واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه: جلب رضایت الهی مهم ترین شاخص در سبک زندگی قرآنی است تهران- ایرنا- استاد دانشگاه تهران جلب رضایت الهی را مهم ترین شاخص در سبک زندگی قرآنی دانست و از نگاه خوشبینانه و امید به آینده به عنوان شاخص های دیگر یاد کرد.
بگزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجت الاسلام محمدحسین توانایی عصر شنبه در نشست تخصصی سبک زندگی قرآنی که در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن برگزار شد اظهار داشت: بخش عمده سبک زندگی قرآنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جریان است. و هر چند با فراز و فرودهایی همراه بوده اما جلوه ای از تعامل ملت است.
وی با بیان ضرورت نگاه دین و جامعه به بشر اظهار داشت: برای تعریف سبک زندگی قرآنی ابتدا باید به جهان بینی و تعریف انسان بپردازیم و اگر انسان را دارای یک نقطه مبدا و یک نقطه معاد بدانیم تفاوت آن را با سبک زندگی غربی دریافت خواهیم کرد.
این پژوهشگر مذهبی اضافه کرد: سبک زندگی قرآنی تسهیل کننده ارتباط انسان با خود، خدا، دیگران و جهان پیرامون خواهد بود و تعالیم مذهبی نیز این نوع نگرش را در قالب مسوولیت فردی و اجتماعی بیان کرده است.
توانایی همچنین به ضرورت مسولیت پذیری اجتماعی در نگرش سبک زندگی قرآنی تاکید کرد:زمانی که رییس جمهور می گوید: نقد و انتقاد کنید این سخن مصداقی از امر به معروف و نهی از منکر است و صدها راه برای امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد.
وی با اشاره به بیاناتی از رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه یکی از بهترین راهی های تعامل در جامعه امر به معروف و نهی از منکر است، تاکید کرد: ما نباید این دو فریضه را ترک کنیم و ساده ترین و بهترین راهکار برای رشد فضائل اخلاقی اینست که سکوت نکنیم.
این استاد دانشگاه همچنین گفت: ما ملت مسوولیت پذیری هستیم هر چند در بعضی صحنه ها مشاهده می شود که نسبت به یکدیگر بی اهمتیم ولی در امر به معروف و نهی از منکر موضوع تکریم و احترام را نباید فراموش کنیم.
رسول رسولی پور استاد دانشگاه خوارزمی نیز در این نشست تخصصی با تقسیم بندی انواع سبک زندگی به موضوع حیات طیبه اشاره کرد و گفت: گاهی سبک زندگی ساده است و گاهی تجملاتی، که قرآن در این زمینه بر سبک زندگی ساده و با قناعت تاکید دارد درحالی که در زندگی تجملاتی زیاده خواهی در آن دیده می شود و کنترلی بر آن نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به سبک فرهنگی زندگی و سبک زندگی روستایی و شهری به زندگی معنوی و طیبه اشاره کرد و گفت:قرآن بر سبک زندگی معنوی و روحانی تاکید دارد.
این استاد فلسفه برای شناخت شاخص های زندگی قرآنی گفت: در جوامع غربی ملاک های ابتدایی همچون رفاه، امنیت، بهداشت و آموزش به عنوان چهار شاخص اصلی برای رشد، توسعه و تحول مطرح است در حالی که برای ایجاد زندگی قرآنی مهم ترین نکته موضوع اخلاق است.
وی افزود گفت:برخی معتقدند
ما به دنبال بهداشت و زندگی مرفه نبودیم وگرنه انقلاب نمی کردیم و رویکرد در زندگی مطلوب مولفه هایی همچون مروت، انصاف، رحمت، مهربانی، مدارا، عشق و کمک است.
رسولی پور با بیان اینکه تاکید در سبک زندگی قرآنی بیشتر تمایل به اخلاق وجود دارد تا رفاه و آموزش اضافه کرد: چند سال پیش یک محقق مسلمان مالزیایی150 مولفه قرآنی و روایی را برای زندگی قرآنی معرفی کرده بود و آن را با کشورهای مختلف تطبیق داده بود که اولین کشورها در این فهرست کشورهای غربی بودند.
این پژوهشگر تاکید کرد:هر چند هنوز تا سبک زندگی قرآنی فاصله زیادی داریم اما لازم است مولفه های اخلاقی را در زندگی قرآنی تعمیم دهیم.
نشست تخصصی سبک زندگی قرآنی از طرف کمیته مراسم و محافل بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در سالن جلسات باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
فرآهنگ(3)**1003**م.ب**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]