واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نمایش وحدت سران اروپا زیر پوسته اختلافات شدید تهران- ایرنا- سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا امروز (پنج شنبه) در حالی برای گرامیداشت یاد کشته شدگان در جنگ جهانی اول گردهم آمدند که نمایش وحدت آنها به دلیل اختلافات شدید در انتصاب رییس جدید کمیسیون اروپا خدشه دار شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از ایپر، قرار است ˈآنگلا مرکلˈ صدراعظم آلمان، ˈدیوید کامرونˈ نخست وزیر انگلیس و ˈفرانسوا اولاندˈ رییس جمهوری فرانسه در مراسمی برای گرامیداشت یاد 50 هزار سرباز انگلیسی شرکت کنند که در جنگ ایپر واقع در استان ˈفلاندری غربیˈ، یکصدسال قبل کشته شدند.
مرکل در آستانه ورود به شهر ˈکورتریکˈ نزدیکی ایپر و پیش از ملاقات با دیگر سران اروپایی در جمع خبرنگاران گفت: این مراسم نشان می دهد در روزهای خوبی کنار هم زندگی می کنیم که دلیل آن اتحادیه اروپاست و اینکه از تاریخ درس عبرت گرفته ایم.
با آنکه سران اروپا بسیار تلاش کردند نشان ندهند مراسم امروز به دلیل اختلاف نظر سیاسی شدید بر سر انتصاب رییس بعدی کمیسیون اروپا خدشه دار نشده است، آتش زیرخاکستر اختلافات بر این مراسم سایه افکنده.
قرار است سران اروپا در نشست شام کاری امشب در ایپر در مورد دستور العمل راهبردی اتحادیه اروپا در آینده نزدیک رایزنی کنند.
بعد از آنکه رهبران اروپایی در هفته جاری در مورد اولویت های سیاسی برای ارتقای رشد، تقویت بودجه ها، اشتغالزایی و مبارزه با بیکاری جوانان توافق کردند مرکل عزم راسخ خود را برای تایید نامزدی ˈژان کلود یونکرˈ نخست وزیر پیشین لوکزامبورگ به عنوان رییس جدید کمیسیون اروپا نشان داد.
کامرون به شدت با انتصاب یونکر مخالف است و می گوید او فرد مناسبی برای اجرای اصلاحات در اتحادیه اروپا نیست همچنین انتخاب او به این مقام قدرت بیشتری را به پارلمان اروپا می دهد؛ زیرا یونکر از سوی ˈحزب مردم اروپاˈ که دارای اکثریت کرسی های پارلمان است نامزد ریاست کمیسیون شده است.
انتظار می رود کامرون در نشست امروز و فردا سران اروپا که بعد از ایپر در بروکسل پی گرفته خواهد شد، در صورتی که با دیگر سران اروپا بر انتصاب یونکر بر کمیسیون اروپا پافشاری کنند خواستار رای گیری بی سابقه در این مورد شود. رای گیری در این مورد اجتناب ناپذیر به نظر می رسد و در حالیکه تنها ˈویکتور اوربانˈ نخست وزیر مجارستان با کامرون همراه شده است احتمالا 26 رای موافق در برابر 2 رای مخالف نتیجه آن خواهد بود.
این وضعیت انزوای انگلیس را افزایش می دهد و به نگرانی ها مبنی بر جدایی قریب الوقوع انگلیس از اتحادیه اروپا 41 سال بعد از پیوستن به این اتحادیه اروپا دامن می زند.
حزب ˈاستقلالˈ انگلیس که خواستار خروج این کشور از اتحادیه اروپاست، بیشتر کرسی ها را در انتخابات پارلمانی اروپا ماه مه گذشته (خرداد) به دست آورد در حالیکه حزب محافظه کار حاکم این کشور در مقام سوم از نظر تعداد نمایندگان پیروز در این انتخابات قرار گرفت. مقامات انگلیسی اذعان کردند کامرون باید شکست را در مورد انتصاب یونکر به مقام ریاست کمیسیون اروپا بپذیرد؛ اما گفتند وی قصد دارد در برابر تصمیم پارلمان برای تحمیل نامزد مد نظر خود به سران کشورهای اروپایی بایستد.
با وجود این، مناقشه های محتمل در نشست روز جمعه می تواند رابطه پیچیده انگلیس را با رییس بعدی کمیسیون اروپا دشوارتر کند در زمانیکه کامرون وعده داده در مورد عضویت لندن در این اتحادیه پیش از برگزاری همه پرسی سال 2017 با مقامات بروکسل مذاکره کند.
یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: کامرون با این رفتار بسیاری از متحدان خود حتی مرکل را از دست داده است که می خواهند به او در ادامه عضویت انگلیس در این اتحادیه کمک کنند. اتحادیه اروپا بر اساس مصالحه بنا شده است و به سختی می توان به کسی کمک کرد که حاضر به مصالحه نیست.
ˈهرمان ون رامپویˈ رییس شورای اروپا که ریاست این نشست را برعهده خواهد داشت امتیازاتی در مورد سیاست های کمیسیون بعدی برنامه های اقتصادی مهم به انگلیس داده بود اما کامرون این امتیازات را نپذیرفت. کشورهای جنوب اروپا مانند ایتالیا قصد دارند خواستار سهل گیری در مورد سیاست های و قوانین بودجه اتحادیه اروپا شوند که مرکل در هفته جاری این خواسته را پذیرفت؛ به شرطی که آنها از انتصاب یونکر به ریاست کمیسیون اروپا حمایت کنند.
پارلمان اروپا نیز در دومین نشست عمومی خود از 14 تا 17 ژوئیه (23 تا 26 تیر) در مورد رییس بعدی کمیسیون اروپا تصمیم می گیرد.
پارلمان اروپا تنها نهادی است که اعضای آن با رای مستقیم ساکنان این منطقه تعیین می شوند. انتخابات پارلمان اروپا از 22 تا 25 ماه مه (اول تا چهارم خرداد) برگزار شد.
نتایج نشان داد حزب محافظه کار مردم اروپا و حزب راست میانه ائتلاف پیشرفته سوسیال دموکرات ها 400 کرسی از مجموع 751 کرسی در پارلمان جدید را به دست آورده اند. احزاب راست افراطی نیز در فرانسه و انگلیس پیروز شدند و توانستند از احزاب حاکم این کشورها نمایندگان بیشتری را به پارلمان بفرستند. رهبران 28 کشور عضو اتحادیه اروپا تا کنون خود، رئیس کمیسیون را انتخاب می کردند اما طبق قوانین جدید، باید نتیجه انتخابات پارلمانی این اتحادیه را هم در تصمیم گیری خود لحاظ کنند.
سران اروپایی همچنین در نشست فردا خود توافق نامه تجاری مهمی را با اوکراین، گرجستان و مولداوی امضا می کنند. بررسی اعمال تحریم های جدید علیه روسیه به دلیل بحران اوکراین و فعالیت جدایی طلبان طرفدار مسکو در شرق این کشور از دیگر دستور العمل های نشست بروکسل سران اروپا خواهد بود.
بحران اوکراین که از نوامبر سال گذشته میلادی (آذر 1392) با مخالفت ˈویکتور یانوکوویچˈ رییس جمهوری برکنار شده این کشور برای امضای توافق نامه تجاری با اتحادیه اروپا آغاز و به تحولات گسترده تر در عرصه سیاست داخلی این کشور منجر شد، بدترین رویارویی روسیه و غرب بعد از جنگ سرد به شمار می آید که تعلیق عضویت روسیه از گروه هشت، اعمال تحریم های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا و مناقشه بر سر قیمت فروش گاز روسیه به اوکراین از تبعات این رویارویی بوده است.
اروپام**9157** 3404
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]