واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ˈزغال سنگˈ، مادر صنعت فولاد کشور بیرجند - ایرنا - امروزه فولاد به عنوان نماد صنعتی بودن کشورها محسوب می شود و از آنجا که سنگ آهن در فرایند کوره بلند و در مجاورت کک زغال سنگ تبدیل به آهن می شود، لذا اهمیت جایگاه زغال سنگ به عنوان ماده اولیه مورد نیاز صنعت فولاد کشور به وضوح مشهود است.
شرکت دولتی ˈزغال سنگ پروده طبسˈ، در سالی که از سوی رهبر فرزانه انقلاب بنام ˈاقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادیˈ نامگذاری شد شاهد ثبت رکوردهایی جدید در عرصه تولید و فروش زغال سنگ خام و کنسانتره بود.
این شرکت با هدف بهره برداری از ذخایر زغال سنگ ایران در سال 1386 به ثبت رسید تا به عنوان نخستین بهره بردار مکانیزه زغال سنگ کشور، فعالیت خود را آغاز کند.
مدیر عامل شرکت زغال سنگ پرورده طبس گفت: حوضه زغال دار طبس با وسعتی بالغ بر 30 هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی 2.5 میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی در چهار منطقه، غنی ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب می شود.
ˈرمضان کریتی ثانیˈ افزود: ناحیه پروده نیز با وسعت یکهزار و 200 کیلومتر مربع و ذخیره زمین شناسی 1.1 میلیارد تن زغال سنگ کک شو، یکی از چهار ناحیه حوضه زغالی طبس و بزرگترین حوضه زغال سنگ کک شو ایران محسوب می شود.
وی یادآورشد: ناحیه های مزینو، آبدوغی و نایبند نیز هر کدام به ترتیب با ذخیره تخمینی سه هزار،500 و 350 میلیون تن زغال سنگ در مکان بعدی قرار دارند.
کریتی ثانی به نحوه بهره برداری از فاز یک معدن پروده اشاره کرد و افزود: پس از انجام مطالعات امکان پذیری استخراج مکانیزه و اجرای عملیات فاز یک تجهیز معدن زغال سنگ پروده توسط کنسرسیوم ˈایرتیک - ایراسکوˈ در نهایت این فاز با ظرفیت تولید سالانه 1،5 میلیون تن زغال سنگ خام(از درون آن 750 هزار تن کنسانتره)، به روش استخراج جبهه کار طولانی یا لانگ وال(long-wall) در ˈپروده یکˈ از سال 1386 توسط شرکت زغال سنگ طبس مورد بهره برداری قرار گرفت.
ایرتیک شرکت بین المللی مهندسی ایران است که در سال 1373 شرکت ایراسکو را که یک شرکت ایتالیایی وابسته به این شرکت می باشد، تاسیس کرد تا در قالب کنسرسیومی اجرای برخی از پروژه های بزرگ صنعتی را بر عهده گیرد.
کریتی افزود: همزمان با اجرای طرح مذکور، بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران نیز در جوار معدن با مساحت پنج هزار و 620 متر مربع و با ظرفیت 300 تن بر ساعت احداث و همگام با آغاز استخراج زیرزمینی، فرآوری زغال سنگ خام با دو روش محیط سنگین و فلوتاسیون ستونی در این کارخانه عملیاتی شد.
مدیر عامل شرکت زغال سنگ پرورده طبس گفت: فاز دوم بهره برداری مکانیزه از ذخایر ناحیه پروده در قالب طرح تکمیل اکتشافات و تجهیز معدن زغال سنگ ˈپروده 4ˈ طبس به منظور تولید 750 هزار تن زغال سنگ خام(از درون آن 750 هزار تن کنسانتره)، به زودی عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: عملیات فاینانس ویژه معدن ˈپروده 4ˈ صورت پذیرفته و تمامی عملیات عمرانی منوط به انجام عملیات فاینانس و تامین اعتبار از سوی بانک است.
کریتی یادآورشد:شرکت زغال سنگ پرورده طبس در طول عمر کوتاه فعالیت خود موفق شده زمینه اشتغال حدود یکهزار و 200 نفر را به صورت مستقیم (فاز یک) و بیش از پنجاه هزار نفر را به صوت غیرمستقیم فراهم آورد.
به گفته وی با راه اندازی فاز 2 و بهره برداری از معدن پروده 4، زمینه اشتغال 500 نفر دیگر نیز فراهم می شود.
مدیر عامل شرکت زغال سنگ پرورده طبس، افزایش تولید در معادن شماره یک و مرکزی پروده به منظور دستیابی به ظرفیت اسمی، طراحی و راه اندازی معادن کوچک و واگذاری به بخش خصوصی، تکمیل اکتشافات و طراحی و راه اندازی بلوک های مکانیزه پروده شرقی، طراحی، آماده سازی و استخراج زغال سنگ حرارتی به منظور مصرف کارخانه کک سازی که با اجرای این طرح ها زمینه اشتغال مستقیم نزدیک به دو هزار نفر ایجاد خواهد شد را از اهداف توسعه این شرکت در افق چشم انداز بیان کرد.
وی افزود: شرکت زغال سنگ پرورده طبس در فروردین و اردیبهشت امسال، بیش از 79 هزار و 600 تن کنسانتره زغال سنگ تولید کرد که این رقم در مدت مشابه پارسال 55 هزار و 850 تن بود.
کریتی به رشد 150 درصدی تولید زغال سنگ خام اشاره کرد و یادآورشد: این شرکت طی دو ماهه نخست امسال، 293 هزار و 430 تن زغال سنگ خام تولید کرد و این در حالی است که میزان زغال سنگ خام تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، 116 هزار و 453 تن بود.
وی افزود: شرکت زغال سنگ پرورده طبس تمام مکانیزه، با تولید هفت هزار و 100 تن زغال سنگ خام در روز 29 اردیبهشت امسال، رکورد جدید تولید روزانه را در کشور ثبت کرد.
به گفته کریتی ثانی، بیشترین آمار بارگیری و حمل کنسانتره زغال سنگ در دو بخش ریلی و جاده ای در تاریخ 16 فروردین 93 اتفاق افتاد که به ترتیب 7911 تن و 1667 تن بود.
اخذ گواهینامه های مدیریت کیفیت ISO 9001:2008 و زیست محیطی OHSAS 18001:2007، بهره بردار نمونه معادن زیرزمین کشور سال 1391، نشان یک ستاره تلاش گران ارزیابی بهره وری سال 1391، کارآفرین نمونه سال 1389، واحد برتر HSE سال 1387، واحد نمونه صنایع و معادن یزد سال 1387 و بهره بردار نمونه معدنی سال 1385 بخشی از افتخارات این معدن است.
شهرستان طبس با وسعت 55 هزار و 460 کیلومتر مربع در غرب استان خراسان جنوبی واقع شده و بر اساس سر شماری نفوس سال 90، جمعیت آن بالغ بر 75 هزار نفر است.
راه های ارتباطی طبس از طریق جاده های آسفالته با پنج استان همجوار و نیز از طریق خط آهن ریلی و فرودگاه برقرار می باشد.
666 /665
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]