واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ تير ۱۳۹۳ (۱:۲۶ق.ظ)
21 مرداد به عنوان روز حمايت از صنايع کوچک نام گذاري شد معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي صنعتي ايران گفت: 21 مرداد ماه از سوي شوراي عالي فرهنگي کشور به عنوان روز حمايت از صنايع کوچک نام گذاري شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي شهرکهاي صنعتي آذربايجان شرقي، فرشاد مقيمي در گردهمايي معاونين برنامه ريزي و امور اقتصادي شهرک هاي صنعتي سراسر کشور در تبريز، اظهار کرد: 21 مرداد سالروز تاسيس سازمان صنايع کوچک و شهرک هاي صنعتي ايران است که همزمان با اين روز جشن 50 سالگي آن نيز با حضور مسئولين ارشد کشوري برگزار خواهد شد.
وي با بيان اينکه براساس آمار 31 هزار واحد در حال بهرهبرداري و با پروانه بهرهبرداري در مجموعه شهرکهاي صنعتي وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر از اين تعداد حدود 5 هزار و 450 واحد متوقف هستند.
وي واحدهاي صنعتي متوقف شده را در بخش هاي شيميايي، غذايي، فلزه و آشاميدني اعلام کرد و افزود: نداشتن نقدينگي، به پايان رسيدن چرخه عمر محصول و تکنولوژي و صنعت، اختلاف شرکا و مشکلات ماشين آلات اعلام کرد.
مقيمي با بيان اينکه عدم تأمين نقدينگي براي تأمين مواد اوليه مهمترين دليل توقف اين واحدها بوده است از بانکها خواست تا در اين زمينه حمايتهاي خاصي را به عمل آورند.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي صنعتي ايران در ادامه با اشاره به تملک حدود 813 واحد صنعتي مستقر در شهرکهاي صنعتي توسط بانکها که از اين تعداد 70 درصد واحدها متوقف هستند، اظهار کرد: انتظار داريم اين واحدهاي صنعتي که متوقف شدهاند و تملک آنها توسط بانکها صورت گرفته است هر چه زودتر به چرخه توليد برگردند.
مقيمي سهم بانک هاي ملي، صنعت و معدن، ملت و صادرات را در اين تملک ها بيش از ديگر بانک ها اعلام کرد و افزود: بيشتر اين تملک ها در استان مازندران صورت گرفته است.
وي اظهار کرد: خوشبختانه شهرک هاي صنعتي آذربايجان شرقي و تبريز به دليل سابقه طولاني اين خطه در حوزه صنعت، وجود زيرساخت هاي ضروري در اين عرصه و همچنين صنايع مادر وضعيت مطلوبي در مقايسه با ديگر مناطق کشور دارد.
وي با بيان قانون واگذاري شهرک هاي صنعتي به شرکت هاي خدماتي اظهارکرد: خوشبختانه در دولت تدبير و اميد تاکنون 74 شهرک به شرکت هاي خدماتي واگذار شده که اين آمار در دولت قبلي حداکثر 12 شهرک بود.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان صنايع کوچک و شهرک هاي صنعتي ايران، راه اندازي 9 فن بازار در استان هاي آذربايجان شرقي، اصفهان، کرمان، فارس، مرکزي، سمنان، هرمزگان، خراسان رضوي و خوزستان را اقدامات مثبت دولت تدبير و اميد عنوان کرد و گفت: به بهره برداري رساندن يکهزار و 51 واحد صنعتي با سهم اشتغال 9 هزار و 914 نفر در شهرک هاي صنعتي کشور از ديگر اقدامت مهم دولت در اين زمينه است.
مقيمي امضاي يکهزار و 531 فقره قرارداد جديد با متقاضيان را از ديگر اقدامات انجام شده در دولت يازدهم برشمرد و افزود: نزديک به 29 هزار واحد صنعتي در داخل شهرک ها و نواحي صنعتي نيز در مرحله ديوار کشي، ساخت سوله و نصب ماشين آلات هستند که به زودي به تعداد واحدهاي صنعتي فعال در اين عرصه افزوده مي شود.
معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان صنايع کوچک و شهرک هاي صنعتي ايران خاتمه يافتن 11 طرح توسعه خوشه صنعتي را از ديگر اقدامات انجام شده در دولت تدبير و اميد برشمرد.
مقيمي با بيان اينکه در دولت يازدهم برنامه پنج ساله اي براي سازمان صنايع کوچک و شهرک هاي صنعتي کشور پيش بيني شده است، اظهار کرد: بر اساس اين برنامه براي تکميل زيرساخت هاي موجود در شهرک هاي صنعتي کشور 144 هزار ميليارد ريال و براي آغاز عمليات اجرايي شهرک ها و نواحي صنعتي مصوب 54 هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است.
وي يادآوري کرد: همچنين بر اساس برنامه سه ساله نيز که براي شهرک هاي صنعتي کشور تدوين شده 230 هزار ميليارد ريال در قالب تسهيلات براي حمايت از صنايع موجود در شهرک ها و نواحي صنعتي کشور نياز داريم.
وي با بيان اينکه با چالش هاي متعددي در شهرک هاي صنعتي مواجه شده ايم که آنها شناسايي و اولويت بندي شدند، گفت: بر اساس فعاليت هاي اخير دولت تدبير و اميد به منظور ترغيب سرمايه گذاران و تسهيل شرايط براي حضور در شهرک هاي صنعتي ابلاغيه اي از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت ارايه و مقرر شد 10 درصد تخفيف علاوه بر تخفيف هاي دستورالعمل سال 92 به صنعتگران شهرک هاي صنعتي مناطق غير برخوردار و پنج درصد به مناطق برخوردار غير از تهران ارايه شود.
مقيمي اضافه کرد: در کنار اين سياست، يک سال تنفس نيز براي صنعتگر در نظر گرفته مي شود تا در اين دوره سرمايه گذار بتواند منابع خود را جهت به بهره برداري رساندن فعاليت خود استفاده کند.
وي اصلاح دستورالعمل حق بهره برداري را از ديگر اقدامات اين سازمان عنوان کرد و افزود: اين دستورالعمل طي سال هاي 88 تا 91 دو بار و طي آذر 92 تا تير 93 دو بار ديگر اصلاح شد که در اصلاحات اخير راهکارهاي خوبي براي حمايت از صنايع کوچک پيش بيني شده است.
مقيمي بخشش هزينه هاي تجميع زمين ها در شهرک هاي صنعتي، ارايه يک سال تنفس براي سرمايه گذاراني که پيش پرداخت بيشتري پرداخت مي کنند و بازپرداخت اقساط واحدهاي صنعتي که زودتر به بهره بردار رسيده اند را از جمله اصلاحات مثبت اين دستورالعمل عنوان کرد.
وي مجموع اين سياست ها را عاملي مهم در ارايه تسهيلات بيشتر و حمايت هاي گسترده تر از صنعتگران و کوتاه شدن دست دلالان زمين هاي شهرک هاي صنعتي کشور دانست.
**قيمت زمين در شهرک هاي صنعتي آذربايجان شرقي
مديرعامل شرکت شهرک هاي صنعتي آذربايجان شرقي با اشاره به برخي ادعاها مبني بر گران بودن قيمت زمين در شهرک هاي صنعتي اين استان تاکيد کرد: قيمت زمين در شهرک هاي صنعتي استان نه تنها بالا نيست بلکه در مقايسه با استان هاي هم تراز پايين تر است.
محمدعلي عسگري ادامه داد: در اين زمينه بيان اظهار نظرهاي غير کارشناسي بي پايه و اساس و غير قابل استناد به جز تشويش اذهان عمومي و اثرگذاري منفي بر روند سرمايه گذاري در استان نتيجه ديگري ندارد.
وي اضافه کرد: براي نمونه قيمت زمين در گرانترين و بهترين شهرک صنعتي استان يک ميليون و 150 هزار ريال است که اين رقم در شهرک هاي صنعتي استان هاي فارس و اردبيل به ترتيب دو ميليون و 600 و يک ميليون و 500 هزار ريال است.
عسگري با بيان اينکه اغلب آمارهاي استان در اين خصوص در مقايسه با ديگر استان هاي کشور نيز روندي اين چنيني دارد، گفت: براي کاهش قيمت زمين در شهرک هاي صنعتي استان يا بايد ميزان خدمات را کاهش دهيم و يا حق انتقال شهرک هاي صنعتي را افزايش دهيم، در غير اين صورت حمايت هاي مالي بيشتري از منابع استاني به شهرک هاي صنعتي استان شود.
وي، بيشتر خدمات شرکت شهرک هاي صنعتي استان را از منابع داخلي شرکت اعلام و اضافه کرد: هزينه تامين خدمات براي هر متر مربع از شهرک هاي صنعتي استان در حدود 600 هزار ريال است در حالي که زمين هايي با قيمت 120 هزار ريال نيز در برخي شهرک هاي صنعتي استان در اختيار سرمايه گذاران قرار مي گيرد.
عسگري، ايجاد تناسب بين قيمت زمين ها با ميزان برخورداري شهرک از خدمات ارايه شده و مزيت هاي هر شهرک را عاملي مهم در قيمت گذاري عنوان کرد و گفت: اين موضوع موجب مي شود تا قيمت زمين در شهرک هاي صنعتي شهرستان ها کاهش يابد.
وي، اين سياست را عاملي مهم براي جذب سرمايه گذاران در شهرستان هاي محروم دانست و افزود: اين اقدام همچنين اهرم و مشوقي براي توسعه متوازن صنعتي استان به شمار مي رود.
عسگري با بيان اينکه حداقل سطوح خدمات قابل ارايه در شهرک هاي صنعتي نيز متفاوت و در پنج بخش رتبه بندي مي شود، گفت: در سطح يک بايد 25 خدمت و در سطح پنج 15 خدمت ارايه شود که اين موضوع نيز بر قيمت زمين ها تاثير مستقيم دارد.
وي با اشاره به اينکه بايد براي ارايه خدمات مطلوب در شهرک هاي صنعتي قيمت ها نيز معقول باشد، يادآوري کرد: اين شرکت به عنوان سازماني توسعه اي بايد منابع درآمدي پايدار داشته باشد تا بتواند به رسالت خود در عرصه صنعت دست يابد.
عسگري يادآوري کرد: 52 شهرک و ناحيه صنعتي مصوب در استان وجود دارد که از ا ين تعداد 37 شهرک به بهره برداري رسيده است.
وي اضافه کرد: در زمان حاضر 13 شهرک و ناحيه صنعتي نيز در نقاط مختلف استان حال اجراست که از اين تعداد عمليات شش شهرک در سال گذشته آغاز شده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر نزديک به 50 هزار نفر در شهرک هاي صنعتي استان اشتغال دارند که اين تعداد نزديک به 25 درصد جمعيت شاغل استان در بخش صنعت است و اين درحالي است که متوسط اين نسبت در کشور 20 درصد مي باشد.
عسگري شهرک هاي صنعتي را عاملي مهم در افزايش توليد، ايجاد اشتغال و افزاش کيفيت محصولات دانست و گفت: بسترهاي ايجاد شده در شهرک هاي صنعتي در شتاب گيري روند سرمايه گذاري در بخش صنعت تاثير مثبتي مي گذارد.
وي با اشاره به اينکه محصولات توليدي در شهرک هاي صنعتي استان اغلب صادرات محور هستند، افزود: در اين چارچوب گمرک شهرک صنعتي شهيد سليمي نقش مهمي در تسهيل امر صادرات، کاهش هزينه ها و زمان انجام امور گمرکي ايفا مي کند.
عسگري اولويت نخست شرکت شهرک هاي صنعتي استان را تکميل زيرساخت هاي شهرک هاي صنعتي اعلام و اضافه کرد: ايجاد شهرک هاي صنعتي جديد و بهبود خدمات رساني در اين عرصه اولويت هاي بعدي اين شرکت به شمار مي رود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]