واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس تغذیه مصرف مایعات خنک و سرد موجب اختلال در هضم مواد غذایی می شود زنجان- ایرنا- عضو انجمن تغذیه ایران، گفت: مصرف زیاد نوشیدنی ها هنگام افطار به ویژه مایعات خنک و سرد، با رقیق کردن اسید و آنزیم های دستگاه گوارش موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می شود و این مساله مشکلاتی مانند درد شکم و نفخ را به دنبال دارد.
پروین افشار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: یکی از عادات غلط غذایی روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد هنگام شروع افطار آب سرد و انواع نوشابه مختلف مصرف می کنند که این روند علاوه بر اختلال در هضم مواد غذایی موجب سوء هاضمه و بی حالی، ضعف و درد معده می شود.
وی، یادآورشد: مصرف نوشابه های گازدار نیز در موقع افطار توصیه نمی شود، چراکه این مواد به دلیل دارا بودن قندهای ساده فراوان، فرد را به سردرد مبتلا می کند.
افشار، تصریح کرد: در مجموع روزه داران هنگام افطار باید از مصرف نوشیدنی های خیلی سرد و خیلی داغ و نوشابه های گازدار اجتناب کنند.
وی، باتاکید بر اینکه دستگاه گوارش درزمان افطار، درحال استراحت کامل است، اظهارکرد: بنابراین هنگام شروع افطار باید از مواد غذایی سبک و مناسب استفاده شود و از سوی دیگر روزه داران از مصرف بیش از حد مواد غذایی شیرین و پُرچرب هنگام افطار، که منجر به تشنگی و فشار بر دستگاه گوارش می شود، پرهیزکنند.
این کارشناس تعذیه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: به طور کلی معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد و در این میان خوردن غذاهایی با هضم راحت برای وعده افطار مناسب تر است.
وی اظهارکرد: هنگام افطار ذخیره قندی بدن نیز بسیار کم است و برای رفع این مهم بهتر است در زمان افطار، با خوردن مواد قندی این کمبود جبران شود و مصرف چند عدد خرما یا مواد غذایی نشاسته ای شیرین سالم همراه با یک استکان چای یا چای شیرین کم رنگ و یا شیر گرم، مناسب تر است.
افشار بابیان اینکه مصرف خرما، کشمش، عسل و یا قند طبیعی در ماه مبارک رمضان در تنظیم قندخون اثر گذاری بیشتری دارد، افزود: بهتر است روزه داران در وعده افطار سه تا پنج عدد خرما مصرف کنند و از سوی دیگر فرنی، سوپ، آش کم چرب، شله زرد و حلیم کم روغن در آغاز افطار غذاهای مناسبی هستند به دلیل آنکه هم آب بدن را تامین می کنند و موجب حفظ تعادل آب و املا ح فرد روزه دار شده و به راحتی نیز هضم می شوند.
وی خاطر نشان کرد: زولبیا و بامیه نیز از جمله شیرینی های سنتی ماه مبارک رمضان است که بسیاری از افراد نسبت به مصرف آن اقدام می کنند.
افشار، یادآورشد: با مصرف بی رویه زولبیا و بامیه علاوه بر اینکه سیل کالری اضافی به بدن سرازیر می شود، معمولا نوع روغنی که درتهیه این شیرینی به کار می رود از اسید های چرب ترانس بوده سرطان زا محسوب می شود.
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان، گفت: به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان بهتر است کشمش و خرما که سودمندترین قندهای طبیعی به شمار می روند از مراکز فروش معتبر و مطمئن خریداری و استفاده شود.
596/7320
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]