واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خانواده موثرترین کانون برای پیشگیری از اعتیاد همدان-ایرنا-به گفته کارشناسان امروزه مصرف مواد مخدر و روان گردان ها، آسیب جدی بر پیکره خانواده ها و جامعه وارد کرده و در این بین نقش خانواده به عنوان موثرترین کانون در پیشگیری از اعتیاد، حایز اهمیت است.
به گزارش ایرنا امروزه اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان ها از مهمترین آسیب هایی است که درعصر جهانی شدن، عموم کشورها از آن رنج می برند.
به گفته کارشناسان گسترش مواد مخدر در کشور ابزار دشمن در جنگ نرم و تهدیدی علیه امنیت ملی کشورمان است به گونه ای که خسارت های گوناگونی در ابعاد فرهنگی ، اجتماعی، روانی، خانوادگی و اقتصادی در سطح کشور به جای گذاشته است.
ایران اسلامی در سه دهه گذشته با تقدیم چهار هزار شهیدو 12 هزار جانباز و صرف میلیاردها ریال هزینه در ابعاد مختلف فرهنگی و نرم افزاری به مقابله با این پدیده برخواسته است .
نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در کنار اقدامات اولیه پیشگیری از اعتیاد، فرهنگ سازی و توانمند سازی افراد را به عنوان اولین و موثر ترین اقدام در راستای کاهش آسیب های اجتماعی تدوین و برنامه ریزی کرده است.
در این زمینه شناسایی ابعاد مختلف اعتیاد و مشکلات و محرومیت های بدنی و روانی آن برای اقشار مختلف جامعه می تواند اقدامی موثر در راستای پیشگیری از اعتیاد باشد.
اطلاع رسانی،آگاه سازی مناسب ، آموزش مهارت های زندگی ،تقویت فعالیت های جایگزین هنری و ورزشی و ارایه خدمات مشاوره ای، مهمترین ارکان مصون سازی آحاد سالم جامعه است و در این بین نقش خانواده ها جایگاه ویژه ای در کنترل و کاهش مصرف مواد مخدر دارد.
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان یکی از مشکلات عمده که جامعه ما بخصوص نسل جوان با آن روبرو است را خطر اعتیاد و گرایش به مصرف مواد مخدر عنوان کرد.
ˈعبدالحسین مردایˈ اظهار داشت: از آنجا که مصرف انواع سیگار ،قرص ها و مخدر های سنتی و صنعتی در بین جوانان و نوجوانان رو به افزایش است لذا والدین،مربیان و سایر نهادهای اجتماعی برای آگاه ساختن قشر جوان از عواقب مصرف مواد مخدر باید با یک برنامه فرهنگی و جهادی بزرگ وارد عمل شوند.
وی با بیان اینکه سنین 18 تا 35 سال، بزرگترین قشر آسیب پذیر برای گرایش به مصرف مواد مخدر هستند اضافه کرد: آگاه سازی و آموزش خانواده ها و همچنین شناسایی آسیب های مواد مخدر مهمترین کارکرد دستگاه های اجتماعی برای مبارزه با مواد مخدر است.
دبیر شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان همدان گفت: آگاهی والدین در خصوص مواد اعتیادآور ، افزایش مهارت های تربیتی، ایجاد فضای امن و آرام در محیط خانواده ،گذاشتن وقت کافی برای گذران اوقات با فرزندان خود و آموزش به فرزندان برای پایداری در برابر فشار همسالان و ˈنهˈ گفتن به مصرف مواد مخدر، می تواند قشر عظیمی از جوانان را در برابر گرایش به مصرف مواد مخدر مصون کند.
مرادی اضافه کرد: دانش آموزان بزرگترین گروه در برابر خطر اعتیاد هستند که توانمند سازی و القای فرهنگ دینی ، سدی محکم برای مقابله با اعتیاد در بین این قشر است.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان همدان نیز در این خصوص به خبر نگار ایرنا گفت: اعتیاد به عنوان مانعی مهم در راه دستیابی جامعه سالم شناخته شده و پیشگیری از اعتیاد هدفی است که موجب ارتقای سطح سلامت افراد می شود.
ˈابوالفضل بابا الحوایجی ˈ اظهار داشت: با توجه به گسترش ارتباطات ،مبادلات فرهنگی و برنامه ریزی برای افزایش بهره وری و ارتقای مشارکت اجتماعی و توانمند سازی مردم نقشی ماندگار در سلامت روان جامعه دارد.
وی اضافه کرد: پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد در محیط های زندگی شهری و روستایی ،محیط های آموزش با هدف حساس سازی مردم و ملزم کردن آنان برای تعیین سرنوشت خود باید اولویت فعالیت های پیشگیری از اعتیاد باشد.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان همدان تصریح کرد: 332 تیم در سال 92 اقدامات آموزشی و پیشگیرانه از مصرف مواد مخدر را در محیط های شهری، روستایی، مهدی های کودک و پیش دبستانی ها و دانشگاه ها انجام داده اند.
باب الحوایجی گفت: بیش از 283 هزارو 834 نفر از افراد ، تحت پوشش اقدامات پیشگیرانه در حوزه مقابله با مواد مخدر در استان همدان قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: خانواده ها مهمترین بازدارنده از ابتلای فرزندان خود به اعتیاد هستند و در این خصوص باید با استفاده از تجربه مشاوران فرزندان خود را در مقابل آسیب های این گونه مواد آگاه کنند.
7529/576
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]