واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
چگونه می توان تشخیص داد که ترشحات واژینال طبیعی است یا خیر؟
ترشحات واژینال سبب پاکیزگی و سلامت واژن می شود. اما تغییر رنگ و بوی ترشحات می تواند علامت بیماری باشد.
توجه به ترشحات واژینال، در حقیقت توجه به سلامتی است. اما آیا شما می دانید چه ترشحاتی طبیعی و کدام غیر طبیعی هستند؟ ترشحات سفید رنگ سبب پاکیزگی و لغزندگی واژن می شود و نشان می دهد که واژن عاری از هرگونه میکروب و عفونت است. به عبارت دیگر اگر ترشحات واژینال تغییر رنگ و بو دهند، نشان دهنده ی عدم سلامت دستگاه تناسلی است. لازم است بدانید که در دوره قاعدگی ترشحات واژینال تغییر می کند و همچنین ترشحات دوران بارداری نیز متفاوت است.
ترشحات واژینال در دوره قاعدگی
ترشحات واژینال در تمام خانم ها یکی دو سال قبل از بلوغ شروع می شود و با یائسگی به پایان می رسد. کیفیت و کمیت ترشحات واژن در دوره قاعدگی متناسب با میزان استروژن بدن تغییر می کند.
پس از دوران قاعدگی، ترشحات غلیظ تر و رنگ آن سفید تر است. 14روز پس از اتمام عادت ماهانه، تقریباً در زمان تخمک گذاری، ترشحات واژن مثل آب شفاف تر، رقیق تر و به صورت رشته های باریک می شوند. در وسط دوره قاعدگی، هنگامی که تخمدان ها تخمک گذاری می کنند، میزان ترشحات واژن افزایش می یابد.
دکتر کارول، یکی از متخصصان زنان و زایمان در شهر نیویورک می گوید: " مشاهده ی 30 نوع ترشحات واژن در طول دوره قاعدگی کاملاً طبیعی است. و این رطوبت نشانه آن است که شما تخمک گذاری می کنید." پس از پایان تخمک گذاری، ترشحات واژن دوباره غلیظ تر می شوند و در روزهای انتهایی دوره قاعدگی و با نزدیک شدن به شروع عادت ماهانه، رنگ ترشحات سفید تر می شود.
هیچ راهی برای کاهش ترشحات واژن وجود ندارد، زیرا این ترشحات یکی از روند های طبیعی بدن برای دفع باکتری ها می باشد و برای حفظ سلامت ضروری است.
ترشحات واژینال در دوران بارداری
در دوران بارداری با ترشحاتی سفید رنگ، مانند ترشحات شروع دوره قاعدگی مواجه می شوید. تغییرات چگونه است؟ جواب این است که در این دوران حجم زیادی از ترشحات وجود دارد. دکتر کارول می گوید:" در دوران بارداری، جریان خون در واژن و هم چنین تولید استروژن در بدن افزایش می یابد که سبب می شود ترشحات واژینال زیاد شود. ممکن است افزایش ترشحات تا به دنیا آمدن نوزاد ادامه داشته باشد. "
چند هفته قبل از زایمان، مادر با افزایش و غلیظ تر شدن میزان ترشحات، مواجه خواهد شد. زیرا مخاط در تمام مدت بارداری در دهانه رحم جمع می شود، و متعاقب آماده سازی زایمان ، با باز شدن دهانه رحم، ترشحات غلیظ به واژن می ریزند. به علاوه ساک حاملگی که در دوران بارداری بچه را محافظت می کند ، پاره می شود و مایع آمنیوتیک به صورت قطره قطره خارج می شود. اما اگر حجم زیادی از مایع به طور ناگهانی از مادر خارج شود، نشانه پاره شدن کیسه آب است و نشانه آن است که کودک به زودی به دنیا می آید؛ بنابراین باید هرچه زود تر مادر، به بیمارستان منتقل شود. اگر هنوز وارد هفته 37 بارداری نشده اید، و با افزایش ناگهانی و تغییر رنگ ترشحات مواجه هستید، باید حتماً با پزشک خود تماس بگیرید، به ویژه ترشحات همراه با خون ، می تواند از نشانه های زایمان زودرس باشد.
چه زمانی ترشحات واژینال غیر طبیعی است؟
درحالی که بیشتر مواقع ترشحات واژن طبیعی است، ولی گاهی ممکن است در برخی موارد نشان دهنده عفونت باشد. ترشحات طبیعی شفاف و یا سفید رنگ هستند و بوی بد نمی دهند. شما باید مراقب رنگ، بو و میزان ترشحات خود باشید.
نشانه های ترشحات غیر طبیعی:
- واژینوز. ترشحات واژن زرد، سبز و یا خاکستری می شود که نشان دهنده ی عفونت باکتریایی واژن است. یکی دیگر از نشانه های این عفونت، ترشحات همراه با بوی بد ماهی است.
- عفونت قارچی. ترشحات سفید رنگ وبه صورت تکه های پنیر از علائم عفونت قارچی است. و فرد معمولاً در ناحیه واژن احساس خارش و تورم دارد.
- تریکوموناسیس. ترشحات به صورت کف و همراه با بوی بسیار بد و شبیه به بوی تخم مرغ فاسد از نشانه های تریکوموناسیس است که یک بیماری مقاربتی است.
- کلامیدیا یا سوزاک. اگر شما وقتی که حامله هستید و یا در وسط دوره قاعدگی خود، با یک افزایش ناگهانی در مقدار ترشحات مهبل مواجه شدید می تواند نشانه ی یکی از این بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک باشد که هنگام ادرار کردن، همراه با احساس سوزش است.
پزشک هرگونه تغییرات در ترشحات واژن را مورد ارزیابی قرار می دهد. عفونت های واژن و بیماری های مقاربتی ، معمولاً قابل درمان هستند.
برای پیشگیری از ترشحات غیر طبیعی واژن، همیشه واژن را تمیز و خشک نگه دارید، از دوش واژن (شست و شوی واژن با مایع) پرهیز کنید، هنگام مقاربت از کاندوم استفاده کنید، از محصولات بهداشتی زنانه، صابون و پد های معطر استفاده نمایید. رعایت بهداشت شخصی و روابط جنسی ایمن، بهترین راه برای حفظ سلامت ترشحات واژن است. منبع : ir-med.com
مرتبط با سلامت خطر طبی لباس های تنگ و چسبان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]