واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزییات چگونگی جبران کمبود پرستار در بیمارستانها
کد خبر: ۴۱۱۳۷۸
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴ - 27 June 2014
معاون پرستاری وزیر بهداشت جزییات اقدامات انجام شده در جهت جبران کمبود نیروی پرستاری و کاهش فشار کار آنها در مراکز درمانی را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، محمد میرزابیگی جبران کمبود نیروی پرستاری، ارتقای جایگاه پرستاری در دانشگاهها و وزارت بهداشت و همچنین اصلاح نظام پرداخت را از درخواستهای چند سال اخیر پرستاران خواند و گفت: خوشبختانه در دوره اخیر به دو موضوع از این سه موضوع دسترسی یافتهایم.
وی راهکارهای اندیشیده شده و همچنین ابلاغ دستورالعملها و مجوزها در جهت جبران کمبود نیروی پرستاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: سه راهکار به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است تا فشار کاری از دوش نیروهای موجود کاسته شود. نخستین راهکار، مجوز جذب نیرو به جای زنان پرستاری است که از مرخصی زایمان و استعلاجی استفاده میکنند. این بخشنامه جهت ترمیم نیروهایی که به مرخصی زایمان میروند به دانشگاهها ابلاغ شده است.
میرزابیگی ادامه داد: دومین راهکار برای جبران کمبود نیروهای پرستاری، استفاده از نیروهای دانشجوی پرستاری (ترم 6 به بعد) و همچنین دانشجویان ارشد و دکترا بر بالین است. این دانشجویان پیش ازاین نیز به کار گرفته میشدند، اما این موضوع قانونی نبود و به همین دلیل دریافتی ارزشمندی نیز برای آنها لحاظ نمیشد. به این ترتیب بود که دانشجویان نیز از کار بر بالین ناراضی بودند.
وی در این باره افزود: اکنون بر اساس طرح مربوطه، دانشجویان دوره کارشناسی باید تنها در بخش عمومی و تا سقف 100 ساعت فعالیت کنند. به ازای هر ساعت نیز 5 هزار تومان به آنها پرداخت میشود. در مورد دانشجویان ارشد و دکترا نیز بابت هر ساعت 7 هزار تومان پرداخت میشود.
تحقق کاهش فشار کاری پرستاران تا پایان امسال
میرزابیگی سومین راهکار جهت جبران کمبود نیروی پرستاری را گرفتن نیروهای تبصرهای – شرکتی خواند و گفت: امروز (جمعه) آزمون مربوط به این موضوع برگزار و تعداد زیادی نیرو متناسب با برآورد دانشگاههای علوم پزشکی جذب میشوند تا به این ترتیب بتوانیم میانگین نیروی پرستاری که اکنون"7دهم" به ازای هر تخت است را تا پایان امسال به 1.25 برسانیم؛ یعنی تا پایان امسال باید نیم نفر نیروی پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی اضافه شود. به این ترتیب از فشار کاری پرستاران کاسته خواهد شد.
ارتقای جایگاه پرستاری در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی
وی ارتقای جایگاه پرستاری در وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی را به عنوان دیگر درخواست پرستاران مطرح کرد و گفت: خوشبختانه این موضوع نیز حل شده و بخشنامههای لازم به دانشگاهها ابلاغ شده است. به این ترتیب در دانشگاههای تیپ یک، مدیر پرستاری و در دانشگاههای تیپ 2 و 3 اداره پرستاری زیر نظر رییس دانشگاه فعالیت دارند. در سطح وزارت بهداشت نیز معاونت پرستاری کارها را پیش برده و مجموعههایش در حال تکمیل شدن است.
پیگیری اصلاح نظام پرداخت پرستاران
میرزابیگی همچنین درباره اصلاح نظام پرداخت پرستاران نیز گفت: در این زمینه نیز یک سوم از دو سوم کارهای لازم را پیش بردهایم. معتقدیم پرداختهای کنونی متناسب با شان پرستاران نیست. همین موضوع باعث رنجش پرستاران شده است. البته به آنها حق می دهیم. به شدت پیگیر اصلاح این موضوع نیز هستیم و امیدواریم که اقدامات انجام شده در این زمینه تا چند هفته آینده به نتیجه برسد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت همچنین دیگر راهکارهای اندیشیده شده جهت رفع مشکلات پرستاران از جمله برنامهریزی در جهت تنظیم ظرفیت دانشکدههای پرستاری با همکاری معاونتهای آموزشی، درمان و توسعه وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در طول پنج ماه فعالیتمان در معاونت پرستاری وزارت بهداشت حدود 4 تا 5 بخشنامه با امضای وزیر یا معاونت توسعه جهت رفع و رجوع مشکلات پرستاری به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده که در نوع خود بیسابقه است.
میرزابیگی از تدوین برنامهای سیگانه جهت تحقق اهداف پرستاری خبر داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]