واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جنبش پزشكان عليه قليان
وضعيت اسفبار استعمال قليان در محافل خصوصي، قهوهخانهها و رستورانها معضلي است كه رفع آن عزمي ملي و حركتي جهادي را ميطلبد و نياز است تا جنابعالي به عنوان رئيسجمهور شخصاً ميدانداري اين حركت جهادي را بر عهده بگيريد و با ايجاد جنبش ملي مبارزه با قليان، زمينه را براي پيشگيري از نابودي نسل جوان اين كشور فراهم نموده تا شرمنده نسل آينده نشويم
۴ هزار متخصص پزشكي كشور براي مهار سونامي سرطان (قليان) از رئيسجمهور درخواست كردند تا بر اساس قوانين موجود جلوي گسترش روز افزون اين پديده خانمانسوز گرفته شود.
به گزارش بسيج جامعه پزشكي، بيش از 4 هزار نفر از چهرههاي سرشناس و برجسته حوزه سلامت در كشور از جمله متخصصان بيماريهاي ريه و سرطان، متخصصان اپيدميولوژي، مسئولان سابق ارشد حوزه سلامت و اعضاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، اساتيد دانشگاه علوم پزشكي كشور طي نامهاي خطاب به رياست محترم جمهوري اسلامي ايران ضمن ابراز نگراني از مصرف بيرويه قليان در كشور و سونامي سرطان ناشي از آن درخواست كردند تا بر اساس قوانين موجود جلوي گسترش روز افزون اين پديده خانمانسوز گرفته شود.
متن اين نامه به شرح ذيل است:
حجتالاسلام و المسلمين جناب آقاي دكتر حسن روحاني
رئيس محترم جمهوري اسلامي ايران
احتراماً چنانچه استحضار داريد سرعت رشد ابتلا به سرطان در كشور به شكل قابلتوجهي افزايش يافته است و كشور ما بالاترين روند رشد ابتلا به سرطان را در دنيا داراست. 30 تا 35 درصد علت سرطانها به عوامل خطري باز ميگردد كه علت اصلي آن دخانيات است و 30 درصد مرگهاي ناشي از سرطان مستقيماً با دخانيات در ارتباط است. هر چند مبارزه با دخانيات به يك خواست جهاني بدل گشته و حتي قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات در كشور تصويب و ابلاغ شده است، اما متأسفانه گامهاي عملي و متقني كه توانسته باشد مانعي بر توسعه مصرف سيگار و قليان در كشور به ويژه در بين جوانان باشد، هنوز مورد انتظار خيرخواهان عرصه سلامت كشور است. قليان تفريحي است كه هر روز فاصله جوانان را با مرگ و نيستي كمتر ميكند و آنان را به ورطه فلاكت ميكشاند.
بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت، سالانه 5 ميليون نفر به دليل مصرف قليان ميميرند و آخرين آمار منتشر شده از سوي وزارت بهداشت نيز گوياي آن است كه 15 درصد جوانان 13 تا 15 سال در كشور مصرف كننده قليان هستند و سالانه در مجموع 35 هزار تن تنباكو در كشور دود ميشود. هر چند اين تحفه استعماري در طول تاريخ در زندگي اجتماعي ايرانيان ريشه دوانيده است و ليكن امروزه توسعه اين ناهنجاري با توجه به مضرات فوقالعادهاي كه براي سلامت آحاد جامعه ايجاد نموده است به عنوان يك معضل اجتماعي شناخته ميشود و ميتوان گفت قليان دروازه ورود نوجوانان به مصرف ساير مواد دخاني است و شيوع مصرف قليان در بين حدود 37 درصد از نوجوانان و جوانان كشور، خطري جدي براي سلامت اين نسل است.
هر چند مصرف سيگار سادهتر و شيوع آن بيشتر از قليان است اما ميزان منوكسيدكربن وارد شده به بدن انسان در اثر استعمال قليان شش برابر سيگار و ميزان عامل سرطاني قليان46 برابر بيشتر از سيگار است. ميزان ديگر عوامل سرطاني مانند «آرسنيك» در قليان چهار برابر سيگار و «سرب» در قليان 202 برابر سيگار است و تجارت انواع تنباكوها با رنگ و بوي مختلف از اسانسهاي گوناگون از يك طرف و فروش و نمايش انواع قليانهاي داخلي و خارجي از كيفي تا جيبي از طرف ديگر سبب شده است كه آثار زيانبار اين عامل دخاني دوصد چندان گردد.
بيماريهاي عفوني واگيردار (در اثر استفاده مشترك از شيلنگ قليان) و افزودن الكل يا داروهاي روانگردان به تنباكوي قليان، افزايش شديد نيكوتين پلاسما و ضربان قلب و خطر ابتلا به سرطان دهان، مثانه و ابتلا به آسم، حساسيت آلرژيك و سل ريوي از ديگر رهاوردهاي اين تحفه استعماري است.
جناب آقاي رئيسجمهور!
در شرايطي كه مصرف سالانه 60 ميليارد نخ سيگار در كشور، سلامت و اقتصاد جامعه را به يغما ميبرد و به رغم تمامي مصائبي كه اين عامل دخاني ايجاد نموده است، بحث استعمال قليان و رواج آن در بين دختران و پسران جوان نقل محافل و رسانههاي گوناگون است و مديران دو سازمان متولي وزارت بهداشت و نيروي انتظامي نسبت به عواقب شكلگيري آمارهايي درباره استعمال دخانيات به ويژه قليان در ميان اين قشر از جامعه هشدار ميدهند اما پاسخ مناسبي در اين خصوص دريافت نميشود.
وضعيت اسفبار استعمال قليان در محافل خصوصي، قهوهخانهها و رستورانها معضلي است كه رفع آن عزمي ملي و حركتي جهادي را ميطلبد و نياز است تا جنابعالي به عنوان رئيسجمهور شخصاً ميدانداري اين حركت جهادي را بر عهده بگيريد و با ايجاد جنبش ملي مبارزه با قليان زمينه را براي پيشگيري از نابودي نسل جوان اين كشور فراهم نموده تا شرمنده نسل آينده نشويم.
اينجانبان، استادان، اعضاي هيئت علمي دانشگاهها و پژوهشگاههاي علوم پزشكي و متخصصين آمار، پيشگيري و درمان سرطان ضمن ابراز نگراني از گسترش مصرف قليان در كشور، خواستار و پيگير اجراي كامل قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات مصوب سال 1385 و آييننامه اجرايي آن مصوب سال 1386 بوده كه در آن ممنوعيت عرضه قليان در اماكن عمومي از جمله قهوهخانهها با صراحت مورد تأكيد قرار گرفته است و اجراي قانون و آييننامه اجرايي آن را ضامن حفظ سلامت آحاد جامعه به ويژه جوانان و آيندهسازان اين كشور ميدانيم. اكنون كه تحقق عدالت و ارتقاي سلامت به عنوان يكي از دغدغههاي قابل تقدير دولت تدبير و اميد در تابلوي تحول در نظام سلامت نمايان شده است، ميطلبد با توجه جدي به اصل تقدم پيشگيري بر درمان با مبارزه ملي عليه قليان و بنگاههاي عرضهكننده آن، زمينه را براي اجراي كامل سياستهاي سلامت ابلاغي از سوي مقاممعظم رهبري (دامه بركاته) فراهم آوريد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 02 تير 1393 - 22:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]