واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس حوزه آموزش و پرورش: بسیاری از خانواده ها از وظایف انجمن اولیا و مربیان بی اطلاعند تهران - ایرنا - کارشناس مسایل آموزش و پرورش گفت: برغم سابقه طولانی فعالیت انجمن اولیا و مربیان در مدارس، بسیاری از اولیا از وظایف و کارکردهای آن اطلاعی ندارند.
علی پورسلیمان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: عده ای کارکرد این انجمن را صرفا در گرفتن پول و ابزاری در دست مدیر مدرسه برای شکل قانونی دادن به اخذ وجه در مدارس دولتی می دانند.
وی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از اولیا دانش آموزان نیز رغبتی برای شرکت در جلسات این انجمن ندارند و برخی از ترس کم شدن نمره انضباط فرزندان خود در جلسات انجمن شرکت می کنند.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش تصریح کرد که این در حالی است که کارکرد مدرسه بدون حضور و مشارکت موثر اولیا ناقص مانده و آموزش و پرورش نمی تواند به وظایف اصلی خود در مورد فرآیند تعلیم و تربیت موثر عمل کند.
پورسلیمان توضیح داد: آموزش و پرورش و مدرسه چاره ای جز درگیر کردن پدران و مادران با جریان تربیت فرزندان شان ندارند و البته در این زمینه باید از روش های اقناعی و نه تهدید استفاده کرد.
وی با بیان اینکه نخستین اقدامی که باید در این زمینه صورت گیرد، اصلاح نوع نگرش جامعه به کارکرد انجمن اولیا و مربیان است، یادآورشد: مردم باید باور کنند که کارکرد این انجمن فقط برای دریافت وجه نیست و امر مهم فرهنگ سازی و آموزش مهم ترین وظیفه این نهاد است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه این اصلاح نگرش باید در رسانه ها بویژه رسانه ملی پی گیری شود، افزود: دعوت از روسای انجمن های اولیا و مربیان مدارس و استفاده از تجربیات آنها می تواند در مردمی کردن آموزش و پرورش نقش مهمی را ایفا کند.
پورسلیمان خاطرنشان کرد: استفاده از نظر کارشناسان و صاحب نظران در این زمینه می تواند در هویت بخشی این نهاد موثر باشد.
وی ادامه داد: همچنین می توان در جلسات مدرسه بویژه شورای دبیران (معلمان) از اعضای این انجمن دعوت کرد تا در جریان نظرات معلمان قرار گرفته و یک ارتباط دو سویه در راستای رفع مشکلات مدرسه در همه جنبه ها برقرار شود.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش اظهار داشت: مدیران و معلمان نباید تصور کنند که دعوت از اولیا در جلسات شورای آنها، موجب آشکار شدن احتمالی اسرار مدرسه می شود و ممکن است اقتدار آنها را در مدرسه دچار خدشه کند، چه بسا این امر می تواند به فرآیند اعتماد سازی میان خانه و مدرسه کمک کند.
پورسلیمان اضافه کرد: در جلساتی که در مدرسه و برای اولیا دانش آموزان برگزار می شود، بهتر است اعضای انجمن اولیا و مربیان نیز حضور داشته باشند و فقط مدیر متکلم وحده نباشند.
وی تصریح کرد دانش آموزان مدرسه باید احساس کنند که اولیا آنها پی گیر امورشان هستند و البته می توان از فرآیندهای تشویقی برای اولیا فعال در این زمینه به منظور برجسته سازی این دانش آموزان در مدرسه استفاده کرد.
این استاد دانشگاه یادآورشد: مسوولان باید بپذیرند که آموزش و پرورش یک نهاد مردمی است و مشارکت مردم در آموزش و پرورش یک امر تک بعدی نیست و البته این تغییر نگرش را باید در رفتار و عمل مشاهده کرد.
فراهنگ (4)**1883**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]