واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون استاندار: گردشگری از محورهای توسعه آذربایجان غربی است ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: گردشگری نقطه اتصال فرهنگ به اقتصاد و از محورهای مهم توسعه استان است.
هادی بهادری روز دوشنبه در جلسه ستاد اجرایی تسهیلات و خدمات سفر آذربایجان غربی افزود: جایگاه گردشگری در اقتصاد آذربایجان غربی باید مشخص شود و در این راستا کلیه اعضای عضو ستاد اجرایی خدمات سفر باید مشارکت داشته باشند.
وی اظهار کرد: از طریق صنعت گردشگری می توانیم هم فرهنگ و هویت خود را به دنیا معرفی کرده و هم در راستای شکوفایی اقتصادی استان گام برداریم.
بهادری اضافه کرد: ارومیه و آذربایجان غربی از گذشته دور شهری فرهنگی بوده و باید این استان در این زمینه همگام با بعد فرهنگی گردشگری در ابعاد اقتصادی آن نیز پیشرفت کند.
وی ادامه داد: استان ما از نظر فرهنگی استانی با فرهنگ است و مردم ما دیدگاهی وسیع دارند و ما باید از این ظرفیت فرهنگی بهره برداری کنیم.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به مطلوب بودن استقبال گردشگران از اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری استان در نوروز امسال اضافه کرد: در عید نوروز امسال 265 هزار اقامت در اماکن گردشگری و هتلهای استان رخ داده که بی نظیر است.
وی ادامه داد: ولی از این تعداد 15 درصد فقط به هتلها رفته اند و بقیه یا در مکانهای اقامتی آموزش و پرورش بوده اند و یا در پارکها به سر برده اند و ایجاد درآمدی برای هتلداران ما نداشته اند.
بهادری گفت: درسال 92 حدود 75 هزار نفر مسافر خارجی به این استان سفر کرده اند و اکثر این مسافران از اقلیم کردستان عراق وارد استان ما شده اند.
وی اضافه کرد: این تعداد 188 درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن داشته است و باید تعداد مسافر خارجی در استان را افزایش دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: این استان فقط مقصد 15 درصد از افرادی است که از طریق تردد مرزی وارد استان می شوند.
جلیل جباری افزود: سالانه 550 هزار تا 560 هزار نفر از طریق تردد مرزی وارد آذربایجان غربی می شوند که به علت اینکه جاذبه های توریستی استان خوب معرفی نشده اند اغلب این افراد به سایر استانها برای اقامت و گردشگری می روند.
وی اظهار کرد: در سالهای قبل طرح های خوبی در راستای جذب گردشگر در استان شامل راه اندازی اتوبوس گردشگری، برگزاری جشنواره انگور، برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و غیره انجام شده است.
جباری گفت: از مسوولان و فعالان این حوزه می خواهیم تا امسال نیز با جدیت و با ارائه جزییات بیشتر نسبت به برنامه ریزی و اجرای طرح های مختلف گردشگری در استان همت کنند.
جباری اضافه کرد: افزایش دانش و اطلاعات نیروی انسانی فعال در بخش گردشگری استان و نیز ارائه اطلاعات جامع به گردشگران می تواند موجب جهشی در این حوزه در استان باشد.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت فضای مجازی و رسانه ای برای اطلاع رسانی در زمینه گردشگری، توجه به کمبود اعتبارات در استان، ترمیم و بازسازی شبکه های ارتباطی استان و نصب تابلوهای اطلاع رسانی از جمله مواردی است که باید در بخش گردشگری استان به آن توجه ویژه ای شود.
جباری گفت: بررسی ها نشان می دهد که میزان اقامت مهمانان در هتلهای استان پایین است و باید این ضریب افزایش پیدا کند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: در آینده نزدیک ستاد خدمات اجرایی سفر در استان در حوزه گردشگران داخلی فعالیت کرده و کانون ملی هماهنگی گردشگری در استان تشکیل می شود که با گردشگران خارجی در ارتباط بوده و نقش آفرین، تصمیم گیر و تسهیل کننده گردشگری خارجی در آذربایجان غربی خواهد بود.
حسین امامی ادامه داد: از دو هفته قبل به صورت مکتوب برنامه های دستگاهها را در ارتباط با اقدامات دستگاهها در باره فعالیت هایشان در ایام تابستان خواستار شدیم که به جز دو یا سه دستگاه هیچکس نسبت به ارائه برنامه اقدام نکرد.
وی اضافه کرد: برنامه های خود ما در 12 محور برنامه ریزی شده است که شامل حضور 40 نفر از راهنمایان گردشگری در سطح استان و محوطه های تاریخی و باستانی آذربایجان غربی و یا پایانه های ورودی استان در چالدران، ماکو، بازرگان، خوی، میاندوآب، پیرانشهر و نقده مستقر می شوند.
امامی گفت: برخی از ابزاری که در اختیار راهنمایان نیز قرار می گیرد شامل 30 هزار نقشه گردشگری است که از شهرهای شمالی استان تا شهرهای جنوبی در اختیار راهنمایان و گردشگران قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: بحث اقامت و استانداردسازی واحدهای اقامتی و کمپینگ های ارزان قیمت هم بررسی شده است و بسترها در این واحدها فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه طبیعت گردی جزو ظرفیتهای استان در بخش گردشگری است گفت: آذربایجان غربی جزو استانهای برتر در طبیعت گردی است و هماهنگی لازم برای استفاده گردشگران از آب ها گرم استان و جاذبه های طبیعی نیز انجام شده و در گردشگری تاریخی و مذهبی نیز اقداماتی در حال اجراست.
آذربایجان غربی دارای یک هزار کیلومتر مرز مشترک با سه کشور همسایه عراق، ترکیه و آذربایجان است که این ظرفیت بالا به عنوان یک ویژگی مهم برای استان در توسعه صنعت گردشگری محسوب می شود.
7125/581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]