واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
خط مشترک/ جای خالی زنان در ورزشگاه های ایران پُر شد!
این حرکت سازماندهی شده بیشتر از آنکه نشان دهنده احیای حقوق زنان باشد به دنبال سیاه نمایی وضعیت زنان در جامعه ایران است و این موضوع دستاویزی برای رسیدن به اهداف سیاسی آنان بوده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، هفته اول نخستین ماه تابستان، آوردگاهی داغ برای تیمهای ملی والیبال و فوتبال ایران اسلامی بود که کام مردم شریف و ورزش دوستان را تلخ و شیرین کرد. اما حواشی سیاسی ورزش در این هفته، نقل محافل و مطبوعات داخلی و مستمسکی برای هجمه رسانه های بیگانه ایجاد کرد که نشانگر خط مشترک رسانه ای در این باره بود. ماجرا از اینجا شروع شد که تعدادی از بانوان به همراه "شهیندخت مولاوردی" مشاور معاون رئیسجمهور در امور زنان، بمنظور تماشای مسابقه والیبال ایران و برزیل، به پشت درب های استادیوم 12 هزار نفری آزادی آمدند و با ممانعت از ورود به استادیوم مواجه شدند.
پس از این اتفاق خانم مولاوردی در جلسه هیئت دولت ضمن طرح موضوع عدم حضور زنان در ورزشگاه، خواستار پیگیری این موضوع از جانب رئیس جمهور به صورت مستقیم شد و رئیس جمهور هم دستور پیگیری این موضوع را از طریق وزیر ورزش و جوانان صادر کرد.
دستور رئیس جمهور به وزیر ورزش و جوانان مبنی بر پیگیری این موضوع مورد توجه و بزرگ نمایی برخی رسانه ها قرار گرفت.
اما چند روز بعد از این ماجرا، و بعد از اعلام نهادهای انتظامی مبنی بر محیا نبودن شرایط برای حضور بانوان در ورزشگاه و بازی تیم های ملی والیبال ایران و ایتالیا، نزدیک به جمع اندکی از زنان در مقابل ورزشگاه اقدام به تجمع و حمل پلاکاردهای اعتراضی کردند. که در جریان این تجمع تعداد 15 نفر از این زنان بصورت موقت بازداشت شدند.
این موضوع در خطی مشترک، به سرعت تیتر رسانه های مجازی و فردای آن روز به تیتر روزنامه های اصلاح طلب و رسانه های بیگانه چون بی بی سی، صدای امریکا، دویچه وله، رادیو فردا، رادیو زمانه، رادیو فرانسه و... تبدیل شد.
در ادامه این پروژه، مصاحبه و گفتگو با چهره های سیاسی پیرامون این موضوع شروع شد و خوراک رسانه ای این پروژه تا حدودی تامین گردید.
برخی از روزنامه های اصلاح طلب بدون اشاره به پیروزی غرور آفرین والیبالیست های ایران، به عدم حضور زنان در ورزشگاه ها و موافقان و مخالفان این امر واکنش نشان دادند.
در این میان روزنامه شرق با تیترهای "ورود زنان ممنوع" و "ریشه و بهانه"، روزنامه اعتماد با تیتر "مخالفت فراكسيون زنان با حضور زنان در ورزشگاه ها"، روزنامه ایران با تیتر"اعتراض معاون رئیس جمهوری به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه ها"، روزنامه آرمان با "چاره انديشي براي حضور زنان در مسابقات واليبال" و روزنامه آفتاب یزد نیز طی مصاحبه ای با "فاطمه راکعی" فعال اصلاح طلب، از این دست روزنامه ها بودند.
در ادامه پروژه خط مشترک رسانه ای، رسانه های فارسی زبان بیگانه این اخبار با بازنشر و تحلیل هایی با عناوین "زن های تماشاچی و درهای همیشه بسته"، "زنان و پلیس یگان ویژه در پشت درهای سالن والیبال"، "استادیوم؛ منطقه ممنوعه برای زنان"، "کلید ورود زنان به ورزشگاهها در دست کیست؟" و راه اندازی صفحه های متعدد در شبکه های اجتماعی به یارگیری پرداختند.
از دیگر سو، مشخص شد که زنانی که در جریان اعتراض مقابل ورزشگاه بازداشت شده بودند، از فعالان و محکومان فتنه 88 بودند و با نیت بر هم زدن امنیت ملی و بازتاب آن در شبکه های بیگانه چون بی بی سی، صدای امریکا، دوویچه وله و دیگر رسانه های معاند نظام بوده است.
این حرکت سازماندهی شده بیشتر از آنکه نشان دهنده احیای حقوق زنان باشد به دنبال سیاه نمایی وضعیت زنان در جامعه ایران است و این موضوع دستاویزی برای رسیدن به اهداف سیاسی آنان بوده است.
خاطر نشان می سازیم در این اثناء، انتشار گسترده اخبار و تصاویر حضور زنان ایرانی و خارجی که در در استادیوم های ورزشی خارج از کشور که با غالبا پوشش های نامناسبی داشتند، توسط رسانه های بیگانه به نوعی تحریک و تشویق برای حضور مختلط زنان در استادیوم های ورزشی بود. همین موضوع باعث شد تا در یکی از پیکارهای والیبال، تعدادی از زنان ایرانی در اقدامی قبح شکنانه، تحت پوشش تماشاگران زن خارجی وارد استادیوم شده و تصاویری از این حضور، بصورت گسترده در رسانه ها و شبکه های مجازی منتشر گردد. محصول پروژه خط مشترک، تبدیل مطالبه قابل تأمل بخش اندکی از جامعه زنان مبنی بر حضور در ورزشگاه ها به مبارزه سیاسی و تشدید افکار فمنیستی بود که ضرورت هوشمندی مسؤلان امر را می طلبد.
۰۶/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۲:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]