محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827480609
ماه رمضان چی بخوریم و جطور روزه بگیریم تا بیمار نشویم؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ماه رمضان چی بخوریم و جطور روزه بگیریم تا بیمار نشویم؟ جامعه > سلامت - تغذیه در ماه رمضان برای روزه داران بسیار مهم است از این رو در این گزارش توصیه هایی به کسانی که قرار است در این روزها روزه بگیرند وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فردا یکشنبه اولین روز از ماه رمضان است . از آنجا که امسال هم مانند چند سال قبل ماه رمضان در فصل تابستان است، روزهای بلند و گرما ممکن است که روزه داران را اذیت کند. از این رو توصیه هایی برای روزه داران وجود دارد. از سوی دیگر همانطور که بیماران و کسانی که توانایی روزه گرفتن ندارند نباید روزه بگیرند اما مطالعات متعدد نقش موثر روزه داری را در بهبود بیماریهای مختلف نشان داده است. در جدول زیر کسانی که باید روزه بگیرند و نگیرند آورده شده است؛ روزه برای چه بیمارانی مفید است؟ چه کسانی روزه نگیرند؟ - روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بالا بسیار مفید است و میزان چربیهای نامطلوب موجود در خون را تنظیم میکند و موجب افزایش میزان چربیهای مفید خون میشود.
- بیماران گوارشی مثل کسانی که سابقه زخم فعال معده دارند نیز نمیتوانند روزه بگیرند، چون این افراد با نخوردن غذا دچار دردهای گوارشی میشوند، یا زخم گوارشی آنها عود میکند.
- افرادی که با گرسنگی طولانیمدت دچار خونریزی معده میشوند صلاح نیست که روزه بگیرند.
- کسانی که به بیماری دیابت دچار هستند، به دلیل اینکه قند خونشان باید به طور مرتب مورد بررسی و کنترل قرار بگیرد، در خطر عوارض روزهداری هستند. علاوه بر این کسانی که از انسولین استفاده میکنند، با توجه به اینکه نوع انسولین میتواند تاثیر سریع و طولانی مدت داشته باشد و بیماران هر دو آنها را با هم مصرف میکنند، گاهی موجب افت شدید قند خون در آنها میشود.
- در مورد بیماران قلبی، مصرف دارو به طور منظم و سر ساعت بسیار اهمیت دارد. قرصهای نیتروکانتین یا کپسولهای زیرزبانی - که به طور معمول برای بیماران قلبی تجویز میشوند- باید سر ساعت خورده شوند.
- بیمارانی که فشار خون بالا یا پایین دارند و باید تحت کنترل پزشک قرار گیرند، نیز صدق میکند. چنین افرادی باید داروهایشان را به موقع مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند.
در جدول زیرتوصیه هایی تغذیه ای برای روزه داران آورده شده است؛ تغذیه ماه رمضان تغذیه سحر تغذیه افطار - در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نشود زیرا علاوه بر افزایش چربی های خون موجب سوء هاضمه، ورم معده، اضافه وزن و چاقی می شوند.
- بسیاری از تصور میکنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند که در طول روز احساس گرسنگی نکنند. اما مصرف مواد غذایی پرچربی بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود.
- آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ که حاوی روغن زیادی است و به وفور در افطار مصرف می شود غذای مناسبی برای افطار نیست زیرا موجب سوءهاضمه و اختلالات گوارشی دیگر می شود به جای آن بهتر است از آش رشته رقیق و کم روغن در وعده افطار استفاده شود.
- مصرف زیاد چای بخصوص در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا چای مدر است و باعث از دست دادن آب بدن شما می شود.
- در وعده سحری از غذای کم چرب مواد غذایی پرفیبر مثل میوهها و سبزی ها استفاده کنید چون مواد غذایی پرفبیر آب زیادی در خود جذب میکنند و بدن میتواند آن را به آهستگی جذب کند و احساس تشنگی دیرتر عارض شود.
- بهتر است روزه داران کمی پس از صرف افطار بسیار ساده و سبک (مثلاً 30 دقیقه بعد) اقدام به صرف شام نمایند و تا پیش از خوابیدن 2 لیوان چای کم رنگ، یک لیوان شیر کم چرب (کمتر از 2.5 درصد چربی) و حداقل 2 عدد میوه نیز میل کنند.
- مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیکهای خامهای، شکلات، شیرینیهای خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین و چرب در ایام ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالا رفتن قند خون را به دنبال دارد.
- مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصاً بین غذا توصیه نمیشود چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیمهای گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود.
- مصرف شیر گرم، فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب است. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
- مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات (مانند شیر و ماست و پنیر) میوه ها و سبزی ها و نان و غلات (مانند برنج و نان) توصیه می شود مانند نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی هموطنان در این ایام است.
- مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک میکند که تعادل آب و الکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفط شود.
- روزه داران عزیز از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
- علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است لذا توصیه می شود که در وعده افطار حتی المقدور 5-3 عدد خرما مصرف شود و البته از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.
- برخلاف تصور برخی افراد، روزه بدون سحری نه تنها موجب کاهش وزن نمی شود بلکه بدلیل افت شدید قند خون در طی روز موجب می شود تا شخص روزه دار در زمان افطار تمایل بیشتری برای خوردن غذاهای شیرین و چرب پیدا کند و همین موضوع در نهایت منجر به اضافه وزن و چاقی می شود.
- استفاده از سبزیها و میوهها در هنگام افطار و همچنین در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود. توصیه می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصرف شود. سبزیها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
- مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شودچون با تحریک انسولین موجب ورود قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه کاهش قند خون می شوند. به این ترتیب مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قندهای ساده در وعده سحری موجب می شود شخص زودتر گرسنه شود. از آنجا که میوه ها نیز حاوی قندهای ساده هستند توصیه می شود در وعده سحری کمتر مصرف شوند. انواع میوه را که حاوی ویتامین ها و املاح معدنی است و بسیار مفید برای سلامت بدن می باشد، بهتر است در وعده افطار و یا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.
- توصیه می شود برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات به ویژه آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.
- از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب کنید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می شود.
- یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع می کنند که توصیه می شود افطار را با نوشیدنیهای گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند.
- مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعد از صرف سحری نیز بسیاری از روزه داران از بیم تشنگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت صحیح غذایی نیست.
- مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست. به طور کلی توصیه می شود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز، کم چرب و کم نمک استفاده شود.
47232
شنبه 7 تیر 1393 - 18:07:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]
صفحات پیشنهادی
خوردنیهایی که در ماه رمضان برای بیماران دیابتی توصیه میشود
خوردنیهایی که در ماه رمضان برای بیماران دیابتی توصیه میشود جامعه > سلامت - ایسنا نوشت استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت بیماران دیابتی میتوانند در وعدههای افطار و سحر از خورشتها و غذاهایی که در آنها از گوشت بره جوجه مرغ به اضافه سبزروزه اولی ها و لزوم توجه به رژیم غذایی آنان در ماه رمضان
روزه اولی ها و لزوم توجه به رژیم غذایی آنان در ماه رمضان تهران - ایرنا - آنانی که سال نخست روزه داری را آغاز می کنند به توجه بیشتری برای حفظ سلامت در این ماه مبارک نیاز دارند درصد قابل توجهی از جمعیت کودکان ونوجوانان امسال را برای نخستین بار روزه می گیرند و والدین آنان باید اصکدام غذاها در ماه رمضان روزهدار را تشنه میکنند؟
کدام غذاها در ماه رمضان روزهدار را تشنه میکنند استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت در وعده سحری از مصرف غذاهای خشک و پر ادویه و تند غذاهای سرخ شده و پرچرب و شیرین و همچنین از مصرف زیاده از حد گوشت باید پرهیز کرد آفتاب دکتر غلامرضا کردافشاری روز شنبه 7 تیرماه در گفت ودر روزهای باقی مانده تا رمضان چگونه غذا بخوریم؟
در روزهای باقی مانده تا رمضان چگونه غذا بخوریم نباید در ماه رمضان وعدههای غذایی را حذف کرد یک کارشناس تغذیه معتقد است باید در فرصت باقی مانده تا ماه مبارک رمضان از ناخنک زدن به تنقلات کاسته شود تا در روزهای نخست روزهداری دستگاه گوارش کمتر دچار مشکل شود مریم شیرمستی با اشروزه داران پیش از آغاز ماه رمضان مصرف چای خود را کاهش دهند
روزه داران پیش از آغاز ماه رمضان مصرف چای خود را کاهش دهند تهران-ایرنا-رییس اداره تغذیه مرکز پزشکی مسیح دانشوری با بیان اینکه سردردهای صبحگاهی یکی از مشکلات شایع در روزهای آغاز ماه مبارک رمضان است توصیه کرد روزه داران چند روز پیش از شروع ماه رمضان مصرف روزانه چای و قهوه خود را کتوصیههای تغذیهای برای روزهداران در ایام ماه مبارک رمضان
شنبه ۷ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۴ مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت ماه رمضان توصیههای تغذیهای برای روزهداران در این ماه را ارائه داد به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر زهرا عبداللهی با بیان این که مطالعات متعدد نقش موثر روزه داری را در بهبود بیماریهای مختاهداکنندگان خون بیماران نیازمند را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنند
مسوول انتقال خون بروجرد اهداکنندگان خون بیماران نیازمند را در ماه مبارک رمضان فراموش نکنند بروجرد - ایرنا- مسوول پایگاه انتقال خون شهرستان بروجرد گفت باتوجه به کاهش روند اهدای خون در ماه مبارک رمضان به اهداکنندگان خون توصیه می شود بیماران نیازمند را فراموش نکنند غلامرضا حامدیلزوم آمادگی بیماران دیابتی برای ماه رمضان
لزوم آمادگی بیماران دیابتی برای ماه رمضان تهران - ایرنا - تنها چند روز بیشتر به آغاز ماه مبارک رمضان باقی نمانده و با توجه به اینکه بیش از چهار میلیون بیمار دیابتی در کشور وجود دارد آنان باید در صورت تصمیم به روزه داری از هم اکنون قند خود را کنترل و آمادگی های لازم را کسب کنندرفع تشنگی در ماه رمضان با نوشیدنی های سنتی
رفع تشنگی در ماه رمضان با نوشیدنی های سنتی تهران-ایرنا-نوشیدنی های سنتی مانند شربت آبلیمو خاکشیر تخم شربتی کاسنی سکنجبین و بید مشک می تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کند تشنگی و عطش زمانی بروز می کند که آب دفع شده از بدن بیشتر از مقدار جذب آب باشد اگر در مرحله عطروزه داری در بیماران دارای سنگ کلیه
کلیه ها مسئول تنظیم آب و املاح بدن هستند و اینکار را به دقت تمام انجام می دهند حتما شما متوجه شده اید که اگر شما حتی چند لیتر مایعات پشت سر هم مصرف کنید کلیه ها بلافاصله میزان زیادی آب را دفع می کنند و گرنه ما توسط آب زیادی که مصرف می کنیم غرق می شویم همین موضوع در مورد املاحجلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات بعد از ماه رمضان برگزار می شود
وزیر بهداشت جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات بعد از ماه رمضان برگزار می شود تهران - ایرنا - نهمین جلسه ستاد کشوری کنترل دخانیات حداکثر بعد از ماه مبارک رمضان به ریاست وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی تشکیل می شود دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در گفت وبازگشت ماه رمضان و جلوه ای دیگر از روزهای خدا
بازگشت ماه رمضان و جلوه ای دیگر از روزهای خدا به این مطلب امتیاز دهید سرویس کشکول جام نیوز روز اول ماه مبارک بود چیزی تا افطار نمانده بود برادرم بی حال روی تخت دراز کشیده بود و چشمانش را بسته بود می دانستیم با اضافه وزن و علاقه وافری که به خوراکی ها دارد روزه گرفتن برفوق تخصص قلب و عروق: بسیاری از بیماران قلبی می توانند روزه بگیرند
اختصاصی ایرنا فوق تخصص قلب و عروق بسیاری از بیماران قلبی می توانند روزه بگیرند تبریز - ایرنا - فوق تخصص قلب و عروق گفت بسیاری از بیماران قلبی و عروقی با نظر پزشک معالج و رعایت برخی موارد می توانند روزه بگیرند دکتر محمدرضا تابان روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنادر اطلاعیهای مشترک مطرح شد برخورد با هنجارشکنان روزهخوار در ماه رمضان
در اطلاعیهای مشترک مطرح شدبرخورد با هنجارشکنان روزهخوار در ماه رمضاندادستان انقلاب اسلامی پلیس و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گیلان با صدور اطلاعیهای مشترک اعلام کردند با هرگونه ناهنجاری و روزهخواری در انظار عمومی گیلان برخورد میشود به گزارش خبرگزاری فارس از رشتجراحی تومور نخاعی با موفقیت در بیمارستان پتروشیمی ماهشهر انجام شد
جراحی تومور نخاعی با موفقیت در بیمارستان پتروشیمی ماهشهر انجام شد اهواز- ایرنا - یک عمل جراحی تومور نخاعی با موفقیت در بیمارستان صنایع پتروشیمی ماهشهر انجام شد به گزارش روزجمعه خبرنگار ایرنا به از نقل از بهداشت و درمان صنعت نفت ماهشهر این عمل توسط دکتر نعمتی جراح مغز و اعصاب برئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس خبر داد نظارت ۵ هزار بازرس در ساعات غیر اداری
رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس خبر دادنظارت ۵ هزار بازرس در ساعات غیر اداری ماه رمضان بر عرضهکنندگان مواد غذاییرئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی وزارت بهداشت گفت در دستورالعمل امسال نظارت بر عرضه مواد غذایی در ماه رمضان پیشبینی شده که بیشترین نظاخوردنیهایی ماه رمضانی برای بیماران دیابتی
خوردنیهایی ماه رمضانی برای بیماران دیابتی خوردنیهایی که در ماه رمضان برای بیماران دیابتی توصیه میشود استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران گفت بیماران دیابتی میتوانند در وعدههای افطار و سحر از خورشتها و غذاهایی که در آنها از گوشت بره جوجه مرغ به اضافه سبزیجات تهیه شود استف-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها