واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رونق آزمایشگاههای تولید مواد مخدر صنعتی
گزارش جدید سازمان ملل حاکی از آن است که تولید مواد مخدر صنعتی و همچنین کشت خشخاش در کشور افغانستان افزایش یافته است. این در حالی است که مصرف کوکائین و مخدرهای برگرفته از گیاه شاهدانه در سراسر دنیا کاهش داشته است.
کد خبر: ۴۱۱۷۰۱
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵ - 28 June 2014
گزارش جدید سازمان ملل حاکی از آن است که تولید مواد مخدر صنعتی و همچنین کشت خشخاش در کشور افغانستان افزایش یافته است. این در حالی است که مصرف کوکائین و مخدرهای برگرفته از گیاه شاهدانه در سراسر دنیا کاهش داشته است.
به گزارش دویچه وله اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد روز پنج شنبه ( ۲۶ ژوئن) در شهر وین گزارشی جدید در مورد بازار مواد مخدر در دنیا ارائه کرد. طبق این گزارش، بازار تولید مواد مخدر صنعتی، بهویژه در آمریکای شمالی، افزایش یافته است.
افزایش مصرف آمفتامینها
در حالی که مصرف مواد مخدر در سراسر دنیا تقریبا ثابت مانده است، میزان آمفتامینها افزایش یافته است. بر اساس گزارش سازمان ملل، در سراسر دنیا حدود ۱۴۴ تن آمفتامین کشف و ضبط شده است؛ نیمی از آن در قاره آمریکا. در سال ۲۰۱۲ حدود ۳۴ میلیون نفر در دنیا آمفتامین مصرف کردهاند. به این ترتیب، این ماده مخدر بعد از گیاه شاهدانه (کانابیس) که از آن ماریجووانا و حشیش به دست میآید، بالاترین مصرف را داشته است. اما به گفته مسئولان، تخمین میزان تولید آمفتامینها دشوار است، زیرا تولیدکنندگان ترکیبات جدید این مواد را به صورت تک تک قاچاق میکنند.
انواع جدیدی از "مخدرهای دیزاین"
یکی دیگر از چالشهای اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، افزایش "مخدرهای دیزاین" است. "مخدرهای دیزاین" که درمیان جوانان بسیار محبوب هستند، به صورت مواد عادی روزمره به عنوان نمک یا کود در اینترنت به راحتی به فروش میروند. در سراسر دنیا ۲۳۴ نوع "مخدر دیزاین" ممنوع وجود دارد.
بر اساس گزارش سازمان ملل اما میزان مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر نسبت به سال قبل کاهش یافته است. در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۸۳ هزار نفر جان خود را به دلیل استفاده از مواد مخدر از دست دادند. اما این رقم در سال قبل ۲۱۱ هزار نفر بوده است.
پرورش بیشتر تریاک در افغانستان
یکی از بزرگترین چالشها در زمینه مبارزه با مواد مخدر افزایش میزان تولید تریاک در کشور افغانستان است. این کشور که بزرگترین صادرکننده تریاک در دنیاست، در سال گذشته مساحت کشت این ماده مخدر را به میزان ۳۶ درصد افزایش داده و به ۲۰۹ هزار هکتار رسانده است. افغانستان در سال ۲۰۱۳ حدود ۸۰ درصد مصرف تریاک دنیا را تامین کرده است.
بنا بر همین گزارش میزان عرضه کوکائین کاهش یافته است. تولید این ماده مخدر عمدتا در ۳ کشور آمریکای جنوبی صورت میگیرد: بولیوی، پرو و کلمبیا. بر اساس گزارش جدید سازمان ملل، میزان مصرف کوکائین نسبت به قبل کاهش یافته است. اما بیشترین میزان کاهش را مخدر اکستازی داشته است. افزون بر این، میزان مصرف مخدرهای برگرفته از شاهدانه نیز به مقدار کمی کاهش داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]