واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هشتمین گردهمایی اتحاد دانشجویان جهان اسلام پایان یافت تهران - ایرنا- هشتمین گردهمایی بین المللی اتحاد دانشجویان جهان اسلام عصر روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، هشتمین گردهمایی بینالمللی اتحاد دانشجویان جهان اسلام با عنوان علم و اخلاق در سبک زندگی (اولین نشست از سلسله نشستهای تمدن نوین اسلامی) با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی از یازده کشور اسلامی (مصر، لبنان، سودان، عراق، پاکستان، تاجیکستان، چاد، ترکیه، سنگال، یمن و ایران) از تاریخ یکم تا پنجم تیرماه 1393 برابر با 24 تا 28 شعبانالمعظم 1435 هجری قمری و مصادف با 22 تا 26 ژوئن 2014 میلادی در تهران برگزار شد.
در پایان آیین اختتامیه این گردهمایی که امروز با حضور ایت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در هتل سیمرغ برگزار شد، بیانیه ای به شرح زیر صادر شد:
کسانی که در گذشته ای نه چندان دور ناامید بودند و نه تنها اسلام و مسلمین بلکه اساس معنویت و دینداری را در برابر هجوم تمدن غرب، از دست رفته می پنداشتند، امروز سر بر افراشتن اسلام و تجدید حیات قرآن و اسلام، و متقابلا ضعف و زوال تدریجی آن مهاجمان را به چشم می بینند و با زبان و دل تصدیق می کنند که این هنوز آغاز کار است و تحقق کامل وعده الهی یعنی پیروزی حق بر باطل و بازسازی امت قرآن و تمدن نوین اسلامی در راه است.
قرن پانزدهم هجری به حول و قوه الهی قرن احیای تمدن ممتاز، متعالی، برجسته و باشکوه اسلامی است که به شرط حفظ عقلانیت، اخلاق و ماندن بر اصول و قوانین شریعت اسلامی محقق خواهد شد.
دراین گردهمایی موضوعات و مباحث مختلفی در سخنرانیها، کمیسیونها و گفتگوهای جمعی مورد تأکید و اتفاق نظر قرار گرفت که اهم آن عبارتند از:
هر تمدنی دارای دو بخش روبنایی و زیربنایی است که فرهنگ و سبک زندگی بخش حقیقی و زیربنایی آن را تشکیل میدهد و اصلاح سبک زندگی دینی میبایست در دستور کار اندیشمندان مسلمان و مراکز علمی و فرهنگی و دولتهای ما باشد.
ما باید با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی مقابله نماییم و قرآن کریم و سیره نبوی را به عنوان دو منبع اصلی سبک زندگی اسلامی؛ هر چه بیشتر در متن جامعه اسلامی وارد کرده و راه برونرفت از مشکلات را در تأکید بر علم، اخلاق و عقلانیت دینی جستجو کنیم.
فلسطین مسئله اول جهان اسلام بوده و هست و غافل کردن امت اسلامی از این مسئله از جمله اهداف مهم دشمنان اسلام میباشد ، راه انداختن جنگهای داخلی، دامن زدن به اختلافات و ترویج تفکرات تکفیری و افراطی از جمله سیاستهای صهیونیستهای غاصب و استکبار جهانی است تا اولویت و ضرورت پرداختن به این مسئله فراموش شود.
در پایان این همایش موارد ذیل مورد توجه و تصویب عمومی قرار گرفت:
1. استفاده حداکثری از ظرفیتهای جهان اسلام برای احیای تمدن نوین اسلامی و ایجاد سبک زندگی اسلامی بر اساس علم، اخلاق، عقلانیت و عدالت.
2. الگو و معیار قرار دادن تمدن نبوی و دوران درخشان فرهنگی- سیاسی صدر اسلام برای بازسازی و احیای تمدن جدید.
3. تشکیل اتحادیه رسانههای دانشجویان مسلمان برای تولیدات هنری و رسانهای به دو منظور: الف. مقابله با هجمهی تولیدات رسانهای و هنری غرب ب. ترویج و اشاعهی سبک زندگی اسلامی
4. محکوم کردن هرگونه فعالیتها و اقدامات افراطی، تکفیری و تروریستی در تمام نقاط جهان اسلام به ویژه جنایات گروه تکفیری داعش و جبهه النصره و گروه های دیگر در عراق، سوریه، لبنان، پاکستان و افغانستان و دیگر کشورها که به اسم دین این جنایت ها را مرتکب می شوند در حالی که دین از اقدامات ایشان مبرا است.
5. تأکید بر نقش مقاومت در تکمیل شدن آزادسازی سرزمین های اشغالی از دست صهیونیست ها در فلسطین، لبنان و سوریه؛ همان مقاومتی که نقش خود را در پاکسازی دشمن صهیونیستی از بخش وسیعی از سرزمین های اشغالی ما ایفا نمود.
6. تشکیل کمیته ویژه مسئلهی قدس و فلسطین متشکل از شرکتکنندگان در همایش و اعضای شبکه MSUN با دو راهبرد اصلی: الف. فعالیتهای مستمر در طول سال دربارهی مسئلهی فلسطین و قدس شریف در تمام کشورهای عضو کمیته.ب. انجام اقداماتی به شکل سالیانه برای حمایت از ملّت مظلوم و مسلمان فلسطین به مناسبت روز قدس در تمامی کشورهای عضو کمیته.
نشست های تخصصی نقش علم و اخلاق در سبک زندگی، کارآمدی الگوی فرهنگی در جهان اسلام، آسیب شناسی عملکرد جریان مقاومت و جریان تکفیری، بررسی آخرین تحولات منطقه از جمله برنامه های این گردهمایی بود.
فراهنگ ** 9252**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]