واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حقوقدان شورای نگهبان: وجدان بشری برای پیشگیری ازخشونت علیه کودکان باید برانگیخته شود تهران - ایرنا - حقوقدان شورای نگهبان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت:رهبران دینی می توانند با برانگیختن وجدان بشری زمینه را برای نفی تبعیض و خشونت علیه کودکان فراهم کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «محسن اسماعیلی» روز سه شنبه در نخستین نشست تخصصی نقش رهبران دینی در پیشگیری از خشونت علیه کودکان افزود: کودکان به دلیل اینکه قادر به اعتراض نیستند قربانیان خاموش خشونت ها و تبعیض ها هستند و به همین دلیل دچار مرگ خاموش، سرخوردگی و خودکشی های فراوان می شوند.
وی با بیان اینکه کودکان قربانی خشونت و تبعیض نیازمند حمایت بیشتری است ،ادامه داد:کودکان آینده سازان بشریت هستند بنابراین باید در حوزه کودکان سرمایه گذاری های فراوانی شود.
این استاد دانشگاه افزود:زیر پا گذاشتن حقوق بشر از جمله خشونت و تبعیض نسبت به تک تک شهروندان با هر دین، جنس و نژادی ممنوع است، به همین منظور در حقوق بین الملل نسبت به حقوق کودک توجه بیشتری شده است.
***بسیاری از خشونت علیه کودکان پنهان است
حقوقدان شورای نگهبان گفت: براساس آمار، بسیاری از خشونت علیه کودکان در پس پرده و پنهان است و ناظر بیرونی ندارد و کودکان قادر به اعلام آن نیستند.
اسماعیلی افزود: آمار جرایم کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار با واقعیت فاصله دارد و در این راستا رهبران دینی می توانند با برانگیختن وجدان بشری در کاهش خشونت ها علیه کودکان تلاش جدی داشته باشند.
وی افزود:امروز شاهد هستیم که از دین توجیهاتی برای خشونت ساخته می شود و دین ابزاری برای خشونت قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: امروزصحنه های بسیار تکان دهنده ای در جهان شاهد هستیم و خشونت های غیرقابل باوری در کشور عراق انجام می گیرد که از تعصبات دینی و سوء استفاده از آن ناشی می شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بعد از حادثه 11 سپتامبر این روند شروع شد و امروز دین هراسی تعلیم داده شده است و کسانی در دنیا تمایل دارند که دین را به عنوان ابزاری برای خشونت و تروریسم معرفی کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه باید این برداشت نادرست رسوا شود، اظهار داشت: اینکه هر کسی را مستحق نابودی بدانند مغایر با دین است و باید رهبران دینی با نفی تعصب و اشاعه پیام دین به گرفتن این بهانه از دست بدخواهان بشریت اقدام کنند.
وی گفت: در آینده تاریخ بشری جاهلیت دیگری تکرار خواهد شد و خشونت ورزی نسبت به دیگران دوباره چهره زشتش را به بشریت نشان خواهد داد.
اسماعیلی اظهار داشت: باید در تبلیغ دینی و نشر معارف دینی کلام خشونت بار و رفتار تبعیض آمیز کنار گذاشته شود چرا که برای جذب دل های دیگران نباید از کلام خشن و رفتارهای آزاردهنده استفاده شود.
***نقش تاثیرگذار رسانه در کاهش خشونت علیه کودکان
حقوقدان شورای نگهبان گفت:نباید نقش تاثیرگذار رسانه ها برای اقدامات موثر آنان در کاهش خشونت علیه کودکان فراموش کرد چرا که نقش رهبران دینی با استفاده از رسانه ها برای نفی خشونت و تبعیض بسیار می تواند موثر باشند.
وی تصریح کرد: اما متاسفانه برخی رسانه ها در سطح جهانی با حمایت های مشکوک جهانی بذر خشونت و تبعیض می پاشند و آثاری که از آن درو می کنند جلوی چشمان ماست.
وی در ادامه کمک به نفی خشونت و تبعیض علیه کودکان را مانند جهادی مقدس دانست و گفت: همه باید در این زمینه تلاش کنند.
اجتمام(3)**7268*1580
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]