اندازه آن ها پرهیز کنند.
حسینی در خصوص ورزش افراد روزه دار نیز توصیه کرد: بهترین ساعت برای ورزش کردن یک و نیم ساعت پس از خوردن غذا است به دلیل آنکه اگر زودتر از این زمان شروع به ورزش کنند همزمان خون رسانی به عضلات و دستگاه گوارش می تواند به قلب فشار وارد کرده و فرد را دچار مشکلاتی کند.
وی درباره مبتلایان دیابت نیز گفت: در ایران آمار افراد دیابتی بسیار بالاست و تنها بیمارانی می توانند روزه بگیرند که قند خون خود را خوب کنترل کرده باشند؛ در صورتی که قند خون فرد دیابتی بیش از 160 باشد در روزه داری دچار مشکل خواهد شد.
حسینی با بیان اینکه افراد دیابتی باید برای روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند ، افزود: دیابتی ها باید با مشورت پزشک خود، زمان مصرف داروها را تغییر داده و با مشورت کارشناس تغذیه برنامه غذایی مناسبی را تنظیم و دریافت کنند.
وی، عرق سرد، بی حالی بیش از اندازه و تاری دید را از عوارض افت قند خون عنوان کرد و گفت: روزه دار ممکن است با ادامه این علائم به کما رود، از این رو باید با بروز اولیه این علائم، بلافاصله از آب قند و یا چند عدد خرما و حبه قند استفاده کند.
حسینی در پایان به تمام بیماران از جمله مبتلایان به زخم معده یا سنگ کلیه، توصیه کرد برای روزه گرفتن حتما با پزشک خود مشورت کنند.
اجتمام(1)**9185**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]